Willy Silberstein vill konfiskera plakat där han utmålas som förbrytare – företräds av ökänd amfetaminmissbrukare

FÖRBRYTARE. Willy Silberstein vill konfiskera plakat som pekar ut honom som förbrytare. Han företräds av Juridikfrontens förre ordförande Robin Enander som ertappades med amfetamin under en knarkrazzia mot Juridikfrontens kontor.

Robin Enander i samband med att han talade ut om sin mentala hälsa i ”Malou efter 10” 2013. Skärmbild: tv4play.se.

Willy Silberstein, som tills ifjol var ordförande för den judiska lobbyorganisationen Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKMA), var en av dem som grät ut i media över att bli utnämnd som förbrytare på ett plakat under Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg den 30 september. Han anmälde plakaten till både JK och polisen och grät sedan ut i media när JK beslutade att lägga ner förundersökningen.

Silberstein var under onsdagen uppe inför en så kallad tryckfrihetsdomstol där han krävde en konfiskering av plakaten. Nu har tryckfrihetsjuryn i Göteborg kommit fram till plakaten utgör förtal och att ”de mesta talar för” att plakaten är framställda i tryckpress, något som JK inte kunnat komma fram till.

En tryckfrihetsjury är en så kallad specialdomstol utanför det ordinarie rättssystemet som består av nio lekmän, även kallade ledamöter. När den första delen av målet nu är avklarat ska lekmännen diskutera vidare huruvida en konfiskation ska äga rum.

Historien blir ännu mer absurd i och med att Silberstein företräds av Juridikfrontens förre ordförande Robin Enander. Enander lämnade Juridikfronten 2015, då i egenskap av presstalesman, efter Nya tiders omfattande granskningar av föreningen. Tidningen avslöjade bland annat att polisen gjort en husrannsakan hos Enander på grund av misstankar om att han langade knark.

I den lägenhet som fungerade som kontor för Juridikfronten hittades amfetamin. Även Enanders urinprov gav positivt svar för amfetamin.

Robin Enander tilldelades under förra året Elsa-priset av Willy Silbersteins organisation Svenska Kommittén mot Antisemitism (SKMA)

Källa:
Tryckfrihstejury: Naziplakat är förtal

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
FredrikaSenasteBluePierreKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Är han släkt med Margit Silberstein ? Vilken familj i så fall. Den som någon skulle be om ursäkt för alla påhittade lögner.

Karl-Путин A
Medlem

Bror och syster med tolkningsföreträde inom ”svensk” media.

Karl-Путин A
Medlem

Skulle detta vara ett värre brott än det som Willy Silberstein själv begått otaliga gånger; att kalla SD och dess högsta företrädare för nazister och antisemiter?

”Nazist” är en hollywoodskapelse som tillskrivs ofattbar ondska och perversa egenskaper som bara sinnessjuka individer med grav inavlad paranoia kan framhallucinera.

”Antisemit” har en något diffusare mening – bla skulle det semitiska palestinska folket hata sig själva!?!? – men används också som ett lögnaktigt negativt laddat epitet om kritiker av judisk makt.

Pierre
Medlem

Jag anar nervösa koshertårar i mossen.

Blue
Medlem

Advokatsamfundet har nästan sex tusen medlemmar.

Ändå väljer Silberstein & Co en ung juridik student med drogproblem?

Hur skall detta förstås?

Ingen seriöst verkande jurist, inklusive de med judiskt påbrå, vill förknippas med Willys korståg?

Bekräftelse på trenden att allt fler inom den svenska intelligentsian, under stor tystnad, lägger ett allt större avstånd mellan sig själva och den alltmer barocka zionist-lobbyn?

Karl-Путин A
Medlem

Kan snarare bero på att det inte finns några pengar att hämta om juden råkar vinna målet. Han behöver en nyttig idiot som jobbar gratis.

Blue
Medlem

Menar du att zionistlobbyn inte skulle ha pengar :-)

Jurister fakturerar väl för arbetstid, oavsett utfall.

Karl-Путин A
Medlem

Jag tolkar det som att detta inte är något prestigemål som kommer att valsa runt i ”rätts”apparaten och generera en massa goodwill. Knarkaren kommer att få några shekel för nedlagd arbetstid, men mer än så lär det inte bli. I en tryckfrihetsjury måste man betala rättegångskostnaderna själv, tror jag, men i detta fall handlar det om förtal eller ärekränkning som är solklara fall för civilrättslig prövning – spelar ingen roll om juden vinner eller ej, fakturan får han ta hand om själv. Det finns ju heller inga utpekade gärningsmän som kan tvingas betala skadestånd till juden. Men man vet ju… Läs mer »

Blue
Medlem

SKMA:s och Silbersteins syfte är knappast något annat än att få en prejudicerande dom mot Motståndsrörelsen.

En dom som framledes kommer att användas för att skrämma och tysta andra.

Uppenbarligen upplevs detta mål som viktigt av zionistlobbyn.

Ändå nöjer den sig med ett ombud som inte är advokat.

Bristvaran är uppenbarligen inte pengar.

Så var klämmer skon?

Brist på advokater beredda att bli en del av korståget mot friheterna i Sverige?

Karl-Путин A
Medlem

Det stämmer som du skriver, att han vill ha ett prejudikat på inskränkt yttrandefrihet, men att det skulle råda brist på advokater som är beredda att förråda sitt land för några shekel tror jag inte. Domen kanske redan är avgjord och han behöver någon som sköter det administrativa?

Senaste
Medlem

Vidrigt, och typiskt judiskt.

Fredrika
Medlem

Hela familjen Silberstein ska skickas hem till Israhell. De ska självklart ta Benjamin med sig.