Youtube-debatt: Sargon of Akkad vs Andrew Anglin

DEBATTER. Ikväll har Andrew Anglin med stor framgång debatterat mot Youtube-profilen Sargon of Akkad.

Den senaste tiden har yttrandefrihetsvänliga ”alt-light”-profiler som Andy Warski och Baked Alaska arrangerat flera intressanta debatter där rasrealister, vita nationalister och personer inom alt-right debatterat mot mer libertarianska aktörer.

Ikväll debatterade Andrew Anglin, som driver Daily Stormer, mot Youtube-profilen Sargon of Akkad som kallar sig ”liberalist” och är kritisk till vissa former av kulturmarxism. Sargon är dock emot att västerländska stater inför en politik för att rädda den vita rasen och har tidigare debatterat med Richard Spencer, vilket blev en viral debatt och den populäraste filmen på Youtube under sändningen.

Under kvällens debatt gjorde Sargon bort sig då han svamlade om att han inte ville debattera med Anglin utan ville ha en ”diskussion”. Sargons agenda med att tala med Anglin verkade vara att få Anglin att erkänna att han tänker använda våld för att uppnå sina politiska mål. Anglin menade dock att han ska använda ”politisk kraft” för att få staten att ändra sin politik och lagligt avveckla mångkulturen, och att det inte är samma sak som att använda våld.

Vidare uttryckte Sargon, som är britt, ett allmänt förakt för tyskar och tyskt tänkande genom historien. Anglin skämtade och sa att Sargon verkade mena att tyskarna är den vita rasens negrer, varpå Sargon på skämt svarade att tyskarna är hemskare än så.

Mitt in i sändningen lyckades Sargon till och med provocera programledaren, Baked Alaska, och hamnade i ett tjafs med honom under livesändningen.

Sändningen pågår fortfarande och går att se här ovan.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • ”Sargon” (eller ”far gone”, som han nog hellre borde kallas) skämmer ut sig rejält, den saken är säker. Hans enda styrka är egentligen hans retorik, och sin benägenhet att tillskriva sina debattmotståndare åsikter de inte har (så kallade ”straw man arguments”). Han har ingen egentlig intellektuell substans, anständighet eller värdighet. En av nätets mest uppblåsta och även överskattade personligheter. Nästan plågsamt att lyssna på honom.

  • Fredrika says:

   Jag orkar i alla fall inte lyssna på honom mer. Det är som Nordisk alternativhöger säger: Han gjorde sig känd genom att kritisera skrikvänsterns kräkfeminister, men att kritisera dem är lättvunna poänger för de kan ju ingenting annat än på sin höjd något om vad se råkar ha för känslosvall just för stunden. Men folk som Anglin och Spencer är svåra att utmanövrera för de har åtminstone koherenta sammanhang.

   Det sämsta med honom är att han vill dra nytta av att debattera och i en debatt våga lära sig något av dem han samtalar med samtidigt som han kan lära andra något. Han vill bara läxa upp andra, mästra och ”sätta dit dem”. Han skulle funka bättre i typen SVT Debatt Live-program där ingen lyssnar på någon utan bara försöker köra över varandra. Det verkar som att allt färre människor kan debattera lyssnande. Av sånt blir det bara pervers underhållning att förgifta sitt sinne med.

 • Fredrika says:

  Jaså Sargon kände sig tydligen inte så pass stukad efter slam battle med Spencer att han inte vågar prata med Anglin också. Vad dumt. Pallar lyssna på en spn debatt till. Inte.

  Var det inte Christoffer Dulny som påpekade att Sargon argumenterar för individualism och libertanism och nu har startat en grupp som ska vara liberala individualister tillsammans, eller nåt sånt knäppt?

 • Klaus says:

  Varför kallar sig Carl Benjamin ”Sargon of Akkad”? Han företräder orientaliska intressen. Han spelar en ”softi” som bagatelliserar det judiskt styrda islamiska och afrikanska invasionskriget mot vita länder. Ingen kräver ”Make Afrika white”. Det akkadiska ”världsriket” trängde undan det sumeriska språket. Det är föredömet.
  (Nu är det dailystormer.name/)


 • Lämna ett svar