Ytterligare en död under Natoövning

DANMARK. Under måndagseftermiddagen omkom en man i en olycka på det danska örlogsfartyget Absalon under Natoövningen Northen Coasts, där Sverige deltar.

Under måndagseftermiddagen inträffade en olycka på det danska örlogsfartyget Absalon under Natoövningen Northen Coasts där en dansk soldat omkommit i olyckan. Enligt uppgifter ska mannen ha klämt huvudet i en lucka. Räddningshelikopter tillkallades till platsen men mannen förklarades död.

— Det är med tungt hjärta jag tvingas konstatera att en dansk kollega avlidit i en olycka ombord på sitt fartyg under övningen Northern Coasts. Vi i svenska marinen känner med de anhöriga och med vår danska motsvarighet i denna svåra stund, säger Sveriges marinchef Jens Nykvist.

För drygt två veckor sedan omkom en polsk sjöman efter en olycka under den internationella militärövningen Northern Coast som pågår just nu längs den sydsvenska kusten.

Källa:
Tragisk dödsolycka under Northern Coasts

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments