WEBBTV:
Kulturbunkern #8 – Våldtäkt & Hämnd del 2

Av ,
Kulturskribent
0

KULTUR. Nordfront presenterar här den andra och avslutande delen av Kulturbunkern där filmgenren Rape-Revenge avhandlas.

Revenge, en ny fransk film som är urtypen av en Rape-Revenge film.

Men anledning av den internationella kvinnodagen bestämde sig kulturarbetarna Daniel och Linus att bena ut den kontroversiella filmgenren Rape-Revenge eller Våldtäkt & hämnd. Dessa filmer handlar i stort sett alltid om en kvinna som blir utsatt för något övergrepp för att sedan återhämta sig och hämnas. Men detta är ingen modern feministisk kulturyttring, vi kan spåra detta tema ända till de gamla vikingasagorna och medeltida ballader. Se den andra delen nedan.

Tycker ni att programmet är bra Swisha gärna en slant till en ny kamera till 070-2518079, märk donationen Kulturbunkern. Då ingen vinnare av tygmärket med Zifir kunnat utses fortsätter tävlingen i några avsnitt till. Maila oss på kulturbunkern@nordfront.se om just du vill vinna tygmärket.

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om