Vita huset: ”Netanyahu ringde ett argt samtal till Trump om planerna att lämna Syrien”

JUDISK MAKT. Israels premiärminister är arg på Trump för USA:s meddelade planer att trappa ned kriget mot Syrien.

I slutet på mars överraskade USA:s president Donald Trump sitt eget utrikesdepartement genom att säga att USA ”mycket snart” ska ”lämna Syrien”.

— Låt andra ta hand om det, sade Trump.

Utrikesdepartementet sade emot Trump genom att hävda att de inte kände till några planer om att dra tillbaka amerikanska trupper från Syrien.

Enligt tjänstemän i Vita huset ringde Israels premiärminister Benjamin Netanyahu upp Trump och var arg på honom efter hans uttalande. Detta eftersom Netanyahu anser att ett sådant beslut gör det möjligt för Israels utpekade fiender Syrien, Iran och deras anslutna miliser att få starkare fotfäste i regionen.

Efter Netanyahus samtal till Trump släpptes en kommuniké från Vita huset som uttrycket att presidenten ”upprepade USA:s engagemang för Israels säkerhet, och de två ledarna kom överens om att fortsätta sina koordinerade ansträngningar att motarbeta Irans onda inflytande och destabiliserande aktiviteter.”

Syriens president Bashar al-Assad, som stöds av Ryssland och Iran, har sagt att han vill återta varje tum Syrisk mark. Kriget mot Syrien är nu inne på sitt åttonde år, hundratusentals människor har dött och mer än elva miljoner syrier har fördrivits från sina hem.

Källor:
Trump: U.S. Leaving Syria ’Very Soon, Let Other People Take Care of It’
Netanyahu Had ’Tense’ Call With Trump Over U.S. Plan to Leave Syria, White House Officials Say

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Karl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Och sen tog det ungefär 10 minuter för juder*vslickaren Trump att ompröva sitt beslut, eller fantasi kanske är en bättre benämning.