Zigenare bröt sig in i stuga – polisen vägrar ingripa

LANDSKRONA. Under måndagsmorgonen revs det tältläger där flertalet zigenare har bott, nu ockupperar de en privat stuga och polisen menar att de inget kan göra.

Efter att en fastighetsägare vänt sig till kronofogden för att kunna avhysa zigenare som hade byggt en kåkstad på fastighetsägarens mark valde de istället att bosätta sig i en stuga vars ägare befinner sig utomlands.

Grannar boendes i närheten av stugan kontaktade polisen för att meddela att några uppehöll sig olovligt i stugan men polisen vägrar att ingripa.

— Vi kan inte göra något förrän vi får in en anmälan från den som äger stugan, säger Anneli Manelli, närpolischef i Landskrona.

De boende i närheten av stugan är upprörda över polisens sätt att agera. Vidare uppger polisen att man inte kommer att försöka att kontakta ägaren till stugan för att reda ut hurvida zigenarna har fått lov att bo i bostaden.

Källa:
Tiggarna hittade nytt boende

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments