Zlatan tycker Janne Andersson är rasist

RASISM. Fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic tycker att förbundskapten Janne Anderssons uttagningar är för vita.

Den kände fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic har rest till Malmö för att idag närvara vid en avtäckning av en staty föreställande honom själv.

Han tycker att han har öppnat dörren för fotbollsspelare i Sverige som har invandrarbakgrund.

Problemet är att svensk fotboll är en sekt, anser han, och det är förbundskapten Janne Andersson som leder sekten. Det är nämligen för många svenskar i Sveriges landslag, tycker Ibrahimovic.

Han kritiserar Andersson för att han inte hade en enda icke-svensk spelare i sin första landslagstrupp som han formade för knappt tre år sedan.

”Andersson bajsade på sig”
— Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, säger Ibrahimovic.

[Alexander] Isak har kommit in i bilden. [Muamer] Tankovic har kommit in i bilden. Annars ser det ut lite som innan jag kom in [2001]. Det är en sekt, och den sekten stannar kvar hela tiden även om det finns bättre spelare där ute, fortsätter Ibrahimovic.

Janne Andersson har bemött kritiken:

— När det gäller hur jag tar ut truppen i landslaget handlar det om en sak. Hur spelaren kan hjälpa oss att vinna matcher. Var man kommer ifrån eller var man har sina rötter spelar ingen som helst roll, säger Andersson och fortsätter:

— Jag tror att spelare som Zlatan har fått ta många strider och att han och många andra har stött på fördomar och blivit orättvist behandlade utifrån deras ursprung. Men jag blir irriterad när man insinuerar att jag skulle basera mina uttagningar på varifrån man kommer. Det är otroligt långt ifrån vad jag står för både som ledare och person.

Källa:
Zlatan till angrepp mot Janne Andersson

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
SverkerWäringTobiasLingonetLotta Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Emil Shoahstein
Medlem

En till tågbiljett beställd till Finspång

J.N.
Medlem

Men Zlatan vakna lite nu, vi pratar väl fortfarande om ett svenskt landslag? Hur passar icke-svenskar in i den bilden? Kanske Janne bara värnar sin familj? (önsketänkande), precis som du Ibra borde göra.

Vera
Medlem

Ett SVENSK LANDSLAG skall väl bestå av äkta SVENSKAR ? I många fall undrar man om Afrikaner spelar mot Afrikaner och en och annan vit får nåden att vara med. När nu Zlatan får så mycket reklam i Sverige borde han skämmas att kritisera en svensk förbundskapten. Men Janne Andersson har väl också indoktrinerats av den förbannade ”värdesättningen”. När skall allt översitteri från invandrarna få de ”politisk korrekta” att tänka i andra banor?

Klaus
Medlem

Ibrahimovic är exempel på främlingar som aldrig blir svenskar och som är rent av anti-svenskar. Han skulle återvända till Balkan och spela ihop med afrikaner där, eller varför inte flytta till Afrika?

Lotta
Medlem

Detta är Sverige o här är vi VITA. Punkt!

Lingonet
Medlem

Va en jäkel å gnälla på janne, åk hem och ta ut ditt eget landslag i bosnien, och glöm inte att ha några svenskar med :) !

Tobias
Medlem

Zlatan är en smutsig z*****e,och kan aldrig bli vit och det grämer väl han!
Du är inte välkommen här i Norden Zlatan!

Emil Shoahstein
Medlem

Bra sagt Tobias!

Wäring
Medlem

Janne Andersson blev rädd och började svamla om hur svårt invandrare har det som fått möta ”fördomar”. Jag vill bara bli av med alla dessa typer, oavsett om de är stornästa och stortrutade zigenare, eller rädda antivita svenskar. Har de inga fotbollsplaner på Mars?

Sverker
Medlem

Det är quadruppel-Jude-hjärntvättat som råder här. 1 En icke-svensk kan naturligtvis inte spela i landslaget. 2 Om leka med bollar är det enda han duger till, så finns det bollhav på IKEA i Bosninen. 3 Även om han dög till något annat, så skall han ändå vara i Bosnien. 4 Den svenske lagkaptenen har missuppfattat hela sin uppgift, tack vare just judisk hjärntvätt.