AIK-fans utmanar polisen: ”Helt ok med krig”

INRIKES. Efter förra helgens uppmärksammade polisvåld går AIK-fansen till skriftlig motattack.

Nordfront rapporterade förra veckan om hur polisen provocerat fram bråk med fotbollssupportrar i samband med derbyt mellan Djurgården och AIK. Filmklipp som publicerades från dagen visade hur poliser agerat våldsamt och oförskämt mot supportrar, även vanliga sådana som kvinnor och barn. En polis hörs dessutom hota en supporter som beter sig lugnt med att bryta fingret av honom.

Polisvåldet nådde den efterföljande veckan systemmedia i Sverige, där dialog mellan ordningsmakten och olika supportergrupperingar förordades.

När AIK under gårdagen mötte Falkenberg i Allsvenskan var dock tonen från AIK-supportrarna kompromisslös. I olika tifon och banderoller utmålades polisen som lögnare medan de själva sa sig vara ”helt ok” med ett krig mot polisen.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Mysigt, snuten får mothugg, arga katter får rivet skinn snutjävlar och folkförrädare.

Ding-Ding
Nybörjare
Ding-Ding
1 år sedan

He he he…

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Polishatet har alltid tillhört vänstern och har själv varit restriktiv med en viss högaktning till denna yrkeskår- MEN efter det vedervärdiga sätt de behandlade oss i Göteborg där de rent misshandlade en kamrat ur NMR som låg försvarslös på marken där 3 poliser slog allt vad de kunde med batongerna undrade jag om man hamnat i Brasilien. Vad polisen har neddekat sig till korrupta metoder – men det tillhör den nya människovärdesättningen a la demokrati.