”Vita har ingen skam” – Filippinernas president attackerar Island

UTRIKES. President Rodrigo Duterte slår tillbaka mot FN och Island för att lägga sig Filippinernas inrikespolitik med orden: ”Vita har ingen skam”.

Filippinernas president Rodrigo Duterte.

Den omstridde filippinske presidenten Rodrigo Duterte har kommit med ett kontroversiellt uttalande:

— Island slaktar ofödda foster i moderslivet fram till sjätte månaden.

Därför ska inte islänningar eller andra vita ge sig på Duterte i hans krig mot droger. Det är hyckleri enligt presidenten.

Under juli föreslog Island i en resolution att FN:s råd för mänskliga rättigheter (UNHRC) ska rapportera om de mänskliga förlusterna i Dutertes pågående våldsamma krig mot droger. Det har rapporterats om många utomrättsliga avrättningar.

Men Duterte menar att om man kan döda oskyldiga ofödda barn så ska man inte kritisera andra länder som dödar kriminella drogförsäljare och missbrukare.

Duterte kom därefter med ytterligare en verbal attack mot Island och dess befolkning:

— De är människor som bara äter is och de kommer att frysa ihjäl med tiden. Vita människor har verkligen ingen skam och ändå ska de lära mig vad jag ska göra eller inte göra.

Källa:
‘Whites have no shame’: Duterte decries Iceland abortion policy amid UNHCR probe into drug war

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments