Volvo ska bli en helt elektrisk biltillverkare senast 2030

TEKNIK. Volvo Cars säger nu att man ska bli ett helt elektriskt bilmärke senast 2030. Dessutom ska elbilarna endast kunna köpas på nätet när bolaget ökar satsningen på online-handel.

Bild: Pixabay.

Senast 2030 ska det Geelyägda bolaget Volvo Cars endast sälja elbilar, enligt ett pressmeddelande. Märkets första elbil, XC40 Recharge, kom till marknaden så sent som i höstas. På tisdagen ska Volvo Cars visa sin andra elbil.

Ett tidigare mål är att hälften av försäljningen 2025 ska vara rena elbilar och resterande hybrider. I pressmeddelandet säger Henrik Green, teknisk direktör på Volvo Cars:

Det finns ingen långsiktig framtid för bilar med en förbränningsmotor. Vi är fast beslutna att bli en renodlad elbilstillverkare och det är en övergång som ska ske 2030. Det kommer att göra det möjligt för oss att möta våra kunders förväntningar och vara en del av lösningen när det gäller att bekämpa klimatförändringarna.

Volvo Cars följer därmed den starka elektrifieringstrenden i världen just nu. General Motors och Honda har angett 2035 som tidsgränsen för när de planerar att helt gå över till elbilar. Ford har sagt att man enbart ska sälja elbilar i Europa 2030. Det amerikanska elbilsbolaget Tesla är ledstjärnan.

Volvo Cars planerar också att liksom Tesla ha sin försäljning på nätet med fasta prissättningsmodeller. Elbilarna ska enbart gå att köpa on-line.

Företaget skriver att beslutet att bli en helt elektrisk biltillverkare bygger på ”förväntningarna om att lagstiftning och en snabb utbyggnad av tillgänglig laddningsinfrastruktur kommer att snabba upp konsumenternas acceptans för helt elektriska bilar”.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments