Aktivistdagarna 2018

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Helgen som var arrangerades Aktivistdagarna som bland annat bjöd på flera interna föreläsningar och en presskonferens med stora nyheter om årets valrörelse.

Klicka för större bild. Foto: Nordfront (gäller alla bilder i artikeln)

Parollen för årets upplaga av Aktivistdagarna var ”Vi är inga politiker – VI ÄR FOLKET!” Detta är en paroll som kommer att användas under valrörelsen, men det var också ett passande tema för Aktivistdagarna som kretsade kring hur Nordiska motståndsrörelsen ska agera för att behålla sin revolutionära anda samtidigt som man genomför en folklig valkampanj i år.

Aktivistdagarna startade officiellt på förmiddagen i lördags, även om många av de långväga deltagarna anlänt redan fredag kväll. Tillställningen startade med att William Börjesson, som agerade konferencier, hälsade alla välkomna och gick igenom regler och upplägg.

Börjesson hälsade sedan Fredrik Vejdeland från Motståndsrörelsens riksledning välkommen upp på scenen. Vejdeland höll ett längre anförande just om hur man kan agera parlamentariskt utan att för den sakens skull liberaliseras.

Efter Vejdeland äntrade Motståndsrörelsens ledare, Simon Lindberg, scenen för att gå igenom rörelsens verksamhet förra året och informera aktivisterna om några nyheter. Lindberg meddelade att aktivistjackor gick att köpa på plats samt att organisationens 20-årsbok just nu håller på att tryckas och kommer att finnas tillgänglig för försäljning inom någon månad. Vidare redogjorde Lindberg för arbetet med organisationens interna medlemsbrev och de närvarande fick efteråt fylla i ett formulär där man fick ge synpunkter på hur medlemsbrevet under 2018 borde utformas sett till innehåll, längd, utgivningsfrekvens och liknande saker.

Nästa punkt på dagordningen var att nästescheferna informerade om hur organisationen gått framåt under 2017 och hur planerna för 2018 ser ut. Flera nästen rapporterade om en kraftig ökning av medlemsansökningarna och i ett av nästena kommer man behöva hålla massrekryteringsmöten istället för de vanliga enskilda mötena för att hantera den stora medlemstillströmningen.

Även representanter från Norge, Finland och Danmark rapporterade om Motståndsrörelsens verksamhet i våra grannländer. En hälsning från Island lästes också upp.

Mest nyheter presenterades från Norge där Haakon Forwald lämnade över posten som chefredaktör för Frihetskamp.net till Martin Oppegaard som tidigare varit IT-ansvarig för sidan.

Pär Öberg från svenska riksledningen intog sedan scenen och kallade upp aktivister för att arrangera rollspel. Fokus här var att analysera hur man på olika sätt bäst bemöter olika sorters meningsmotståndare som man kan hamna i diskussioner med under offentliga aktiviteter. Det här var ett av inslagen som väckte mest skratt under Aktivistdagarna då vissa aktivister gjorde strålande insatser som ”batikhäxor”, ”rödingar” och liknande typer, medan andra kanske inte bör satsa på en skådespelarkarriär.

Lindberg kallade sedan till rungande applåder upp de medlemmar som den senaste tiden förtjänat att utses till aktivister och delade ut aktivistpins till dem. Fyra diplom för lång och trogen tjänst som inte kunde delas ut till några av veteranerna som missade 20-årsfirandet förra året delades också ut här.

Nästeschefen Ingemar Westerbring var den person som presterat bäst på aktivisttesterna förra året, varför han vann den tävling som utlysts i organisationens interna medlemsbrev.

Nästa talare var en långväga gäst och en av få icke-anslutna personer som någonsin fått äran att tala på Aktivistdagarna: Giorgios Papailias från Golden Dawn New York Division. Han berättade om sin uppväxt i New York och hur området han bodde i förändrats under hans liv. Vidare talade Papailias om hur USA och Europa har samma problem och han berömde Motståndsrörelsens aktivister för deras kamp.

Vera Oredsson, hedersmedlem i Motståndsrörelsen, läste upp ett personligt meddelande om sitt liv och kampen innan hon svarade på frågor från publiken om hennes uppväxt i Tredje riket och andra ämnen. Det näst sista anförandet för dagen hölls sedan av Magnus Wardmo som talade om självförsörjning.

Simon Lindberg avslutade sedan lördagen genom att hålla ett väldigt uppskattat föredrag om vad det innebär att vara revolutionär.

Resten av kvällen bjöd på fritt umgänge och några produktiva möten om interna angelägenheter, innan det var dags att sova.

Söndagen inleddes sedan med en livesänd presskonferens där det bland annat meddelades att Motståndsrörelsen ska demonstrera i både Boden och Ludvika på första maj i år samt att organisationen återvänder till politikerveckan i Almedalen för andra året i rad.

När presskonferensen och den efterföljande frågestunden var över fick alla som inte är aktivister tillfälligt lämna lokalen då aktivistkårens årliga fria frågestund med riksledningen om interna angelägenheter hölls.

Aktivistdagarna avslutades sedan formellt av Börjesson som tackade alla funktionärer. Summa summarum var detta en väldigt intensiv och givande helg och säkert enligt många den bästa upplagan hittills av Aktivistdagarna!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
KristianJimmyTobiasNorgrenGunnar Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sanningen
Medlem

Vi är inga politiker – VI ÄR FOLKET!

Linus
Medlem

Riktigt trevlig helg, bra tal, föredrag och paroll.
stort tack till kökspersonalen, ni gör ett riktigt bra jobb! Grattis till Ingemar, bättre kvalitet yxa kan vara svårt att finna. Motivationen är i topp och framtiden till hör folket!

Anders Jonsson
Medlem

Aktivistdagarna var jättetrevliga och givande. Det är jätteroligt att träffa kamrater i kampen från hela Sverige, och övriga nordiska länder. Denna gång även en mycket trevlig amerikan med grekiska rötter.

Gemenskapen och sammanhållningen som stärks ännu mer när man träffas och umgås på det här sättet ger energi och näring till kropp och själ.

Tack till arrangörerna.

Hell seger!

Vera
Medlem

Ett tack till kokerskan med kökspersonalen – god mat och fin service!! Dessutom

Par
Medlem

Det var en riktigt trevlig helg 😃

Gunnar
Medlem

Mycket bra helg. Tack alla som tackas bör!

Norgren
Medlem

En fantastisk helg i kamraters sällskap!
Hell Seger!

Tobias
Medlem

Tack för ett fint arrangemang,och tack till kökspersonalen mycket vällagad mat.
Och alltid lika trevligt att sammanstråla med kamrater från hela Norden.
Vi är inga politiker VI ÄR FOLKET!
Hell seger

Jimmy
Medlem

Mycket trevlig helg. Goda kamrater och intressanta föredrag.

Kristian
Medlem

Yderst interessant og inspirerende weekend. Med så gode folk, er der håb for et frit Norden. Hil Sejr!