Visselblåsaren Roland Finser — Del 1: ”Looking for freedom”

REPORTAGE. Roland Finser är tysken som lämnade sin karriär inom maktens toppskikt och sitt födelseland för en framtid i Sverige. I en intervjuserie i tre delar berättar han för Nordfront bland annat om samtalet i bilen som fick honom att inse att Tyskland är dömt till undergång, hur han tvingades bli en visselblåsare i Sverige och hur detta i kombination med tidigare erfarenheter fick honom att förstå vilka som egentligen styr världen – och varför.

Roland Finser höll tal under Folkets demonstration i Stockholm tidigare i år. Nu väljer han att berätta sin historia på Nordfront i ett intervjureportage med Maria Larsson. FOTO: Fredrik Johansson.

Del 1 – ”Looking for freedom”

Del 2 – Visselblåsaren i Vissefjärda

Det är den 11 november 2013. Roland Finser sitter i sin bil på en parkeringsplats och väntar i mörkret. Han är där i egenskap av livvakt, och det han väntar på är bilen som innehåller skyddspersonen, en ledamot inom tyska Telecom. Roland har precis kontrollerat den sista sträckan upp mot huset. Nu ska han bara eskortera ”huvudbilen” den sista biten innan han får hoppa av sitt pass för dagen. 

När han sitter där med motorn igång, ser han plötsligt hur något rör på sig i mörkret. I en sekund hinner han tänka att den snabbt rörliga skuggan är en joggare, tills han hör någon skrika med hög röst: ”Raus aus dem auto!”, med vad han uppfattar som östeuropeisk accent. När skuggan är tillräckligt nära ser Roland en maskerad man med höjt vapen. Roland duckar instinktivt, drar sitt vapen samtidigt som han sätter fordonet i rullning. Då beskjuts bilen plötsligt. Skotten spränger sidorutan i bitar från cirka 40 centimeters håll. Roland lyfter sitt vapen ovanför huvudet, skjuter tillbaka, rakt ut i mörkret, samtidigt som han lyckas ta sig därifrån. 

— Händelsen i sig är egentligen inget att haka upp sig på. Som livvakt måste man vara beredd på att sådant kan hända, säger Roland. Det är det som hände efteråt som fick mig att reagera. Trots att jag var ett offer så behandlades jag inte som ett sådant. Jag förhördes i två- tre timmar om allt möjligt. Jag kände inget stöd alls från polisens sida. Jag var som livvakt så kallat vapenlaglig, men man verkade inte vilja förstå vad det innebär. 

Ärendet nådde aldrig den vanliga polisen utan handlades av en speciell avdelning som ansvarar för bland annat personskydd. Trots att Roland kunde ge vissa uppslag om vad händelsen kunde ha för orsaker så lade åklagaren ner ärendet kort därpå. 

Roland är övertygad om att attacken var riktad mot honom som person. Han hade vid den tidpunkten lyckats bygga upp en karriär inom säkerhetsbranschen. Han hade även börjat se saker inom politiken som han inte tyckte om. Han var dock inte öppet kritiskt, på grund av sin tystnadsplikt bland annat, men hade startat ett politiskt fristående nätverk bestående av rakryggade människor från olika delar av samhället med syftet att så småningom kunna arbeta för väldigt speciella klienter.

–Vi kunde jobba för vem som helst. Vårt gemensamma nätverk och vår gemensamma kompetens var enorm. Det fanns ingenting som vi inte tillsammans kunde ha löst. Vi hade kunskap inom bland annat elektronik, ekonomi, militär, organisation och polis. Vi ansågs förmodligen som rätt farliga eftersom vi hade både kunskap och pengar. Tyska regeringens dotterbolag inom säkerhet ville så klart lägga monopol på dessa större uppdrag, där det fanns både pengar och prestige att hämta.

Detta blev dock droppen som fick honom att lämna Tyskland för Sverige. Han kommer nu här att berätta om både sin yttre och inre resa, fram tills idag, och de insikter som nått honom längs vägen.

”Att inte berätta vore att svika”
I 14 år har Roland Finser, 36 år, jobbat inom säkerhetsbranschen. Som livvakt och säkerhetskonsult har han rört sig inom maktens absoluta toppskikt, bland kungligheter, diplomater, politiker och affärsmän. Erfarenheterna har hjälpt honom att lägga ett komplicerat pussel kring hur världen fungerar, menar han. Det finns planer, som inte uppkommit över en natt, som kan förklara mycket av det vi ser runtomkring oss idag.

Han vill berätta om det han vet och kan berätta om. Både om det som nu händer och den framtid han tror att vi går till mötes om ingenting görs. Att inte berätta vore att svika, inte bara sig själv, utan också kommande generationer. Han pratar om sanningen som det viktigaste människan har att hantera. Så snart sanningen börjar förvrängas tappar mänskligheten sitt fotfäste.  Därför kallar han sig visselblåsare och frihetskämpe – med stolthet.

Roland Finser under sin tid bland Tysklands maktelit. Här på middag tillsammans med bland annat Tysklands dåvarande justitieminister Sabine Leutheusser Schnarrenberger. FOTO: Privat.

Roland växte upp i Bayern, som enda barnet till två högpresterande föräldrar. Hemmet var välkomnande och varmt och han beskriver vuxenvärlden runtomkring sig som bestående av en rad intressanta och ”tuffa” personligheter. Hans farfar tillhörde exempelvis SS-Panzer-Division Totenkopf, en pansardivision inom Waffen-SS som stred i Frankrike 1940 och på Östfronten 1941–1945.

Han besökte Östtyskland en enda gång som liten, och minns färgen grått och trasiga gator. Inte alls att jämföra med idag. Det har skett en enorm upphämtning, och här vill han särskilt lyfta fram Sachsen som ett bra exempel på hur människors sammanhållning kan åstadkomma stora saker. Ur en tillvaro där människor är beroende av varandra på riktigt växer ofta en särskild sorts lojalitet och solidaritet fram. I Sachsen finns idag en speciell och sluten kultur där man värnar sitt eget folk och inte är särskilt positivt inställda till invandring.

Som barn var Roland full av energi och nyfikenhet, men var inget flockdjur vad gällde umgänget med andra barn. Han höll sig lika gärna i ensamhet, där han roade sig själv, eller umgicks med de vuxna, ställde all världens frågor och skaffade sig i och med det tidigt en bred allmänutbildning. Det behövdes, menar han. Nivån i skolorna sjönk i takt med att kriget i forna Jugoslavien trappades upp och flyktingarna vällde in i bland annat Tyskland. Och det är samma situation som vi ser upprepa sig ännu en gång.

— Det är självklart att utbildningsnivåerna sjunker när man formligen öser in främmande barn i skolorna. Särskilt när dessa barn måste börja från noll vad gäller språket, säger han.

I det idylliska Bayern växte Roland Finser upp. Som så många andra bayrare gick han i kyrkan varje söndag. Idag har han dock inte mycket till övers för organiserad religion.

Mycket spring i benen gjorde också att det största intresset kom att bli idrott. Redan som 6-åring gjorde han entré på tennisplanen. Han tränade målmedvetet och hårt och bara några år senare fick han börja spela med de vuxna. I samma veva började han även med kampsport och simning. Ja, idrotten blev tidigt en stor passion. En slags följeslagare som genom livet lärt honom allt om disciplin och målmedvetenhet.

Han gick också i kyrkan varje söndag, som del i ett sammanhang där katolicismen var starkt närvarande. Lite påverkades han också av serien Törnfåglarna, säger han och skrattar, en romantiserad berättelse om en katolsk präst som slits mellan plikten och kärleken.

Idag säger han att Katolska kyrkan bara drivs av en enda sak – makt. Han har en diplomatvän som arbetade och levde i Vatikanstaten under ett antal år. Från sitt rum hade denne vän utsikt över innergården och kunde vittna om att all världens lobbyister anlände dit, i en aldrig sinande ström. Ett annat anmärkningsvärt exempel är att Katolska kyrkan idag är den största skogsägaren i Tyskland, och så mäktiga att de inte behöver lyssna på någon.

Enligt Roland Finser är Katolska kyrkan idag endast intresserad av makt. Till Vatikanen letar sig också all världens slags lobbyister, som tas emot med öppna armar av ledningen för världens mäktigaste kyrkoorganisation.

Roland menar vidare att om man skulle börja prata om kristendomens grundmening så har Katolska kyrkan verkligen “missförstått” denna, på samma sätt som många andra ”kyrkor” eller samfund. Jesus förespråkade exempelvis ingen rovgirig individualism. Han sa tvärtom att människan inte ska sträva efter mer än den behöver, menar Roland.

Med uppdrag åt Tysklands elit
Efter en skoltid, där Roland så kämpat med motivationen tvekade han mellan att bli präst eller polis. Båda yrkena föreföll som bra val om man ville hjälpa människor. Han kom dock så småningom i kontakt med en vän till familjen som erbjöd honom en alternativ karriär inom finansvärlden.

Han hoppade på det tåget och gjorde snabb karriär, för att något år senare befinna sig på ett viktigt politiskt möte som kom att bli avgörande för Rolands fortsatta karriär. Efteråt stötte han nämligen ihop med en av politikern Karl Dieter Sprangers livvakter från tyska SÄPO. De svingade några bägare, och Roland, som vid det laget hade börjat tröttna på ett liv med allt för mycket skrivbordsjobb, passade på att ställa en massa frågor kring livet som livvakt.

Den tillvaro som målades upp påminde om hans tidigare drömmar om att hjälpa människor. Samtidigt lät det som en både spännande och omväxlande karriärväg. Han tog därför kontakt med en bekant som ägde ett säkerhetsbolag inom bland annat diplomatskydd. Han fick genomgå ett 5-dagarstest, blev uttagen till en utbildning inom bland annat vapen och personskydd och plötsligt hade livet tagit en helt ny vändning.

Roland Finser tränas upp som livvakt. FOTO: Privat.

Till en början handlade uppdragen mest om evenemangssäkerhet. En stor del av dessa gällde de berömda folkfesterna där människor samlades i gigantiska öltält, inmundigade drycker och hade det trevligt. men så en dag fick Roland en förfrågan om han ville ansvara för säkerheten vid ett stort event med diplomater och toppolitiker från hela Europa. Det var Stavros Konstantinidis som sände frågan, en advokat och god vän till Roland som han beskriver som en slags spindel i nätet som många vänder sig till om de vill bli sammankopplade med inflytelserika människor. Roland satte ihop ett bra team, ansvarade för säkerheten, både gällande diplomatkonferensen och den efterföljande välgörenhetsbalen senare under kvällen.

Det var advokaten Stavros Konstantinidis som öppnade många dörrar till Tysklands elit för Roland Finser. Här ses Konstantinidis tillsammans med den Bayerska delstatens inrikesminister Joachim Herrmann på en födelsedagsfest.

Detta är 2002, uppdraget blir lyckat och med en sådan ”höjdare” som referens öppnas så klart många dörrar. Han når så småningom vad som kallas för internationell standard, vilket i korthet innebär att han kan smälta in i vilket befintligt team som helst, samt har rätt att bära vapen på allmän plats, i ett flertal länder, utan att behöva ansöka om tillstånd.

”Råttorna har redan lämnat skeppet”
2010 sitter så Roland i egenskap av livvakt i en bil tillsammans med Hans-Joachim Metternich, politiker och nära vän med Tilo Sarazzin, som vid det tillfället befinner sig inom direktionen för Tysklands centralbank. Själv är Roland 28 år gammal och har precis börjat drömma om barn och familj. Metternich är då 66 år, har barn och barnbarn och är vd för banken Rheinland – Pfalz. ISB. De möts i ett ytligt samtal om framtiden. Roland vet att han sitter bredvid en man som har högsta insyn i vad som pågår i landet, och även om han måste ta hänsyn till sin professionalitet som livvakt, kan han inte låta bli att ställa en avgörande fråga när han ändå har chansen. Han undrar så klart hur Metternich ser på framtiden för det tyska folket.

Svaret på frågan brände som ett glödgat järn mot huden, förklarar Roland, men det kom ändå inte helt oväntat. Svaret löd: ”Roland, råttorna har redan lämnat det sjunkande skeppet. För Tyskland finns ingen räddning längre.”

”Det finns ingen framtid för det tyska folket”, var beskedet Roland Finser fick av den tyske före detta politikern och numera bankiren Hans-Joachim Metternich. Här på bild tillsammans med sin sekreterare. FOTO: Privat.

Det hann ändå rinna ytterligare vatten under broarna innan Roland till sist valde att lämna Tyskland. Under tiden fortsatte karriären med en mängd nya, intressanta uppdrag. Angela Merkel har han exempelvis mött vid ett par tillfällen, och på frågan om vad han anser om henne svarar Roland att det är uppenbart att hon styrs av någon annan. I inledningen av karriären framstod hon som trevlig och mänsklig.

— Idag är hon som en iskall robot, utan äkta känslor. Många kallar henne för ”teflondamen” eftersom allt rinner av henne. Hon bryr sig inte om någon eller något. Inte på riktigt, säger han.

Någonting är ruttet i förbundsstaten Tyskland
Nyligen har Roland också via sitt nätverk i Tyskland fått veta att det just nu händer mycket under ytan i det forna hemlandet. Mediabranschen håller på att bygga upp en massiv förstärkning av den interna säkerheten, med bland annat mängder av livvakter. Något verkar vara på gång och media kan mycket väl vara inblandade likt fotsoldater i det som komma skall. Om det kan man bara spekulera, men han vill gärna redan här poängtera att han inte hyser särskilt stor tilltro till mediavärlden, vilken han anser är fullständigt korrupt.

Roland berättar här att hans personliga politiker- och journalistförakt kommer från allt det han fått se genom åren. Som livvakt och säkerhetsansvarig ska man förhålla sig neutral, helst stänga öronen, men det har varit svårt för Roland.

— Jag har sett och hört så mycket som vanliga människor aldrig kommer i närheten av. Politiken är fullständigt korrupt och det är få som drivs av någon äkta vilja att göra skillnad. Jag har till exempel suttit med på politiska möten där man diskuterat kontroversiella saker. Därefter har medverkande journalister instruerats till att stryka vissa saker. Och det gör de. De skildrar det som politikerna vill att de ska sända vidare till folket.

Roland Finser politiker- och journalistförakt grundar sig i hans egna erfarenheter i Tyskland, där Roland noterat hur makten och media lever i en märklig symbios.

Roland nämner ett exempel där han bevittnade hur en minister klev ur en bil för att möta några journalister. På andra sidan gatan stod ett 80-tal motdemonstranter, men under den efterföljande rapporteringen vare sig hördes eller syntes några protester.

Det Roland vet med säkerhet just nu angående Tyskland är att regeringen, med Merkel i spetsen, aktivt motarbetar människor som försöker gå samman i grupper där man förbereder sig för en eventuell krissituation. Detta är hyckleri av högsta mått, menar Roland. Å ena sidan uppmanar man folk till krisberedskap via olika reklamkampanjer, för att å andra sidan motarbeta alla större initiativ med hjälp av specialpolis. Nyligen greps en polis av just denna anledning, med motiveringen att en statsanställd måste sätta tilltro till regeringens förmåga att ta hand om sitt eget folk i krisartade lägen.

Till sist, 2013, efter att Roland hamnat i den beskrivna eldstriden i tjänst, blev så måttet rågat. Orden om undergångens Tyskland ekade fortfarande i bakhuvudet och längtan efter en lugnare tillvaro började ta över allt mer.

Han och flickvännen såg över alternativen och Sverige framstod till sist som det självklara valet, då de båda ville till ett land med näraliggande kultur och ett närbesläktat språk. Klimatet fick heller inte skilja sig alltför mycket. Det var också viktigt att landet ägde sin egen valuta och inte var medlem i Nato. Även Rolands mamma hakade på tåget och snart började uppbyggnaden av det nya livet, i det nya landet.

Som nyinflyttad till Sverige blev Roland inbjuden till James Bondmuseet i Nybro för att berätta om sitt tidigare liv som agent runtom i världen. Han inkluderade låten ”Looking for freedom”, i sitt framförande, i tron på att han nu hamnat rätt, att Sverige var en fristående demokrati och ett föredöme gällande yttrandefriheten.

Lite visste han då att Sverige stod på samma lista som Tysklands – nämligen undergångens.

I del 2:

Roland kom till det nya hemlandet, köpte sig en gård och ville bara leva i lugn och ro. Men så kom kallduschen.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

201 Kommentarer till "Visselblåsaren Roland Finser — Del 1: ”Looking for freedom”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
David Gotland
Gäst
Nybörjare
David Gotland

Väldigt intressant berättelse. Ser fram emot fortsättningen.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Det verkar vara en hyvens kille med sin bakgrund och allting – det märkliga är att han inte hade en aning om var Sverige stod politiskt för fyra år sen. Då hade ju halva DDR-eliten varit bosatt här sen decennier tillbaka. Det borde han vetat om efter att ha minglat med allsköns gamla DDR-koryféer och bankelit – jag ser fram emot den spännande fortsättningen.

rökviken
Gäst
Nybörjare
rökviken

Mycket intressant. Väntar på fortsättning.

Fischle
Gäst
Nybörjare
Fischle

Som föregående talare :)

Jang Sing
Gäst
Nybörjare
Jang Sing

Skall bli intressant!

Geyser
Gäst
Nybörjare
Geyser

Jag misstänker att del 2 kommer att handla om hur han hamnade ur askan i elden efter Sverigeflytten.

Mats
Gäst
Nybörjare
Mats

Tänk om Sverige kunde fått 50.000 tyska män och kvinnor av Rolands sort som invandrare? Nä just det, vi fick 50.000 afganska och somaliska män istället. Lyckliga land….

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Lösningen för det tyska folkets (liksom alla vita folks) överlevnad är att vi gemensamt tar upp kampen och krossar JUDARNAS makt.

Det är fullt realistiskt och absolut nödvändigt.

Vi vita européer är många fler än JUDARNA. Dom kommer inte ha en chans…

Hell seger!

Jeff
Gäst
Nybörjare
Jeff Hede

Det här var väldigt intressant!

Handschar
Gäst
Nybörjare
Handschar

Fd livvakt. Boka rekryteringsmöte. Allt annat är käbbel!

Fredrika Lampenschirm
Gäst
Nybörjare
Fredrika Lampenschirm

Jag hoppas att denna Untergangsrapport utmynnar i lösningar. Finser borde ha förmåga att få folket att trappa upp motståndet mot den främmande makten. Men denna första del av hans redogörelse är nedslående. Förresten skulle hans välinformerade kamrater kunna tala om för honom att Sverige har varit med i Nato sedan 1952.

http://popularhistoria.se/artiklar/sa-blev-sverige-en-del-av-nato

Den historiskt väl genomarbetade svenska lögnen, att skänka sig till vem som helst som äger makten för tillfället, och samtidigt bedyra att ingenting av den faktiska verksamheten är sann, fortsätter in i denna dag.

They walk among us...
Gäst
Nybörjare
They walk among us...
”Under tiden fortsatte karriären med en mängd nya, intressanta uppdrag. Angela Merkel har han exempelvis mött vid ett par tillfällen, och på frågan om vad han anser om henne svarar Roland att det är uppenbart att hon styrs av någon annan. I inledningen av karriären framstod hon som trevlig och mänsklig. — Idag är hon som en iskall robot, utan äkta känslor. Många kallar henne för ”teflondamen” eftersom allt rinner av henne. Hon bryr sig inte om någon eller något. Inte på riktigt, säger han.” Hmm, kan svaret på att hon beter sig väldigt märkligt och icke-mänskligt, månne vara att… Läs mer »
Fredrika Lampenschirm
Gäst
Nybörjare
Fredrika Lampenschirm

Nej, det där är bara Science Fantasy. Hon är en vanlig judinna, vald för att gärna utföra det arbete Judea alltid gör, sattes på en maktposition hon tyckte om som kanske inte är rolig längre. Men, som (((Benjamin Disraeli))) skrev: Rasen är allt! Och en god judinna vet sin funktion i den egna gruppen. Gruppen är alltid större än individen. Det borde vara sant för oss nordbor också.

They walk among us...
Gäst
Nybörjare
They walk among us...

Har du ens läst (hela) artikeln/genomgången, och de otaliga märkliga indicier och märkliga samband och andra saker som pekar åt att det kanske inte är ”science fantasy”?

They walk among us...
Gäst
Nybörjare
They walk among us...

…för att inte nämna dagens märkliga kopplingar (och de historiska kopplingarna) mellan den judiska eliten och dessa presumtiva reptilians (som INTE är några utomjordingar).

Fredrika Lampenschirm
Gäst
Nybörjare
Fredrika Lampenschirm
Jag erkänner att jag inte har läst hela din länkade genomgång. Men David Icke har hållit på med det där sedan 90-talet, sedan Credo Mutwa lurade i honom de spännande historierna om ödlor, föga vetande att ödlor+människor är gamla allegoriska myter bl a inom Zulu. Då var det väldigt inne med genetisk design, fåret Dolly mm…Sedan har Icke icke kunnat backa. Däremot talar han numera mycket hellre om det idag mycket populära ”Vi lever i en datorsimulation”, lika förvirrat, sedan den judiska SF-filmen Matrix gjorde sådan succé att folk tror på den. Det är som med UFO-kulterna. De dök upp… Läs mer »
They walk among us...
Gäst
Nybörjare
They walk among us...

”Jag har sett kommentarer om vanliga asylbaroner som utpekats som shapeshifters, ”för det ser man ju i ögonen på dem (på foto) att de är.” Folk som säger sådant borde titta lite mer på sig själva istället.”

Jag har följt i princip varenda kommentar på Nordfront och andra liknande alternativ-mediesajter i flera års tid. Jag har aldrig sett något sådant.

Den där kommentaren avslöjade dig. Du är med allra största säkerhet en s k PSYOP-agent, avsedd att desinformera, påverka, och förlöjliga.

Maria
Gäst
Nybörjare
Maria

Utväckla gärna.

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Den är homo sopiens – det har vi med två fungerande ögon kopplade till en hjärna värd namnet kunnat se i åratal.

Sigge
Gäst
Nybörjare
Sigge

Riktigt bra artikel tack för den.

Имя
Gäst
Nybörjare
Имя

Riktigt riktigt intressant. Och proffsigt skrivet!

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Usch.. Gillar inte skräckhistorier! Speciellt inte verklighetsbaserade.

Gustaf
Gäst
Nybörjare
Gustaf
Bra att Roland talar ut. Märkligt att europeiska politiker inte ser i första hand till de egna folkens intresse. De lägger ju upp till en katastrof genom att icke gynna det egna folket. Personligen tror jag mer på att det är FN:s deklarationer om mänskliga rättigheter som är styrmedlet över dem, mer än judarna även om judarna drar åt samma håll. Det diffusa delvis misslyckade FN-projektet har på ett mycket olyckligt sätt blivit en standard alla ledande politiker förhåller sig till. Trots att ett 60 tal medlemsstater är totalitär eller totalkorrupta. Att avskaffa FN är ett steg mot en bättre… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

En bättre värld för den ariska rasen?

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Bättre för alla utom de som försöker förstöra den.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Vad är en genuint demokratisk stat?

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Om man skall gå efter ordets bokstavliga betydelse (vilket inte är vad det betyder för merparten av de drägg som kallar sig demokrater) så betyder det folkstyre.

En genuint demokratisk stat vore alltså en där det egna folket (och ingen annan) styr utan inskräkning och påverkan – och med en sådan definition blir Sverige verkligen inte en demokrati, här bestämmer inte svenska folket – makten menar att svenska folket inte ens finns, och bestämmer vad detta folk får uttrycka för åsikter i lag och även vad vi skall få veta och inte veta, från vaggan till graven.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Det är ju en tolkningsfråga. Men visst, vi är en demokrati där människor som har medborgarskap har röst rätt. Det är en genuin demokrati för mig.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Det finns inga faktiskt fria val utan fri åsiktsbildning och fri tillgång till information/fakta, utan förvrängningar och utan censur, utan påtvingade ”värderingar” som hjärntvättas in i folk av makten från barndomen.

Och utan fria val så spelar rösträtten ingen roll: Sverige har ”fria val” på samma sätt som man hade ”fria val” i DDR eller likt man har ”fria val” i Iran.

Opinonen är styrd, därmed också resultaten.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Fri information? Utan censur? Opinionen är styrd? Börjar undra hur det står till här. Verkar som nästan alla mina inlägg här är borttagna. Jag försökte resonera sakligt utan att angripa någon (men fick en själv en del angrepp) och så verkar det som att de bara har tagits bort. Det är verkligen ingen kritik mot dig men kanske är det så att er information och de diskussioner som finns under artiklar på den här sidan också är censurerade? Det kanske är temporärt eller ngt tekniskt fel men just nu verkar det onekligen så. Att ta bort obekväma åsikter och inlägg… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Var tog mina diskussioner med t ex Headhunter och Snorbobban vägen?

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

”Man kan således konstatera att det vi idag kallar för grundläggande demokratiska rättigheter skulle gälla, även om dagens politiska partier skulle komma att avskaffas.”
Genuin demokrati….
I rest my case

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Lina..
Du är fel person att leka allmänbildad här när du inte har några argument. Har vi en demokrati när man får sparken från jobb och hängs ut i tidningar för sina åsikter?? knappast. Du ser inte skillnad på kulturer och inte mycket överhuvudtaget.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Jag leker inte att jag är allmänbildad, vad får dig att tro det? Jag argumenterar.
Om jag är fel person att leka allmänbildad? Finns det då en rätt person som får göra det? Jag argumenterar sa sakligt jag kan utifrån mina kunskaper och värderingar. Och det måste jag väl ändå ha rätt att göra? Men jag får mest tillbaka att jag som alla andra är lurad och utsatt för styrd litteratur propaganda och ett korrupt system.
Sedan tas mina argument bort för att de är obekväma. lite ironiskt.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Rent spontant tycker jag det låter helt fel att bli sparkad från sitt jobb och uthängd i medier för sina åsikter. Så länge åsikterna inte har stått i vägen.
Du och alla andra här har enligt min mening samma rättigheter som alla andra.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
@ Lina Vad jag tycker? Jo, jag tycker att du verkar smita något från vår faktiska diskussion eftersom du inte besvarar det man skriver utan mer klagar på kommentarsfältet. Som sagt – rösträtt spelar ingen roll om det inte råder faktiskt fri opinonsbildning och informationsinhämtning, när alla måste tycka likadant i allt grundläggande eller straffas osv. ”Du och alla andra här har enligt min mening samma rättigheter som alla andra.” Det är bra att du tycker så, men nu är det vare sig du eller vi som styr. Och i det här systemet vi tvingas leva under – så har… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Jag ska svara senare men barn tar min tid just nu.

Björn
Gäst
Nybörjare
Björn

Nu fick du ett plus av mig Lina, barn är det viktigaste som finns!!

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Tack Björn!
Barn är det allra viktigaste, fint att vi kan vara överens om det!

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Jag tycker att jag försöker argumentera men tycker inte att jag får så många svar på mina frågor heller. Fri informationsbildning och fri informationshämtning finns i Sverige, menar jag. Jag tror att Sverige är ett av de minst korrupta länder i världen. Vi har yttrandefrihet men också en lag om hets mot folkgrupp. Och den är till för att skydda människor vilket den också gör. Man har inte rätt offentligt sprida hot eller uttrycka förakt mot folkgrupper. Framgångar? Att människor kan känna sig respekterade för precis som de är (så länge de inte för något som strider emot våra lagar)… Läs mer »
Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Ingen som sprider hat eller förakt, man behöver inte göra det för att bli anklagad för hets mot folkgrupp. Dessa ord i hat osv används av urblåsta Globalister när deras sjuka politik genomskådas och man säger sanningen eller skriver om det. Globalister går bakom ryggen på sina egna folk när dessa reagerar på att främmande folk får förmåner på deras bekostnad och dom får negativa förändringar på grund av främmande folkslag och kulturer som påtvingat oss, och som har normalt sett inget här att göra.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Jag försvarar inte det faktum att någon har blivit anklagad för hets mot folkgrupp om så inte var fallet. Då är det givetvis helt fel. Men det blir förstås komplicerat när en organisation så starkt motsätter den demokratin vi har och som stöder en ideologi som så klart uttrycker ett förakt mot folkgrupper.
Att uttrycka det offentligt är och ska vara olagligt tycker jag.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
”Fri informationsbildning och fri informationshämtning finns i Sverige, menar jag.” Fri opinonsbildning finns bevisligen inte när vissa åsikter är direkt förbjudna, så vad du eller jag ”menar” spelar inte så stor roll. Fakta i fallet är att det inte finns. Alla åsikter som på allvar utmanar de påtvingande rådande värderingarna, är förbjudna att uttrycka medelst gummiparagrafer likt ”hets mot folkgrupp”. Likadant med informationen – eller har du verkligen missat att såväl media som polis i Sverige mörklägger? Googletips på en början: ”DN Kod 291” ”Vi har yttrandefrihet men också en lag om hets mot folkgrupp. Och den är till för… Läs mer »
Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Du har ju inga argument här har man läst. Du vill hjälpa hela världen trots att vi har inget gemensamt med den eller behöver inte ens gilla främmande kulturer, hår går detta i hop?? inte ens kan du erkänna mångkulturens negativa förändringar.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Där är du igen Headhunter! Prata om censur och styrd information, och vara lurad. Alla våra tidigare diskussioner verkar ha tagits bort? Eller kan du se dem? Obekväma diskussioner tas bort… Hm… Jag leker verkligen inte någon professor och tror inte att jag vet mer än någon annan men jag anser mig veta tillräckligt för att ha en uppfattning och åsikt om saker. Nej, jag ser inget negativ med ett mångkulturellt samhälle. Och jag vill hjälpa så många som möjligt men inser såklart att det finns begränsningar. Jag tror att om alla rika länder gör detsamma, så kan vi alla… Läs mer »
Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Vi är inte tvungna i Europa att hjälpa andra främmande kulturer flera tusen mil bort som vi inte har dugg gemensamt med. Och när vi inte ens behöver gilla dom, om man vill göra det så får man frivilligt hjälpa dom, inte påtvinga hela Europa med det. Du borde lära dig att alla kulturer har normalt sett inget med varandra att göra och att det alltid funnits konflikter mellan olika kulturer liksom folkslag. Du verkar inte kunna få in det i skallen.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Nej vi är inte tvungna men det förväntas av oss att göra det. Och vi är många som vill att det ska vara så. Det ÄR inte så att kulturer inte har något med varandra att göra. Du TYCKER att det är så. Och jag TYCKER att det inte är sa. Vi tycker olika men vi ska passa oss för att blanda åsikter och fakta.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

”Nej vi är inte tvungna men det förväntas av oss att göra det.”

..förväntas av vem och skall ett land verkligen styras utifrån vad någon diffus internationalist ”förväntar” sig av oss?

Och vad får vi förövrigt för att vi gör vad denna ”förväntar” sig.. uppenbarligen ingen belöning, så ja – man skulle tom kunna misstänka att denne diffuse figur inte vill oss väl?

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Det är så den internationella politiken fungerar. Visst vi måste inte göra det. Men då kan vi också utsättas för sanktioner från övriga länder. Vi är just trots allt beroende av den internationella marknaden och den i sig är ju beroende av stabiliteten.
Sen är det ju återigen en demokrati och folkvalda partier och människor har ju chansen att läsa in sig i politiken. Invandringen är ju trots allt ingen hemlighet och folk har ju möjlighet att rösta för partier som vill ha mindre invandring men långt ifrån majoriteten verkar ju göra det.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Beror på att många människor är inte så politiskt intresserade eller insatta, samt går in på lögner från er Globalister, då många är naiva. Många som röstar fram Globalist, partier är även i mot massinvandring, kan vara av okunskap dom röstar fram fel parti. Eller så är dom massinvandring men tycker att vissa andra frågor dom blivit matade med är viktigare. Sveriges Vänster företräder bara vissa ytliga särintressen och sig själva liksom minoriteter av olika det slag, inte arbetarklassen. Riktiga Vänstern finns i Ryssland och Stalinister, dom har mera tradionella åsikter och värderingar.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Men i ett demokratiskt samhället finns det en skyldighet och möjlighet att inhämta kunskap om de olika partierna men det kan knappast vara påtvingat. Men alla har samma möjlighet.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Globalismen är påtvingad folket och man lurat folk om i information, tex vid utbildningar eller skola samt i tidningar. Likaså man kör med utfrysningar osv.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Men om alla är så lurade, hur vet ni att ni inte också är det? Det argumentet är ju bara löjligt.
Har ni så bra argument, varför får ni inte fler med er?
Om ni tycker (eller vet) alla böcker i skolan ljuger, att all information man matas med är fel.
Lägg fram bevisen i offentliga ljuset För om de är övertygande nog, kommer ni ju få massor med er.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Har inte böckerna framför mig just nu och allt är inte lögn i tex skolböcker. Men tex om kostnader för massinvandringen och alla fördelar med den som brukar stå om i dessa böcker osv är lögner. Du har ju gått på dessa lögner märker jag. Är du den falska vänstern?? där ingår allt från AFa till Vänsterpartiet och Socialdemokraterna.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Nej just det, och du är såklart rätt person att avgöra vad som är rätt och vad som är fel.
Och även om allt hade varit en lögn och folk fick veta det, tror du då att alla helt plötsligt skulle gå med i en organisation som föraktar andra folkslag och är emot en demokrati och där kvinnor och män inte har samma möjligheter och att man måste snus med sin sexualitet?

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Smyga med skulle det stå

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
”Har ni så bra argument, varför får ni inte fler med er?” …”En miljard flugor kan inte ha fel, ät skit”… En indoktrinerad/troende person vill inte ta in fakta om den går på tvärs med hans trosatser, vilket märks även på dig här. Man referar tex till BRÅ men du svara bara att ”jag tror inte att”.. som om det var relevant var du tror.. Hur tror du sen religiöst vansinne kan fortleva i världen (PKism bör liknas vid en religion för övrigt) om det räcker med goda argument och fakta för att övertyga allt och alla? Därför att det… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Jag sager ”tror” for att understryka att det ar min asikt. For det ar just det jag ”tror” att manga av er inte kan acceptera. Att det ar er asikt. Det ar ju som ras-argumentet. Oavsett om vetenskapen kan bevisa eller motvisa manniskoraser, sa kommer ni havda att ni vill bevara den ariska rasern for att ni ”tror” att den ar battre an andra. Och det (nu blir jag sjalvkritisk) ar egentligen bara onodigt att mig och andra att forsoka bevisa att det inte finns manniskoraser (som man har gjort i genetiken) for det skulle inte andra var uppfattning anda.… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Ok, ni kallar alla personer som inte sympatiserar mer som indoktrinerade. Men sen vill ni, enligt partiprogrammet, rehabilitera folk for ”fel” asikter”
Och ni vill forbjuda media som uppenbart ar emot ert parti (folkfientligt).
att rehabilitera folk for deras asikter later onekligen som indoktrinering i mina oron.
Yttrandefriheten ska vara omfattande och lagen om hets mot folkgrupp ska tas bort. Men det ska vara olagligt att yttra sig offentligt om det strider mot er parti-politik (folkfientligt).

Litar ni inte pa folket som ni sa fortvivlat vill bevara?

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
”Det är så den internationella politiken fungerar. Visst vi måste inte göra det. Men då kan vi också utsättas för sanktioner från övriga länder.” Vi har alltså inte rätten att bestämma över vårt eget land i ens de mest grundläggande frågor, därför att då kan någon diffus ”internationell samhörighet” besluta sig för att straffa oss.. Och det är alltså ett sunt, gott och ”demokratiskt” system enligt dig? Ockupation och förtryck kallas sådant – inte folkstyre. Och skulle du även ta det med en dylik ”axelryckning” ifall detta internationella system påtvingade oss helt motsatta väderingar till dom du indoktrinerats med? Tex… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Nu ar vi ju med i EU och i det ligger avtal om att ta emot asylsokande. Lander som inte gor det, kan EU halla inne med bidrag (enligt paragraf 7).

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Om alla är så lika enligt dig så ska väl alla folkslag kunna klara sig själv. Vi är inte alls förväntade att hjälpa andra folkslag och kulturer bara vad urblåsta med verklighetssyn 0,0,0tycker. Sedan vill majoriteten av Europer inte ha ett mångkulturellt samhälle , långt i från och majoriteten är i mot det samhället. Varför skulle vi uppskatta att få negativa förändringar till försämringar för folkslag som vi inte har ett dugg gemensamt?? högst ologiskt och bevisat så ställer dom flesta nog inte upp på det.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Du ser då inget negativt med kulturkrockar och ökad importerad brottslighet samt sämre ekonomi för landet som bevisat mångkultur bidrar med?? du lever ju i en egen värld.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Jag ser mer fördelar än nackdelar men är förstås inte blind för utmaningar. Jag är inte helt övertygad om att invandringen som sådan står för den ökade brottsligheten. Det kan ju vara andra faktorer som bidrar och som gör att invandrare är överrepresenterade. Jag är förmodligen inte så vänster och ”soft” som du tror. Jag tycker inte att vi bara ska acceptera problemen men lägga tillräckligt med resurser för att påverka till en positiv utveckling. Jag har svårt att tro att brottsligheten skulle vara något genetiskt. Jag är inte helt främmande för krav på språkundervisning då jag tror att språket… Läs mer »
-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
”Jag är inte helt övertygad om att invandringen som sådan står för den ökade brottsligheten. Jag har svårt att tro att brottsligheten skulle vara något genetiskt.” Tyckte du sa att man inte skall blanda åsikt och fakta? Att invandrare är överrepresenterade har du ju själv erkänt nu, och BRÅ konstaterade redan 1996(!) att socioekonomiska faktorer inte kan förklara denna överrepresentation. Alltså återstår bara kultur och/eller biologi. I övrigt borde du väl själv se att ditt argument här bara är en lång ursäkt för varför en massa idéer om människors likhet inte är felaktiga trots alla observationer som pekar på att… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Jag tror absolut inte att brottslighet ligger i varken kultur eller biologi. Brottsligheten har socioekonimska förklaringar men det finns ju andra förklaringar också. Om integreringen skulle fungera bättre och fler resurser för att få fler in på arbetsmarknaden så skulle brottsligheten med all sannolikhet minska.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Att det inte fungerar beror på att många inte vill rätta sig efter svensk kultur och värderingar , liksom beroende på kulturkrockar, det är så det blir med mångkultur. Resurserna var menade för enbart det egna folket inte helt främmande människor helt riktigt. Ett lands resurser kan inte hjälpa halva jordklotet och massinvandring försämrar landets ekonomi. Likaså är inte så många flyktingar bra utbildade. Ett bevis på att dom inte passar in här helt enkelt.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

”Jag ser mer fördelar än nackdelar men är förstås inte blind för utmaningar.”

Varför kallar du massiva problem för ”utmaningar”.. för att media och politiker konstant gör det? (såklart)

Och vad ser du för fördelar med kulturkrockar då? Konkreta saker tack, inte spekulativt flosk.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Ju fler idéer och impulser ett samhälle kan få, ju mer kommer det att utvecklas och inte bara stanna i tiden.
Invandrare är mer benägna att starta företag vilket är bra för ekonomin
Flerspråkighet är alltid en tillgång i ett samhälle
berikning av matkulturen
nyanlända tar oftast arbeten som svenskar inte vill ha och som företag har svårt att rekrytera till
befolkningen kommer kräva många fler som arbetar för att täcka behovet av pensioner i framtiden åt de som arbetar idag

för att nämna några

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter
Vi klarar helt utmärkt oss utan deras språkunskaper från fjärran bort och deras maträtter eller vad du nämnde som tamiga fördelar med mångkultur. Likaså försämras vår ekonomi av alla bidrag dom får samt alla bidrags jobb. Bara privata Globalister som har företag och politiker som tjänar pengar på dom och som statliga bidrag för att anställa billig arbetskraft. Många av dom kanske vill jobba heller med dom tilltänkta jobb som dom erbjuds. Så vanligt folk och landet tjänar inte på det bara vissa invandrare och privata globalister liksom företag samt politiker. Om vi behöver arbetskraft så kan få sådana från… Läs mer »
-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
Som sagt, du kan inte nämna något konkret.. bara spekulativa floskler vad gäller dessa ”fördelar”. Och det är även värt att notera notera att absolut inga av dom är dina egna, det är inte ens dina egna utan exakt samma floskler som media och politiker hostat upp i ett par årtionden. …men inga av dessa fantastiska fördelar ni pratat om har inträffat. I Norge där man fortfarande räknar på sådant här, och där situationen trots allt ändå är bättre än i Sverige, så kostar i snitt varje invandrare 4,1 miljoner kronor.. men fortsätt du mumla floskler om hur de kommer… Läs mer »
Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Du lever då i en egen värld och inte i verkligheten.Finns tydliga bevis på antalet brott ökat skyhögt med mångkultur och ökad importerad brottslighet, måste ju spela dum du här. Vi ska behöva få försämringar eller lägga ut resurser på människor som vi har inte dugg gemensamt med och inget ansvar över normalt sett. Och vad är bra då med mångkultur?? det du fortfarande inte lyckats besvara.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Säg inte vi när du inte talar för alla. Jag anser mig ha väldigt mycket gemensamt med andra kulturer och är tacksam och glad för ett mångkulturellt samhälle.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Dina goda erfarenheter av mångkultur är bräckliga låter det som. Det du nämnt är enbart fjärran språkunskaper och vissa maträtter.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Jag namnde att invandrar startar foretag mer an svenskar.
jag namnde arbetskraft till job som manga ganger ar svarrekryterade (som svenskar inte vill ha).
jag namnde ocksa det faktum att vi kommer behova betydligt fler manniskor som arbetar om vi ska kunna betala for pensioner till de som arbetar nu.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

@ Lina
Och det är just spekulativt flosk utan mycket till grund. Faktan i fallet kvarstår – och den är att de snittmässigt bara kostar pengar och att det således inte finns några ekonomiska fördelar att anföra.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Vad har du för gemensamt med främmande kulturer att ni känner er bägge utstötta eller negativt annorlunda??

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Bara en bråkdel på det man skriver till dig besvarar du med ologiskt trams, sedan resten har du inga argument alls till att besvara.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Det viktigaste jag vill få fram är det finns något som är fri vilja och frihet att själv bilda sina värderingar och åsikter. Ni svarar alla argument med ”så här är det” och ”du förstår inte”. Jag förstår visst! Men jag är av en annan åsikt och tycker att det är intressant att diskutera. Jag har för övrigt fått få svar på mina frågor. Och jag tycker fortfarande att det är märkligt att så många av mina inlägg har försvunnit. Censur? Ta bort obekväma åsikter? Manipulera information? Är det vad ni är så rädda för, varför har då mina argument… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

det skulle såklart stå att jag tycker att alla människor är lika mycket värda!

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

”det skulle såklart stå att jag tycker att alla människor är lika mycket värda!”

Pedofiler är lika mycket värda som deras offer..? Din egen familj är lika mycket värd som främlingar?

Ingen (frisk person iaf) tror på allvar på denna bisarra floskel om ”allas lika värde”.

Värde är för övrigt just en sk. social konstruktion – det är ingen objektiv egenskap – utan något subjektivt och påhittat.

Björn
Gäst
Nybörjare
Björn

Kulturmarxisterna har översatt det engelska ordet dignity till värde vilket är en felöversättning och sedan använt felöversättningen till något att stoppa ner i halsen på meningsmotståndare.
Dignity betyder ju värdighet vilket ju bör visas mot både människor och djur.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Bjorn, tycker att du ska lyssna pa SRs filosofiska rummet om manniskovarde. De diskuterar just det du sager. Jag tror dock att vara asikter fortfarande , trots insikten i det komplexa begreppet, ar valdigt langt ifran varandra.

Björn
Gäst
Nybörjare
Björn

Information från SR är inte speciellt intressant eftersom den sk. puplic service
inrättningen är infiltrerad av kommunister och jag kan redan deras budskap och ser igenom deras lögner.
Om du vill ha riktig information måste den sökas någon annanstans.
http://friasidor.is/det-finns-en-kraft-som-ar-sa-stark-att-ingen-vagar-tala-om-den/

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Manniskovardet ar ett svart begrepp, det kan jag halla med om.
Visst ar varde en social konstruktion, men det ar ideologi och alla vardegrunder som hor till en viss ideologi ocksa. Vi maste kunna diskutera det.
Jag tror att alla manniskor har ett varde som ska konstant och lika for alla. Jag forsvarar givetvis inte pedofiler nar jag sager det men jag ar helt emot dodstraff. Och givetvis har jag emotionellt starkare kanslor for mina egna barn och familj.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Om ni ar intresserade av manniskovarde som begrepp, sa lyssna garna pa ”filosofiska rummet” pa SR som diskuterar det pa ett ratt sa intressant satt. Det ar ett valdigt svart begrepp kan jag halla med om. Men i brist pa ett battre, sa forsvarar jag det anda.
Det finns ett annat bra program som heter
Gastfrihetens granser dar invandringen diskuteras av filosofer och idehistoriker. Aven demokratins alternativ.
Jag har lyssnat pa nastan alla program och de ar oerhort intressanta.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

”Jag tror att alla manniskor har ett varde som ska konstant och lika for alla. Jag forsvarar givetvis inte pedofiler nar jag sager det men jag ar helt emot dodstraff.”

Men du säger likväl att deras värde är detsamma som deras offer. Du har visst svårt för detta med enkel logik?

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

jag ett människovärde har alla. oavsett brott, så ska man inte riskeras att utsättas för tortyr eller dödstraff t ex.
det är ju t ex fullt möjligt att som förälder skapa ett en mentalt störd individ, kapabel att bli psykopat som vuxen. även om jag tror att det är oundvikligt att inte behöva bära skuld för de brott man har gjort, tycker jag att dödsstraffet är orimligt.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Det enda du skriver här på slutet i inlägg, är att alla människor är lika värda och om att du gillar främmande kulturer osv, men du svarar inte på det man skriver och frågar dig. Bevisar bara att du har inga argument därför du drar in andra saker och börjar skriva om något helt annat. Tex om jag skriver och undrar vad som är bra med mångkultur så kan du inte svara direkt på det, utan skriver som svar att alla människor är lika värda.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

@Lina
Åtminstone två av mina inlägg i den här diskussionen kom aldrig ens in – så nej, du blir inte censurerad utan det är filtret som ibland är överkänsligt samt att sidan reagerar på vissa ip-addresser.

”När det gäller genetik, vågar jag ändå påstå att jag vet en del då jag jobbar med det.”

:) ..Det säger du? Och exakt vad vad gäller genetik menar du att vi här inte förstår?

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Många av mina inlägg togs helt bort. Hade en ganska lång diskussion med någon som kallar sig för Snorbobban och den konversationen med många inlägg försvann helt. Och jag bröt inte mot några regler. Vi hade en diskussion varför man nu vet att det inte finns raser. Och det var det jag försökte förklara. Han rekommenderade då att läsa biologiböcker från 70-talet för att de skulle vara mer riktiga. Men om man ska hänvisa till naturvetenskapen så måste man väl ändå acceptera den som vetenskap? Med vad man vet idag kan man bevisa att det inte finns människo raser. Det… Läs mer »
-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

”Med vad man vet idag kan man bevisa att det inte finns människo raser.”

Totalt struntprat.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Hur förklarar du då att den genetiska variationen mellan individer i en ”ras” är större än variationen mellan ”raser”
Det vet man idag.
Sen kan man spåra släktskap med mtdna och Ydna men det kan man studera i arkiv.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Här erkänner du ju själv att du inte är insatt så mycket politiskt och märks att du har inga argument. Du hoppar över att besvara mycket man skriver och svarar på en del, i osammanhängande liksom tramsiga svar, som inte egentligen har med det aktuella ämnet att göra.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Jag har aldrig sagt att jag vet allt men anser anda att jag har ratt till min egen asikt. Kan du allt Headhunter?

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Lina, flytt till Afrika, där finns det kärlek, kärlek, kärlek,….Och njut demokrati och bla bla där!

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Din diskussionsformaga ar imponerande Klaus.
For det ar val precis sa det ar? Att alla som inte passar in i ert samhalle ska bort.
Problemet med det ar ju bara att er genpol riskerar att bli sa liten att det i sig kommer forinta den ”ras” som ni sa fortvivlat vill bevara.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

”Problemet med det ar ju bara att er genpol riskerar att bli sa liten att det i sig kommer forinta den ”ras” som ni sa fortvivlat vill bevara.”

Trodde du ljög om att du var genetiker? Isf borde du ju veta vid vilka populationsnivåer som risk för inavel uppstår på allvar.. men det gör du inte, utan kommer istället med samma patetiska talking-point som du blivit upplärd i av media.. ”det blir inavel utan invandring hurr durr”.

Du är en lögnare, ingen genetiker.

Headhunter
Gäst
Nybörjare
Headhunter

Leker du professor här?? möjligen i klass då med Professor Baltazar. Du vill med dina åsikter bidra så att vi får ökad importerad brottslighet i det här landet samt sämre privatekonomi och sjukvård samt kulturkrockar osv osv. För det bidrar bevisat mångkultur till. Du lever säkert inte heller som du lär.

Björn
Gäst
Nybörjare
Björn
Lina! Sverige är ett demokratiskt styrt land men inte ett genuint demokratiskt styrt land eftersom det skulle innebära att svenska folket hade ett inflytande. Så är nu inte alls fallet utan Sverige styrs av zion som ”köpt upp” samtliga 8 riksdagspartier för att på så sätt söndra och härska och detta kallas demokrati. Masshypnosen och indoktrineringen sker via den av zion ägda pressen och av det av zion infiltrerade ”public service”. Faktum är att Nordiska Motståndsrörelsen är den enda organisation som helhjärtat vågar stå upp för sanningen som dessvärre är både svårsmält och skrämmande. Den ariska rasen skall förstöras genom… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Björn, nu måste du förklara för mig vem eller vad Zion är för det vet jag inte? Jag tror förvisso att det svenska folket har ett inflytande då de röstar för det partiet och för de förtroende valda personer som ingår i de politiska partierna. Jag är fullt medveten om att media inte alltid är helt objektiv. Tycker att det är tröttsamt och oroande med sensationalismen (typ en kvinna har 18 barn, eller man levde ett dubbel-liv i 25 år) som tar för mycket plats i medierna. Medier för mig ska vara så objektiva som möjligt. Jag tror att det… Läs mer »
Björn
Gäst
Nybörjare
Björn
Lina det intryck jag får av dig är att du är en ärlig och trevlig person men att du saknar kunskap om orsakerna till mycket av det elände som plågar världen. Att förstå detta och att beskriva det för en person som helt saknar en insikten är inte det lättaste och det kommer att ta tid för den personen att finna pusselbitarna och lägga pusslet som kommer att leda till en insikt som ändrar personens världsåskådning. När det gäller Sion eller Zion finns mycket att läsa på Nordfront, https://www.nordfront.se/skriften-som-chockade-varlden.smr nu kan jag lite grann ryska och på bokens bilder står… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Tack Björn för att du försöker förklara med information och med en god ton. Jag ska läsa senare idag.
Men att det finns religiösa extremister bevisar inget för mig. Det finns ju i de flesta religioner och de reflektererar varken religionen eller den stora gruppen troende.
Men som sagt, ska läsa senare idag. Tack för att du tog dig tid att förklara och inte bara förlöjliga.

Herr Larsson
Gäst
Nybörjare
Herr Larsson

Nej, alla är inte indoktrinerade Lina, vilket du kommer att förstå om du fortsätter att befinna dig i diskussion ute på nätet… som nu.

”Hypnotiserade” är det väl ändå ingen som påstått med seriös ton, det får nog sättas på kontot för ”halmgubberetorik” för din del.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Vilka ar inte indoktrinerade da, Herr Larsson?

Herr Larsson
Gäst
Nybörjare
Herr Larsson

Antar att du inte frågar efter specifika personer utan mer funderar rent allmänt filosofiskt och då lär det bli en låång diskussion som säkert kan problematiseras i det oändliga. En rimlig definition (av en ”indoktrinerad”), vilken nog finner bäring i detta forum är en person som via sitt upprepande av svensk medias vanliga propagandafloskler verkar tappat förmågan till kritiskt tänkande och nyanserad förståelsegrund. Det motsatta får då gälla som svaret på din fråga.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Tack, Herr Larsson; för ett av få sakliga inlägg och svar på mina frågor. men när jag läser ert partiprogram blir jag förfärad. Ni vill förbjuda partikritiska (folkfientliga) medier. alltså ska ingen fri media få finnas alls. ja, du har helt rätt och där har du min fulla respekt för att du förstår. mina frågor rör mer allmänt filosofiska frågeställningar. för det spelar ingen roll kan bevisa eller inte om det finns raser. det spelar ingen roll om ekonomin slutar pa minus eller plus av invandring. Frågan är djupare än så och jag är djupt tacksam för att du förstår.… Läs mer »
Herr Larsson
Gäst
Nybörjare
Herr Larsson
Hmm, vi har nog lite olika syn på vad ”att filosofera” innebär, misstänker jag. För egen del anser jag inte att man har någon större nytta av filosoferande utan hänsyn tagen till det konkreta i verkligheten (även om denna också kan filosoferas kring). I övrigt väcker din text frågor och som ett försök att konkretisera mitt förslag till svar på din avslutande fråga gällande fri vilja och tanke formuleras här ett antal frågor till dig. 1) Anser du att det finns en fri media idag och tror du att en sådan kan existera om ett litet fåtal människor med kontroll… Läs mer »
Peter H. Norrland
Gäst
Nybörjare

Riktigt intressant!

Kyrkan på bilden är bland de mest fotograferade i världen, även avbildad på både vykort och pussel!

Den ligger i Ramsau utanför Berchtesgaden och är väl värd ett besök!

https://www.ramsau.de/webcam-malerwinkel.html

Fredrika Lampenschirm
Gäst
Nybörjare
Fredrika Lampenschirm

OT:

TYr
Gäst
Nybörjare
TYr
Intressant läsning, men en sak som gör mig förbryllad är följande: ”Det var också viktigt att landet ägde sin egen valuta och inte var medlem i Nato. Även Rolands mamma hakade på tåget och snart började uppbyggnaden av det nya livet, i det nya landet.” Att en före detta ”agent” är så dåligt informerad att han faktiskt skulle tro att Sverige inte är medlemmar i Nato (om än inofficielt) är fullständigt orimligt. Jag litar inte en sekund på denna personen, även om han talar sanning om vissa andra saker. Om han är rädd för att bli mördad av styret i… Läs mer »
Björn
Gäst
Nybörjare
Björn

TYr, jag fick samma tanke, en person som arbetat för zion i Tyskland kan omöjligtvis vara då pantad.
Jag hoppas verkligen att inte Nordiska Motståndsrörelsen släpper in den personen i sina led!

Fredrika Lampenschirm
Gäst
Nybörjare
Fredrika Lampenschirm
Mattias
Gäst
Nybörjare
Mattias

Instämmer i sången om att det är väldigt intressant. Välskriven tycker jag att artikeln är i tillägg. Roland verkar onekligen ha riktigt bra kvalitéer.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

ja, han verkar stark, glad och korkad

Pär Sjögren
Gäst
Nybörjare
Pär Sjögren

Riktigt intressant, ser fram emot nästa del

Taliban Tarzan
Gäst
Nybörjare
Taliban Tarzan

Nordfront levererar allt bättre och bättre artiklar! Bravo bravo aleik!!!

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Yttrandefriheten ska vara omfattande. Sa lange den inte strider mot er politik? Media som inte ar partivanligt kan forbjudas? Det later inte som yttrandefrihet for mig. Skapa lagar mot folkfientlig propaganda. Möjliggöra för staten att expropriera svensk media som agerar eller har agerat folkfientligt. Säkerställa att enbart nordiska medborgare får äga media i Norden. Se till att medieföretag och organisationer som verkar utomlands men vars folkfientliga propaganda sprids i Norden ska kunna klassas som främmande agenter och förbjudas. Sanera mediekåren. Journalistiska medlöpare som deltagit i den folkfientliga propagandan ska stängas av från sitt arbete och noggrant granskas innan de med… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Tva som ogillat, men forklara garna resonemanget for mig? Rent logiskt ar det ju oerhort motsagelsefullt.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Oformogna till rehabilitering???
Ni anser att hela samhallet just nu ar indoktrinerade men ni sager i ert partiprogram att ni ska forsoka rehabilitera manniskor for sina asikter?
Forklara garna det for mig?
Hur ska en sadan rehabilitering ga till?

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Ingen villig att diskutera?

Herr Larsson
Gäst
Nybörjare
Herr Larsson

Folk har nog släppt denna artikel och alltså läses här inte längre.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Herr Larsson
Har du inget att säga om det då?
Tycker du att det är riktigt?

Herr Larsson
Gäst
Nybörjare
Herr Larsson

Läs mitt svar i vår tidigare konversation.

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Dåligt att 2 personer drar kommentarsfältet ointressant tråkigt i längden. Varför?
Roland Finser skriver: ”…Katolska kyrkan bara drivs av en enda sak – makt.”
Men den katolska kyrkan förlorar makt med pride- och mångkulturpolitiken, gör ingenting mot islamen’s expansion (tvärtom), följer judarnas NWO, och många katoliker vänder sig bort och lämnar kyrkan för att inte betala skatt för dem.
Vill han distraherar från judarnas världsherravälde?
Det är inte något nytt att politikerna är korrupta – inte bara i Tyskland.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Ni klagar over ett korrupt och manipulerande samhalle samtidigt som ni ni i ert eget parti program gar annu langre i er kontroll, manipulering och indoktrinering.
Hur gar det ihop? Hur kan ni rattfardiga det?

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Berätta var..

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Det står tex tydligt att ni vill avskaffa alla andra partier
Och att medier ska kontrolleras och vissa förbjudas

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Citat och referens tack.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

citat och referens? Ja, titta i ditt eget partiprogram….

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina
Vår väg punkt 4 I det fria och enade Norden kommer vi också skapa ett allnordiskt parlament. Parlamentsledamöterna, som kommer att komma från hela Norden, kommer att väljas av folket genom återkommande lokala personval. Något partiväsen kommer inte att behövas. Parlamentet kommer att vara den lagstiftande församlingen, driva politiska frågor och på så sätt vara folkets röst till senaten. Parlamentet ska dessutom ha makten att godkänna senatens val av ledare för Norden. och vår väg, punkt 5 Skapa lagar mot folkfientlig propaganda. Möjliggöra för staten att expropriera svensk media som agerar eller har agerat folkfientligt. Säkerställa att enbart nordiska medborgare… Läs mer »
Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

inget svar?

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Och var där står det då ”tydligt att ni vill avskaffa alla andra partier”?

Det gör det inte. :-) Vad det faktiskt står är att man vill ha personval snarare än partival, dvs inget enpartisystem där alla partier utom ett är förbjudet: Alltså lögn från din sida..

Att det sen ”annu langre i kontroll, manipulering och indoktrinering” än nuvarande system är din tolkning – men knappast korrekt den heller..

Du kan ju titta på vad programmet säger om yttrandefrihet.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

Ska ni inte det?
Står tydligt att de ska avskaffas då det inte kommer behövas(!).
:-)
Väntar på ditt svar innan jag citerar ett eget program

Klaus Katzschke
Gäst
Nybörjare
Klaus Katzschke

Du, NWO-judar och kommunister vill avskaffa den vita rasen och förstöra alla folk enligt Kalergi-planen (i Europa) och Talmud (i världen).

Per
Gäst
Nybörjare
Per

Roland ser ut som spion.

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

ja, visst gör han!

Taliban Tarzan
Gäst
Nybörjare
Taliban Tarzan

Är denna man en infiltratör? En agent ,?

Lina
Gäst
Nybörjare
Lina

keep the conspiracy theory going Taliban Tarzan

wpDiscuz