AfS-topp säljer munskydd till överpris – kritiseras hårt på Twitter

NATIONALISM. William Hahne drabbades idag av en kritikerstorm på Twitter när han erkände att han ligger bakom en webbshop som säljer väldigt dyra andningsmasker.

Nationalkapitalisten William Hahne.

Diskussion om skyddsmasker i senaste Radio Nordfront:

Jonas Andersson: ”Jag hade en medlem som föreslog att vi skulle dela ut munskydd istället för flygblad till befolkningen.”

Pär Öberg: ”Problemet är att de ska vara bra.”

Jonas Andersson: ”Precis. Det är ju alla de här billiga engångsmaskerna. Dels är ju alla slut så de finns ju inte att köpa ändå, men hade det funnits så hade ju inte de här billigaste fungerat i alla fall. Men själva idén är ju god.”

En som också funderat på det här med skyddsmasker med anledning av coronakrisen är Alternativ för Sveriges vice partiledare William Hahne.

I hemlighet lanserade Hahne hemsidan skyddsmask.com som säljer kinesiska andningsskydd med FFP2-filter för 249 kronor styck.

Idag valde Hahne, två dagar efter att hans inblandning i företaget avslöjats på Flashback, att kommentera sin inblandning i företaget på bland annat Twitter.

Istället för att välkomna försäljningen av dessa bristprodukter möttes initiativet av mycket negativ kritik på Twitter. Vi svenskar sysslar inte med att utnyttja folk i krissituationer för att ockra”, skriver Tobias Bratt i ett svar till Hahne.

En annan person skriver att masker med samma andningsskydd går att köpa i 10-pack på Jula för 179 kr, vilket vid en granskning visar sig stämma gällande pris och antal. För tillfället är dessa andningsskydd dock slutsålda.

Många på Twitter ifrågasätter också att FFP2-masker skyddar mot coronavirus. FFP3 är den filterklass som bäst skyddar mot virus och brukar rekommenderas.

Hahnes inlägg på Twitter har i skrivande stund över 160 svar och nästan alla är kritiska. En väldigt stor andel av inläggen är dock uppenbart skrivna av vänsterextremister och andra svenskfientliga individer, men en hel del inlägg är också postade av nationellt sinnade individer som instämmer i kritiken.

Så här ser näthatet mot Hahne och hans nya företagssatsning ut på Twitter.

Även Expressen har uppmärksammats Hahnes nya affärsverksamhet och hävdar att Hahne säljer sina masker för 759% högre pris än det vanliga.

— Om jag inte hade tagit enorma personliga risker när jag satsade mitt livs besparingar för att importera dessa andningsskydd till Sverige så hade det funnits några tusen färre andningsskydd i Sverige, säger Hahne till Expressen.

I ett uttalande publicerat på Facebook beskriver Hahne processen bakom sitt beslut på följande sätt:

Jag såg en möjlighet, tog en enorm personlig risk och satsade större delen av mitt livs besparingar på att importera andningsskydd till Sverige i ett läge där det råder extrem brist på dem över hela världen. Jag visste inte om jag skulle bli totalblåst, om leveransen skulle bli försenad eller stoppad eller om alla stora aktörer skulle hinna få sina leveranser före mig, för att nämna några av alla orosmoment.

Hahne skriver vidare som svar på kritiken att priserna är ”marknadsmässiga”. Han menar också att ”privatpersoner kan vara i behov av andningsskydd”, att många yrken utanför sjukvården är viktiga för samhället och att det därför är bra att de kan köpa masker och att ju fler som kan undvika att bli smittade desto mindre belastad blir sjukvården. Trots detta är kritiken hård även på Facebook.

Besök den nya butiken här.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
HaraldLeifMarcus HanssonSamuelCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jimmy Thunlind
Redaktör

Enligt Hahne ska sjuka och rädda medborgare under en allvarlig kris tvingas anpassa sig till ”marknadsmässiga” priser för skydd. Detta avslöjar Hahnes moral och marknadskapitalistiska grundsyn. Det blir spännande att se hur han och andra kapitalister agerar när maten börjar ta slut. 259 kronor för en liter mjölk eller en skottkärra med pengar för en köttbit?

Så smakfullt det hade varit om Hahne och hans parti hade köpt in dessa munskydd och delat ut dem gratis till vårdinrättningar och äldreboenden istället. Men sådant kallas altruism och folkgemenskap, begrepp som inte finns i den kapitalistiska ordboken.

Wäring
Medlem

Säger en del om vad som menas när de använder begreppet nationalism.

Caesar-Aurelius
Medlem

PriceRunner:
3M Disposable Respirator FFP2 Unvalved 8810 20-pack
kostar 23,75 kr/styck

William Hahne
Andningsskydd med FFP2-certifierat filter
kostar 249 kr/styck

comment image

ocker [åk´-] substantiv ockret ockr·et

●in­riktning på att göra o­skälig vinst vid försäljning el. ut­låning, genom ut­nyttjande av ngn annans svaghet

Riktigt uselt!!! SKÄMS!!

Samuel
Medlem

Finns en artikel om detta på Expressen också: https://www.expressen.se/dinapengar/corona-william-hahne-saljer-ansiktsskydd-759-procent-dyrare/

Är detta ett desperat eller genuint drag från AfS?: https://twitter.com/AfS_riks/status/1240282247330254849

Leif
Medlem

Det är deras sätt att pudla och försöka rädda ansiktet. De kapitalistiska reflexerna reagerade lite för snabbt, men kritikstormen gav dem panik.

Samuel
Medlem

Lite så.

Marcus Hansson
Redaktör

Vi vita europeiska människor måste se upp med våran girighet.

Det ligger i vårt släkte att erövra status men i dagens samhälle så betyder det ofta att vi då måste sälja ut oss själva och folket.

Harald
Medlem

Heter han (((Hahne)))? Han är inte helt olik de babbegäng som nu ”hjälper” svenska åldringar i ”coronakristiderna” genom att ta hand om deras kontokort och sköta deras dagligvaruinköp.