61-årig nationalsocialist åtalas för klistermärken på rullstol

YTTRANDEFRIHET. 61-årige Jan Hjelm, nationalsocialist och sympatisör till Nordiska motståndsrörelsen, åtalas nu vid Ångermanlands tingsrätt för tre fall av hets mot folkgrupp. ”Brotten” består i kommentarer på Facebook och VK, samt klistermärken på en rullstol.

Jan Hjelm

De två folkfientliga angiveriorganisationerna Näthatsgranskaren och Juridikfronten har polisanmält 61-årige Jan Hjelm för åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”. De påstådda förbrytelserna består dels i bilder och kommentarer som Hjelm påstås ha publicerat på Facebook och VK, dels i fyra klistermärken på Hjelms rullstol.

Ångermanlands tingsrätt har nu beslutat att åtala Hjelm för tre fall av hets mot folkgrupp. Ordalydelsen i de tre åtalspunkterna följer den praxis som skapats av domstolarna för att genom så kallat ”tolkningsföreträde” insinuera att bilder och uttalanden innebär hets och hot, trots att ingen av de påstått utsatta ”folkgrupperna” har anmält detta.

På grund av denna praxis anser sig domstolen ha rätt att åsidosätta den grundlagsskyddade yttrandefriheten genom att grunda åtalet på systematisk förföljelse och angiveri från de skattefinansierade organisationerna Näthatsgranskaren och Juridikfronten. I den andra åtalspunkten skriver tingsrätten exempelvis:

Jan Hjelm har genom att på internetsajten VK lägga ut en bild föreställande en rullstol dekorerad med klistermärken med bilder på tyrrunan och Adolf Hitler samt texten ”Mångkultur är skadligt för dina barn och barnbarn”, spridit meddelande vari han hotat och/eller uttalat sig nedsättande om grupp av personer med syftning på ras, hudfärg, nationellt ursprung, etniskt ursprung, trosbekännelse och/eller sexuell läggning.

Juridisk kullerbytta
Eftersom de åsyftade klistermärkena har godkänts av Justitiekanslern (JK) anser sig Juridikfrontens ordförande Johan Nordqvist vara tvungen att ta till en juridisk kullerbytta för att kunna formulera en anklagelse. Han skriver:

Det bör understrykas att anmälan gäller bilden av klistermärket och inte klistermärket i sig … det här [är] således ett fall för Polismyndigheten och inte JK.

Klistermärket med en bild av Adolf Hitler är alltså inte brottsligt, men att visa en bild av klistermärket är ett hatbrott, enligt Juridikfronten. Skillnaden behöver man uppenbarligen många års juridisk indoktrinering för att förstå.

De textinlägg Hjelm anklagas för innehåller kritik av judisk makt, kritik av censur på Youtube och kritik av islamiskt inflytande i Sverige. Även här måste anmälarna göra våld på yttrandefriheten, som tillåter kritik av religioner, politiska rörelser och företag – om den kritiken inte innehåller uttryckliga hot mot eller missaktning av människorna bakom.

Yttrandefrihetshatande angivare
Nordfront har tidigare avslöjat Juridikfrontens folkfientliga och tvivelaktiga verksamhet. Bland annat framgår det av protokollet från föreningens första möte att syftet med den skattefinansierade jakten på meningsmotståndare enbart är att anmäla och driva rättsprocesser mot ”företrädare för nationalistiska och högerpopulistiska partier och organisationer”. Föreningen är alltså inte intresserade av hatbrott begångna av företrädare för exempelvis islamistiska, judiska eller autonoma grupper.

Vidare har det framkommit att polisen i en razzia hittat knark hemma hos juridikfrontens tidigare presstalesman Robin Enander, och att medlemmar har begått sabotage och vandalism riktat mot meningsmotståndare.

Nordfront har också tidigare avslöjat att personen bakom den skattefinansierade Näthatsgranskaren, Tomas Åberg (750127-0255), har ljugit om sin forskarbakgrund och att han också har dömts för djurplågeri. Åberg har till och med polisanmält personer som har delat kritiska granskningar av hans verksamhet, personer som alltså inte kan misstänkas för HMF i någon form, såvida inte Åberg själv utgör en folkgrupp.

Jan Hjelm är sjukpensionär och övertygad nationalsocialist. Han är trots sitt handikapp en känd person bland dem som brukar delta på Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer, och han är också en flitig lyssnare och kommentator på flera av Motståndsrörelsens poddar.

Källor:
Ångermanlands tingsrätt. Stämningsansökan. Mål nr. B 1634-18
Förundersökningsprotokoll. Polisregion Nord, Utredning 3 LPO S Ångermanland

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
13 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan

Vilken modig MAN Du är Jan med stora bokstäver i motsats till de angivande ynkryggar. Vi ses väl 1 Maj?

Vera
Nybörjare
Vera
1 år sedan
Reply to  Vera

Som PS skulle jag som Berlinerbarn gått efter Tomas Åberg med ramsan: Petze, Petze ging im
Laden, wollte fuer ein Pfennig Käse haben ”nu cent kanske” ”Fuer ein Pfennig Käse gibt es nicht – Petze Petze ärgert sich. – ja lite kryptisk kanske (Petze ett berlineruttryck för angivare )- men vi hånade alltid skvallerbyttor med denna ramsa. Skulle nog inte låta bli om jag mötte honom …….

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan
Reply to  Vera

Vera Du är min länk till en bättre värld och jag så tacksam att Du finns och att Du finns hos oss. Om Åberg är petze kanske han ska få igen med samma mynt? Allmänt känt är hans djurplåherier och hänsynslösa jaktsafaris i Afrika, och bedrägerier och hänsynslösa ekonomiska utnyttjande av före detta sambo eller hustru. Angivare hävdar, läste jag igår, att han är pedofil och våldfört sig på sin egen dotter, vilket det nu talas brett om på YouTube och på andra fora. Hur länge kan staten hålla petzen om ryggen och finansiera honom innan de måste stänga av… Läs mer »

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
1 år sedan
Reply to  Vera

Tack Vera för de vänliga orden. I år demonstrerar jag i Kungälv så vi träffas tyvärr inte. Men jag är säker på att vi får tillfälle att träffas på något evenemang senare. Hjärtats och Folkets förbund delar vi alltid med våra kamrater var vi än befinner oss.

Torkelsson
Nybörjare
Torkelsson
1 år sedan

Ja, då är det snart dags för prisutdelning i synagogan igen, på med kippan. Nu har Juderikfronten/Näthatsgranskaren fina priser att vänta.

http://skma.se/blogg/wp-content/uploads/Juridikfronten.jpg

Axel Eriksson
Redaktör
Nybörjare
1 år sedan

Jävligt bra artikel Thunlind!

Stå stark Jan, organisationen är bakom dig.

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan
Reply to  Axel Eriksson

Välförtjänt beröm till båda. Man förstår vilken clownvärld vi lever i när goda människor som Jan Hjelm förföljs av onda människor och politruker som Tomas Åberg med statens goda minne och finansiering.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
1 år sedan

Jan, du har mitt fulla stöd!

Victor
Nybörjare
Victor
1 år sedan
Reply to  Rokviken

Mitt med!

nordbo
Nybörjare
nordbo
1 år sedan

Så det är alltså några bilder på en rullstol allt detta handlar om – för när Herr Hjelm fattar tag i tangentbordet så skriver han alltid kritik mot systemet med finess och inom ramarna.

Denna Åberg och juridikfronten gömmer sig bakom ett omvänt och genomkorrupt system som de känner sig säkra bakom – kan dessa avarter röra sig fritt i samhället emellanåt ..? eller opererar de från en bunker någonstans..?

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
1 år sedan

JUDARNA vill styra eller förvränga din tanke- och känslovärld med anti-vit och anti-mänsklig indoktrinering, samtidigt som de använder sin makt inom ekonomi, media,utbildningssystem, politik och rättsystem för att kväsa och straffa människor som genomskådat deras ondska och som har fräckheten att namnge dem för de JUDAR de är,genom att opponera emot dem, stå emot dem och agera emot dem offentligt.

Men vinden har vänt. Det är bara kamp till seger som gäller.

Hell seger!

Child-Of-God
Nybörjare
Child-Of-God
1 år sedan
Reply to  Anders Jonsson

det finns satans synagogor och så finns det judar.

den äkta juden är omskärd i hjärtat av Guds sanna och heliga ande, och detta finns uppenbarat om i Guds inspirerade Ord, den heliga bibeln.

det är inte rekommenderat att anklaga Guds heliga barn för så hemska saker som Satans synagogor lär hålla på med.

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
1 år sedan

Ett stort tack till alla kamrater som stöttar. Det är i fösta hand HMF-lagen som måste bort, mitt öde är egentligen ointressant. Om detta absurda åtal kan påvisa att staten Sverige utövar ett trakasserande förtryck mot vissa av sina medborgare, mot en ideologi, mot ett parti, mot en organisation, mot fri opinionsbildning, och mot ett fritt utbytande av tankar och åsikter i det offentliga rummet – då är jag nöjd.