Nordiska motståndsrörelsen firade 20-årsjubileum!

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 4 november firade Nordiska motståndsrörelsen 20 år av kamp. Tillställningen hölls i Småland och bjöd bland annat på en trerättersmiddag, nostalgi och nyheter.

En av väggarna i lokalen hade dekorerats med bilder från hela rörelsens historia. Sent på kvällen auktionerades alla bilderna ut.

2017 fyller Nordiska motståndsrörelsen 20 år. För att fira detta anordnades helgen som var ett slutet firande i Småland där gamla och nya medlemmar möttes upp för att fira 20 ärorika år av kamp.

Efter att ha anlänt till lokalen strax efter lunch och minglat en stund hälsades alla välkomna av Pär Sjögren som agerade konferencier under tillställningen. Sjögren uppmanade alla att ha trevligt och förklarade upplägget på firandet innan det bjöds på välkomstdrinkar och snittar.

Runt tretiden började sedan förrätten att serveras och i pauserna mellan de olika rätterna minglades det och folk uppmuntrades att berätta roliga eller inspirerande anekdoter från sin tid i Motståndsrörelsen.

Under kvällen bjöds det också på tal av Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg som gick igenom organisationens historia. Lindberg presenterade också Motståndsrörelsens senaste bokprojekt som just är en bok som skildrar rörelsens historia åren 1997-2017. Boken, som kommer att släppas innan årsskiftet, innehåller bland annat 20 kapitel där varje år skildras i detalj samt ett antal personliga kapitel där personer ur ledningen och andra framstående aktivister berättar om sina liv och sin tid i Motståndsrörelsen. Till skillnad från böcker från avhoppare och utomstående ”experter” kommer den här boken verkligen att ge en helt unik och komplett beskrivning av rörelsens historia och utveckling från grundandet fram till idag.

Även Fredrik Vejdeland från riksledningen höll ett mycket bra tal under kvällen där han blickade mer framåt och resonerade om hur kampens förutsättningar på olika sätt kan komma att förändras de kommande åren och hur rörelsen skulle kunna agera i olika scenarion.

På plats fanns också Nordfront TV som genomförde ett antal intervjuer med talarna samt Paulina Forslund, Tobias Lindberg och Magnus Wardmo.

Avslutningsvis kallades ett antal personer upp på scenen av ledningen och tackades sedan för sin långvariga lojalitet mot organisationen.

Kvällen avrundades med frågesport, musik, spontana tal och fritt festande och umgänge som för vissa pågick ända till morgonen.

Mer bilder:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
17 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sigrid
Nybörjare
Sigrid
2 år sedan

Mycket trevlig kväll, få middagar är så minnesvärda. Kampen kommer fortsätta tills segern är vår. Tack så mycket kamrater!

Jeff Hede
Nybörjare
Jeff Hede
2 år sedan

Väldigt trevligt att se att Klas Lund var där, vore väldigt roligt om han hade börjat skriva lite fler djuplodade artiklar igen. Han har ju skrivit några av dem absolut bästa texter jag någonsin har läst.

Andreas
Nybörjare
Andreas
2 år sedan

Ser mycket trevligt och lyckat ut, synd att landet är så avlångt bara.

Nu ser vi fram emot 20 år till av framgångsrik Nationalsocialistisk kamp!

Leif
Nybörjare
Leif
2 år sedan

Tack till arrangörerna för en mycket trevlig jubileumsfest! Tack också för väldigt sporrande och tänkvärda tal. Nu går kampen vidare mot vår seger!

Tobias
Nybörjare
Tobias
2 år sedan

Tackar för en mycket trevlig dag/kväll!
Ser med spänning fram mot boksläppet

Hell Norden!

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Ser riktigt trevligt ut ska bli intressant att läsa boken när den kommer ut.

Amon
Nybörjare
Amon
2 år sedan

Blev alla bilder utauktionerade eller finns det några kvar?

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan
Reply to  Amon

Alla bilder blev inte utauktionerade men vad som hände med dem vet inte jag.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
2 år sedan

Hjärtliga gratulationer till alla kämpar!
Hell seger!

ansch
Nybörjare
ansch
2 år sedan

Underbart! Önskar man kunde varit där. Jag tar och bokar in 30-årsfesten redan nu så man inte missar den också!

Simon Holmqvist
Redaktör
Nybörjare
2 år sedan

Vad trevligt det såg ut, synd att man missade det. Nu siktar vi att våra efterkommande kan få fira det tusenåriga nordiska riket!

Axel Eriksson
Redaktör
Nybörjare
2 år sedan

Det eviga nordiska riket*

:-)

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Det var väldigt trevligt. Jag satt rätt länge och pratade med några norska kamrater.

Överlag är det väldigt många trevliga människor inom Nordiska motståndsrörelsen.

Det är bra det.

Hell seger!

Kim
Nybörjare
Kim
2 år sedan

Ser ut til og ha vært en utrolig hyggelig kveld.

Sanningen
Nybörjare
Sanningen
2 år sedan

Undrar om motståndsrörelsens kampsång sjungdes.

https://www.youtube.com/watch?v=GOgf9_JasIM

Oscar
Nybörjare
Oscar
2 år sedan

Kul att se att Klas Lund var där! Skulle gärna se mer artiklar från honom eller till och med kanske en come back av ”Samtal med Klas Lund”. Det han har skrivit har vart bland det bästa materialet på nordfront.

trackback
Nybörjare

[…] diplom för lång och trogen tjänst som inte kunde delas ut till några av veteranerna som missade 20-årsfirandet förra året delades också ut […]