Yttrandefrihetshatare spyr ut lögner och hets i fiendemedia efter aktivitet i Halden

FIENDEMEDIA. Tidningen Halden Arbeiderblad publicerade nyligen ett längre hetsreportage om Motståndsörelsens aktivitet i norska staden Halden. Två folkförrädare från Socialistiskt vänsterparti (SV) kommer till tals och får fritt ljuga om Motståndsrörelsen och aktiviteten.

Halden Arbeiderblad publicerade i söndags en milt sagt lögnaktig artikel om Nordiska motståndsrörelsen och den offentliga aktiviteten i centrumet av den norska staden Halden. I artikeln intervjuades två av SV-medlemmarna som var på plats och bidrog till att polisen frångick grundlagen och avvisade Motståndsrörelsen från centrumsområdet.

De intervjuade folkförrädarna och yttrandefrihetshatarna är Freddy Øvstegård och Tore Andersen. Victoria Horne är avbildad i tidningen och var på plats i Halden men deltog inte i intervjun. Motståndsrörelsen omtalas för övrigt konsekvent som Nordfront.

Freddy Øvstegård och Victoria Horne. FOTO: Skärmdump från Halden Arbeiderblad.

Øvstegård sa i intervjun att han var i Halden för att dela ut flygblad å sitt partis vägnar och att de på plats observerade Motståndsrörelsens aktivitet. För att diskreditera organisationens styrka i Norge så ljög Øvstegård och påstod att samtliga deltagare var från Sverige.

— Det var runt 10 personer från organisationen där nästan alla hade rest från Sverige, sa Øvstegård.

Nordfront kan dock upplysa er läsare om att ingen av de tillresta var svenska aktivister. Øvstegård påstod vidare att Haldens befolkning reagerade med ”avsky” över Motståndsrörelsens närvaro, något som också är en lögn då en överväldigande majoritet reagerade mycket positivt.

Øvstegård kom även med något diffusa påståenden om att Motståndsrörelsen ”använder våld som verktyg” och försökte därigenom att vilseleda läsarna till att tro att Motståndsrörelsen är en ”våldsam organisation”. Att Motståndsrörelsen uteslutande tillåter våld i självförsvar nämndes naturligtvis inte i artikeln. En inställning man för övrigt mest troligt delar med resten av jordens befolkning, inklusive Øvstegård.

— Jag är chockad över att nazister igen visar sig i Østfold. Nordfront är uttalade nazister och använder våld som verktyg i Sverige. Därför reagerade vi omedelbart och spontant när vi ser deras spår, säger Øvstegård till tidningen och försöker att framställa sig själv som en modig och handlingskraftig antirasist.

Sanningen är dock att SV-medlemmarna inte gjorde ett dugg förrän polisen dök upp på platsen. SV-medlemmen och yttrandefrihetshataren Tore Andersen erkänner till och med i intervjun att han försökte påverka polisen till att avvisa Motståndsrörelsen efter som man inte hade ansökt om tillåtelse om att dela ut flygblad.

En något orolig Endresen talar med polisen.

Att man inte behöver tillåtelse till att dela ut flygblad, då detta är en grundlagsskyddad rättighet, nämns naturligtvis inte. Att SV själva inte hade sökt om tillåtelse att få dela ut sina egna flygblad hoppar man också över.

Den kroniske lögnaren Øvstegård försöker avslutningsvis att övergå sig själv och avslutar med hela tre lögner i en och samma mening:

— Deras hatbudskap mot judar och homofila samt uppmaning till våld har ingenting att göra i Østfold.

För ordens skull så bekämpar Motståndsrörelsen bland annat sionismen och globalismen samt den organiserade homolobbyn. Detta har dock ingenting med hat mot homofila att och judar att göra. Organisationen uppmanar heller inte till våld.

Artikeln avslutas med ett uttalande från polisen som också bekräftar att de avvisade Motståndsrörelsen. De poängterade dock att de inte har fått in en enda anmälan om att någon har reagerat negativt på organisationens aktivitet i Halden.

Artikeln publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments