Zlatans staty vandaliserad igen – riskerar välta

MALMÖ. Zlatanstatyn i Malmö vandaliserades åter natten mot torsdagen. Denna gång försågs statyn med strypsnara och det sågades i benen, vilket fick polisen att befara att den skulle rasa.

Zlatans staty i Malmö efter en tidigare vandalisering. Skärmbild: Youtube.

Malmöborna har tröttnat rejält på Zlatan Ibrahimovic som de anser ha svikit dem genom att han köpt in sig i Malmö FF:s rival Hammarby. En heroiserande bronsstaty, över tre meter hög, som avbildar den bosniskättade fotbollsspelaren har vandaliserats flera gånger sedan beskedet om Hammarbyköpet.

Statyn har klottrats på och en toalettsits har hängts upp på armen samt en sopsäck över huvudet. Bengaler har eldats på marken bredvid den och filmer där man skriker ”Judas” och ”bränn ner honom” har spridits i sociala medier

— Jag är väldigt glad över att min staty kommer att stå i Malmö. Det var min önskan från allra första början. Det var här allt startade och det är här jag har mitt hjärta, uttalade fotbollsspelaren vid invigningen av den guldskimrande statyn så sent som i oktober i år.

Under natten mot torsdagen sågade någon i statyns ben vilket fick polisen att befara att den skulle rasa. Man hade även hängt en strypsnara runt statyns hals.

— Någon har gått på och på något sätt sågat i benen. Det var viss risk för att den rent av skulle rasa. Så bedömningen var nog att det var rätt så rejält sågat i benen, kommenterade Tommy Bengtsson, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen utreder händelserna som skadegörelse och ”olaga hot med misstänkt hatbrottsmotiv”.

Källa:
Zlatanstatyn vandaliserad igen – ”Rejält sågat i benen”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Wäring
Nybörjare
Wäring
7 månader sedan

Hoppades så klart att det skulle vara aversion mot invandrare överlag som var motivet, men så var det fånig lojalitet till fotbollslag som låg bakom dåden.

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
7 månader sedan
Reply to  Wäring

gillar det ändå, har aldrig gillat Zlatan överhuvudtaget, invandrare eller inte

Harald
Nybörjare
Harald
7 månader sedan

Den mest levande konsten är den kost som uttrycks i dialogen med medborgarna.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
7 månader sedan
Reply to  Harald

Tänker på en utställning för många år sedan i Sthlm där en vit(öststat?) kvinna tog död på möss och trädde upp dem på sina fingrar samt fotograferade dem. Djurplågeri som används som konst. Var fanns djurrättaktivisterna?
Istället kom ett gäng vita män med sund inställning och sprejade eller rev ned skiten i galleriet.