Vitryssland: ”Vi är redo att ingå i Ryssland”

ANSCHLUSS. Vitryssland uppger sig vara redo att ingå i Ryssland.

Vitrysslands president Alexander Lukasjenko säger att han är redo att avskaffa den vitryska staten för att i stället ingå i grannlandet Ryssland.

— Vi två skulle kunna gå ihop i morgon, inga problem, sa Lukasjenko i fredags efter att ha haft en tre dagar lång sammanstrålning med Vladimir Putin.

— Vi är redo att ena och förstärka våra ansträngningar, stater och folk så långt det går, sa den vitryske presidenten vidare.

Putin å sin sida har ända sedan 2011 stött idén att Vitryssland ska ingå i moderlandet, något som de i praktiken gjorde mellan 1922-1990 under beteckningen Sovjetunionen.

Vitryssland är likt flera anda länder i Öst- och Centraleuropa ett nästan helvitt land. De är däremot, till skillnad från exempelvis Polen och Ungern, varken med i globalistprojektet EU eller krigsorganisationen Nato.

Källa:
Belarus Ready to ’Unite’ With Russia, Lukashenko Says

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
nordboAxel ErikssonAndré Devecseri Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
André Devecseri
Medlem

Lika bra; huvudspraaket där är ändaa ryska (inte vitryska) och ryska och vitryska medborgare räknas praktiskt taget inte som utlänningar enligt det andra landets lagar.

Axel Eriksson
Redaktör
nordbo
Medlem

Det blir komplicerat och rörigt när olika välden ska sluka upp länder överallt, gillar dock namnet väldigt mycket – Vitryssland.!