Youtubes senaste påverkansattack: Riktad censur hindrar utvalda filmer från att spridas i Sverige

CENSUR. Efter förhandlingar med svenska regeringen verkar Youtube ha börjat censurera vissa filmer specifikt för en svensk publik, trots att filmerna är lagliga.

I Tyskland har det länge varit vanligt att Google-ägda Youtube stängt av innehåll som är olagligt enligt tysk lag utan att radera filmerna för människor i andra länder där filmerna är lagliga.

Tidigare har denna landsspecifika censur inte förekommit i någon större utsträckning i Sverige vad Nordfront har kunnat erfara, men efter att regeringen haft möten med Google med anledning av årets valrörelse och där det är känt att regeringen efterfrågat ökad censur så verkar fler filmer blivit specifikt censurerade för människor som bor i Sverige.

Sedan tidigare har Youtube systematiskt försvårat spridningen av Nordiska motståndsrörelsens filmer genom att sätta dem i ”begränsat läge” och skylla på klagomål från användare, vilket bevisligen varit en lögn då filmerna en lång tid nu systematiskt censurerats även när de legat i privat läge utan att ha visats för några människor som skulle kunna anmäla filmerna. Detta är också vad som har hänt med en film från en aktion i Markaryd som Nordiska motståndsrörelsen lagt upp på Youtube men inte offentliggjort för allmänheten.

Skillnaden mot för tidigare är att nu står det på Youtube att ”Innehållet är inte tillgängligt på den här landsdomänen” och till skillnad från tidigare går det inte att välja att klicka bort en varning och ändå spela upp filmen, det är nu helt omöjligt att se den här filmen för svenska användare på Youtube. Mitt under ett valår väljer alltså det multinationella skurkföretaget att censurera politiskt material som inte bryter svensk lag och de gör det på ett riktat sätt så att censuren drabbar svenska användare.

Här är filmen som censurerats i Sverige för de som vill testa att kolla på den:

Senare idag kommer filmen publiceras på DTube, ett yttrandefrihetsvänligt alternativ till Youtube.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
ErikGrimDanish NaziOscar PerssonAnna Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vedklampen
Medlem

Va fan! Måste man skaffa sig VPN nu då?

Tors Spjut
Medlem

Njae men överge och bojkotta YouTube :)

Grim
Medlem

Du kan använda Tor.. https://www.torproject.org/

Richard
Medlem

Det vore ju en sak om de var ärliga med att censurera opposition som inte faller dem i smaken, men det är ju just deras äcklig hyckleri som gör mig förbannad. När det censurerar oss i smyg och låtsas inte om det för att folk inte ska få veta något. Om det här inte är valfusk så vad är det då?

Anonym
Medlem
Anonym

Ja, det är ett j*vla gissel med Youtube.

Oscar Persson
Member
Oscar Persson

Man kan komma förbi blocken endast genom att ändra ”Location” i menyn uppe till höger i youtube (om man är inloggad).

Alternativt testa Hooktube (frontend till youtube som ej ger views och förbigår landsblockeringar), ersätt bara ”youtube.com” delen i länken till ”hooktube.com”. T.ex. för artikelns video https://hooktube.com/watch?v=bRXUTb_eR7c

Danish Nazi
Medlem
Vedklampen
Medlem

Bojkott av ICA men men snart får jag fixa min egen mat då jag måste bojkotta alla

Erik
Medlem

”Nazi”. Stop using the enemies word for national socialism, that’s beyond stupid. It’s a slur, not an ideological view.

Erik
Medlem

Fick använda VPN med inställningen USA för att se videon.