Wallenberg lägger sig i flyktingdiskussionen

SVERIGE. Nu kommenterar Sveriges mäktigaste finansfamilj, Wallenberg, den pågående massinvandringen till Europa och lovar att man kommer att skänka pengar för att underlätta för invällarna.

Wallenberg_Jacob

Jacob Wallenberg, ordförande i Investor, uppger att han och företaget har berörts av den senaste tidens våg av främlingar från främst Mellanöstern.

— Det är en orolig tid och den intolerans och misstänksamhet som vi ser runt omkring oss bekymrar oss djupt. Jag tror ingen kan känna sig oberörd av det som nu sker i vår närhet, säger han.

Förutom moderbolaget har flertalet bolag som kontrolleras av Investor redan framhållit att de kommer att skänka pengar för att hjälpa de påstådda flyktingarna. Man utreder nu även hur man kan hjälpa till på fler sätt än att skänka pengar.

— Vi för även en diskussion om vad vi kan göra utöver att skänka pengar. Sedan förra veckan har vi också en dialog med våra innehav kring vad de gör för insatser för att hjälpa till, menar Wallenberg.

Jacob Wallenberg har flertalet gånger varit en av deltagarna på det ljusskygga bilderberg-mötet där inflytelserika personer inom näringslivet, bankväsendet och politiken samlas för att diskutera världens framtid bakom lykta dörrar. Förutom Investor och familjen Wallenberg har finansmannen Carl Bennet sagt att han stödjer flyktingarna med 250 000 kronor.

Källa:
Wallenberg ryter till om flyktingkatastrofen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments