”White flight” enda alternativet? – manifestation i Spånga

MASSINVANDRINGEN. Otryggheten i Spånga ökar allt snabbare, samtidigt som vare sig polis eller de styrande säger sig kunna göra någonting. Nu har invånarna fått nog och kommer att samlas i en manifestation under torsdag eftermiddag.

Butiksägare och boende i Spånga har nu fått nog av det eskalerande våldet. Personrån, bilrån och smash and grab-kupper har gjort människor i området otrygga. Därför kommer det nu på torsdag att hållas en manifestation där butikerna stänger ner och människor från olika föreningar samt privatpersoner ska tåga till Spånga Folkan, där politikerna i Spånga – Tensta stadsdelsnämnd sammanträder.

Situationen i områdena Spånga – Tensta och Rinkeby – Kista stadsdelar är så desperat att exempelvis Järvahandlarna vänt sig till handelskammaren i Stockholm för hjälp. Centrumområden har också tidigare stängts ned. Skillnaden denna gång är att det inte gäller ett utsatt område som exempelvis Tensta. Nej, Spånga  är att helt vanligt villaområde.

Jan Westerberg, sekreterare i Spånga företagarförening, är uppgiven.

— Vi har under de senaste veckorna vänt oss till stadsdelen, polisen och politikerna och ingen säger sig kunna hjälpa oss. Vi känner att vi har hamnat i ett moment 22, säger Westerberg till Mitt i hela Stockholm.

Efter en mängd grova brott under hösten har boende i området till och med varit inne på att själva gå ihop och finansiera en egen vaktpatrull. Spångabon Erik Carlsson skrev ett inlägg på Facebook för att höra om det fanns ett intresse bland grannarna och responsen blev positiv.

— Idén föddes i frustrationen över vart området är på väg. Jag har bott i Spånga i sex år. Från att jag kunnat ha cykeln stående på gatan utan att något händer har det gått till att jag haft fyra stölder på tomten och man hör om folk som blir rånade på bilen när de ska in på ICA. Det är en väldigt tråkig utveckling, säger Carlsson till Spånga tidning.

I en av kommentarerna till den artikeln skriver signaturen Karl IXX Kevin:

Spånga är förlorat. Om tio år kommer det att vara i samma kategori som Tensta/ Rinkeby. Det blir en massiv white- flight därifrån under kommande år. 

Initiativet till den kommande manifestationen togs i fredags efter ett möte med företagarföreningarna och den väntas locka ett par tusen personer. Kraven, som kommer att framföras vid den öppna frågestunden, innefattar bland annat ordningsvakter på plats dygnet runt samt övervakningskameror.

Källor: 
Spånga centrum stängs i protest
Nytt initiativ: Spångabor vill ordna egna vakter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Tobias
Nybörjare
Tobias
2 år sedan

Det kan väl inte vara möjligt,vi som bara importerar spetskompetens hahaha
Folk e förvånade över detta,det skrämmer mig!

Nä gör er förbannade plikt ,och anslut er till Nordiska Motståndsrörelsen nu!

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan
Reply to  Tobias

Eller låt bli att söka till Motståndsrörelsen. Om Spånga är förlorat nu kanske ni ska ta till vapen istället? Det är förbjudet att göra i Motståndsrörelsen, eftersom vi följer lagarna. Men ni Spångabor måste fundera över era alternativ, om ni har några. Annars flytta, sök till oss, och gör motstånd med lagliga medel tillsammans med oss på andra orter. I krig bränner man gärna det man lämnar för att värden inte ska övergå i fiendens ägo. Låt i vilket fall inte fienden känna att de har vunnit någon som helst seger.

имя
Nybörjare
имя
2 år sedan

Ja nu börjar verkligheten krypa inpå knutarna även hemma i medelsvenssons förut så trygga tillflyktsorter. Vilket tydligen är helt nödvändigt för ett bredare folkligt uppvaknande. Snart är hela Sverige obeboeligt.

Henke
Nybörjare
Henke
2 år sedan
Reply to  имя

Ja tyvärr dröjde det alldeles för länge. Folk borde ha fattat senast 1988, men nejdå…

Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan

Det är svårt att känna någon empati för de som bara vill flytta antingen sig själva eller problemet till annan ort. Fortsätter de att ge sitt stöd till det här systemet får de skylla sig själva.

Henke
Nybörjare
Henke
2 år sedan
Reply to  Senaste

Vilket är 99,8% av svenskarna!

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Patrasket måste kastas ut ur landet så att Sverige åter blir ett land för civiliserade människor och inte som nu en plats för världens avskum.