Wikipedia: Haakon Forwald är en av Nordeuropas farligaste män

FIENDEMEDIA. Den internetbaserade lexikon-tjänsten Wikipedia beskriver ledaren för Motståndsrörelsen i Norge som ”en av Nordeuropas farligaste män”.

Att fiendemedia ljuger, vinklar och vrider på sanningen för att det ska passa deras egen agenda är något som vi är vana vid och lexikon-tjänsten Wikipedia är inget undantag.

I sin engelskspråkiga artikel om ledaren för Nordiska motståndsrörelsen i Norge, Haakon Forwald, är det en kort men en något sensationell beskrivning av Forwald. Han är nämligen inte bara farlig, utan också en av Nordeuropas farligaste män!

I Wikipedias beskrivning av Forwald står det följande:

Forwald (born 1978) is the leader of the major Neo-Nazi organization, the Nordic Resistance Movement in Norway. He has been described by the newspaper Verdens Gang as one of the most dangerous people in Northern Europe.

Källan som artikeln hänvisar till är VG:s artikel från 2016 om Motståndsrörelsen där rubriken lyder ”Nordens farligaste”. Detta är igen en hänvisning till norsk och svensk säkerhetspolis som har sagt att de anser att Nordiska motståndsrörelsen utgör det största hotet i den ”högerextrema miljön”.

Nordfronts systersida Frihetskamp har varit i kontakt med Forwald för att höra vad han tycker om att ha blivit korad till en av Nordeuropas farligaste män.

Hej Haakon! Det var lite av en beskrivning du fick, har du fått några reaktioner ännu?

Hehe nej, inga reaktioner bortsett från att Pär Öberg tyckte att det både var häftigt och lite skrämmande att känna en av Nordeuropas farligaste män.

Man får väl utgå från att det är en meningsmotståndare som ligger bakom artikeln antar jag?

Ja, Wikipedias artiklar skapas ju av frivilliga och det är inte ovanligt att meningsmotståndare både författar och redigerar artiklar om oss. Wikipedias agenda är ju också mycket uppenbar när de tillåter lögner och angrepp, samtidigt som de aktivt tar bort all objektiv information.

Ett annat exempel på fiendemedias lögner är NRK:s senaste artikel om Motståndsrörelsens påstådda kopplingar till Ryssland. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Vad tror du kommer att hända? Kommer informationen att tas bort eller kommer den att ”leva sitt eget liv”?

Ja vi har ju tidigare erfarenheter med att fiendemedia har ljugit om oss i artiklar och att lögnerna senare har återgetts på Wikipedia med fiendemedias artiklar som referens. Senare kan lögnen återges i en annan tidning och då med Wikipedia som referens.

Genom sådana cirkelreferenser skapar de således sin egen ”verklighet” och sina egna ”sanningar”, som de senare kan missbruka i sin egen propaganda. Det är inte utan grund som vi kallar fiendemedia som lögnmedia.

Vad som har hänt och vad som kommer att hända gällande detta törs jag inte spekulera kring men det är oavsett inte världens undergång om lögnpressen eller systemet skulle omtala en som farlig, det är väl snarare positivt.

Då tackar vi för intervjun. Har du en sista hälsning till våra läsare?

Bara trevligt! Nordiska motståndsrörelsens nya hemsida lanseras på lördag under morgonen så kom ihåg att titta på Frihetskamp för mer information på lördag.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

13
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
7 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
KristianRokvikenAslaug-AmandaFredrikaSimon Holmqvist Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Judepedian har ju helt rätt – sanningen är det farligaste vapen som finns. Haakon Forwald har sanningen som vapen, därför är han extremt farlig.

Rokviken
Medlem

Så är det!

André Devecseri
Medlem

Har flera gånger fått mina sanningsenliga redigeringar ogjorda med motiveringen att de inte är tillräckligt neutrala, när det är de föregående versionerna som är fientligt vinklade.

Karl-Путин A
Medlem

Man märker från dag till dag hur judepedian försämras till det sämre. (((Kritiska))) artiklar försvinner på löpande band och i skolan får eleverna lära sig att pedian är kunskapens och sanningens källa.

André Devecseri
Medlem

Jaså, på högstadiet (2008-2011) avråddes vi från att använda Wikipedia.

Karl-Путин A
Medlem

CIA hade väl inte tagit strypgreppet på den tiden eller så gick du i en ovanlig skola. Det dagens elever, särskilt babbarna, får lära sig är att det räcker med att kunna googla och läsa på Wikipedia för att ha en ”godkänd” grundskola. Även (((media))) påstår att det är god journalistik att bara kopiera pedian rakt av. (Enligt en artikel i GP för några år sen)

Simon Holmqvist
Redaktör

Det här förtjänar definitivt ett LOL.

Ta det som en komplimang Forwald! :) Satsa på hela Europas farligaste nästa gång :D

Fredrika
Medlem

Gratisuppslagsverket Wiki som nu igen tigger pengar trots att de har obegränsade resurser att upprätthålla sin propagandasajt är bra fräcka. Så f*rb*nn*t sionistisk. De är som upplsagsverkens motsvarighet till Metro som skräpar överallt. ”Farligaste…” Varför står det inte det om terroristen Satanyahu? Och den neutrala artikeln om Bechir Rabani fick vara uppe i två timmar innan de tog ned den. Wikipedia är bara till för att sprida de officiella lögnerna om saker och ting. En och annan sanning om den inte går emot judiska intressen. Jag är fruktansvärt trött på eländet. Wikipedia är precis sådan desinformationsportal som de nya globala… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Dessutom så uppmanar de besökare att bidra till deras subversiva verksamhet. Fräckheten har inga gränser.

Aslaug-Amanda
Medlem

Jag skulle ju hellre möta Haakon i en mörk gränd på natten än valfri invandrare.

Rokviken
Medlem

Jag också!

Karl-Путин A
Medlem

Jag tror att 90% av den svenska befolkningen håller med, men ändå så låtsas 90% av svenskarna vara av motsatt uppfattning. Skulle vara kul att fösa ihop en skock pk-svenskar och sen tvinga dem till en nattvandring i valfritt babbe-ghetto.

Kristian
Medlem

Jødemedierne, herunder wikipedia, vender altid tingene 180 grader og man kan derfor uden problemer antage at Haakon Forwald er en af Nordeuropas flinkeste personer.