Zoo styckade friska lejon inför barn

UTRIKES. Odense zoo i Danmark styckade igår ett nio månader gammalt lejon inför barn. ”Vi har styckat djur på detta sätt i 20 år” uppger ledningen.

Tidigare har Köpenhamns zoo fått hård kritik efter att offentligt styckat en frisk giraff inför barn och sedan slängt kvarlevorna till lejon. Vid det tillfället blev åskådarna så upprörda att de mordhotade personalen.

På Odense Zoo i Danmark har de styckat djur offentligt inför publik i 20 år. Igår genomförde de en styckning och obduktion av ett fullt friskt nio månader gammalt lejon inför publik innehållande barn. Lejonet kom från samma kull som ett tidigare lejon som förra året också styckades inför publik, även detta lejon fullt friskt.

I dag genomfördes ytterligare en offentlig obduktion, den här gången är det en ett år gammal antilop. Djurparken menar att de genomför dessa offentliga styckningar som ett led i att sprida kunskap om djurs anatomi samt på grund av platsbrist. På deras hemsida förklarar de ytterligare till varför dessa styckningar sker.

Vi anser att djur ska ha ett bra liv och en värdig död. I stället för att kasta det döda djuret för förbränning.

Odense zoo erbjuder dessutom besökare att på egen hand genomföra dissektioner av döda djur, dock enbart på döda råttor.

Källa:
Zoo avlivade och styckade friska lejon

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments