Ytterligare rapporter om valfusk

VAL2018. Under gårdagen kunde Nordfront rapportera om valfusk vid flera vallokaler. Ytterligare rapporter har inkommit.

Bilden är från valsedelsbränning i Venezuela. Inte allt för långt ifrån Sverige 2018.

Igår rapporterades det löpande från vallokaler runt om i landet. Vid totalt 14 tillfällen rapporterades det om att Nordiska motståndsrörelsens valsedlar antingen ”försvunnit” från valsedelsställen, alternativt lagts bakom andra sedlar eller under bordet. Även AfS har rapporterat om liknande incidenter.

Det rapporterades även om problem med att få lägga ut sedlar. I både Göteborg och Västerås ifrågasatte valförrättaren om det ens var tillåtet att lägga ut valsedlar från Nordiska motståndsrörelsen och en sympatisör rapporterade från okänd plats hur denne nekats att lägga ut några över huvud taget.

Vid ett tillfälle blev valarbetare bortkörda från en lokal i Boden. En valförrättare ”glömde bort” att lägga ut valsedlarna denne fått i Kristianstad.

Ytterligare rapporter har inkommit under natten. Valsedlar i Lindesberg hade skrynklats till. Motståndsrörelsens valobservatörer i Ludvika räknade fler röster än vad som rapporterats av valmyndigheten och från en person som fanns med vid rösträkningen i en Kungälvs-lokal skrivs följande:

Idag har jag varit valobservatör för första gången i mitt liv. Jag gick in i lokalen med en hyfsat positiv känsla. Jag är såklart medveten om att sker valfusk, men inte trodde jag att de skulle vara så fräcka att de gör det helt öppet.

Redan efter max 20 minuter i lokalen smutskastades Nordiska motståndsrörelsen högljutt. ’Nordiska motståndsrörelsen? Vem skulle rösta på dom!?’

Vidare så saknades ett antal röster efter räkningen, något som de inte brydde sig något vidare om. ’Det blir så ibland’ sa de, och räknade vidare.

Kanske hade någon av oss valobservatörer som var där kunnat se var rösterna försvann om vi var tillåtna nära där rösträkningen skedde, men att stå ett par meter bakom de som räknade var tydligen inte okej. Istället var vi anvisade till ett hörn i rummet med minimalt sikte. Rösträknarna var också noggranna med att sitta på ett utstuderat sätt så att de täckte insynen till rösträkningen maximalt.

När valsedlar med Nordiska motståndsrörelsen namn kom upp var det alltid pust, stånk och kommentarer. Vad som dock var underligt var att andelen gnällande kommentarer varje gång en valsedel från Nordiska motståndsrörelsen kom upp senare visade sig vara högre än antalet inrapporterade röster.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

16
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
GrottbjörnenKlausKarl-Путин AAnnaCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Henrik
Medlem

Skandal utan dess like, precis som landet i sig… Borde utdelas ordentligt kännbara straff åt valfuskarna!
Men vad förväntar man sig i demokraturen vi lever i?

Lingonet
Medlem

Om man räknar samman allt valfusk, inkl. särbehandlingar o dyl. tycker man att kravet på nyval bör hänga i luften.
Jag har aldrig i mina snart 60 år varit med om slikt under en valkampanj!
Hade detta hänt i något o land hade det oyveilats vilt i alla västmedia!

Lingonet
Medlem

”andelen gnällande kommentarer varje gång en valsedel från Nordiska motståndsrörelsen kom upp senare visade sig vara högre än antalet inrapporterade”
Kanske bara flagioletter?
Kan komma i o ändliga kombinationer och tjut :)

Lingonet
Medlem

Någonting jag saknat lite i dag är det positiva konkret med nationalsocialismen, ex, de skyddslagar som sossarna kopierade rakt av från 30-talets nsap tyskland.
Eller HUR man vände 6 milj arbetslöshet och perversiteter till den enda blomstrande ekonomin i världen, inom loppet av 3 år !!!

Lingonet
Medlem

Jag kan ha missat lite men sådana saker tror jag smäller högre hos ev. lyssnare än prat om andra.
Sådant som förnekats allmän kännedom kan komma som smärre chockar för oinvigda, när de väl fattar att det faktiskt är sant (egen erf.).
Den sk. ”hollok hostan” är väl Per Öberg bekant med nudags :)

Tobias Lindberg
Redaktör

Ja, fusk som beskrivs i denna text är allvarligt då mycket av det verkar vara medvetet fusk. I den vallokal i Kungälv där jag övervakade rösträkningen igår så gjordes några misstag som de själva upptäckte och korrigerade. Dessutom gjordes ett misstag där de var på väg att felaktigt föra in riksdagsröster på AfS under ogiltiga röster eftersom de tittade på fel lista när de skulle se vilka som var registrerade partier. Jag påtalade felet och det syntes på dem att det var en ren miss av dem och de korrigerade det genast. Sammanlagt lyckades vi rädda 8 eller 9 riksdagsröster… Läs mer »

Anonym
Medlem
Anonym

Vilken insats.

Caesar-Aurelius
Medlem

VALFUSKANDE SOSSESVIN!
Räds Folkets dom!

https://www.dailymotion.com/video/x5xhc8f

Karl-Путин A
Medlem

Varför redovisas inte siffrorna för ”övriga” i Boden? I Ludvika redovisades siffrorna för NMR redan på valkvällen. Aktuell status i skrivande ögonblick:

Boden, Övriga 12,4%

Ludvika, Nordiska motståndsrörelsen 1,3%

Karl-Путин A
Medlem

Sitter man och håller på att fördela Bodens 12,4% mellan PK-partierna?

Caesar-Aurelius
Medlem

ELECTION FRAUD in SWEDEN 9 Sept. 2018

OSCE/ODIHR decided to send an Election Expert Team to the Swedish elections in September 2018 “to assess the election-related legal framework pertaining to the uniform implementation of election procedures, …. particularly with regard to ballot management and secrecy of the vote” (OSCE/ODIHR 2018: 9).

The Conclusion: ”It’s Election Fraud”!

Klaus
Medlem

Det finns redan scanner som kan läsa valsedlar för att minimera felräkning och fusk men jag ved inte hur vitt spridd de är.

Karl-Путин A
Medlem

Röstsedlar där alla partier finns med och man kryssar för det parti man röstar på, sen stämplas röstsedeln när man lämnar den med ett unikt nummer och man får ett kvitto med samma nummer – därefter räknas rösterna i en apparat typ sedelräknare – då ska det mycket till innan det kan valfuskas och röster försvinna.

Tobias Lindberg
Redaktör

Ja, det låter som ett mycket bättre system.

Fast går det att kombinera med personkryssning på något sätt?

Karl-Путин A
Medlem

Alla registrerade partier ska finnas på framsidan. Ett av dem får kryssas för. På baksidan får man skriva namnet på den/de kandidater för det valda partiet som man vill personstödja. Idag finns optiska läsare som klarar att läsa de värsta kråkfötter. Har man skrivit så otydligt att det inte går att läsa optiskt tillfaller rösten det parti man kryssat för. Valsedlar ska endast finnas i vallokalerna. På det sättet minimerar man risken att de hanteras vårdslöst så att de blir obrukbara. Om någon valförrättare ”råkat” vika en röstsedel ska den ändå vara giltig om läsaren klarar att läsa lappen. Tusen… Läs mer »

Grottbjörnen
Medlem

ja sättet dom räknar på nu hör hemma på 50-talet