Viral ilska mot borgmästare i Sibirien som sköt sovande björn

UTRIKES. Irkutskregionens borgmästare Sergej Levchenko befinner sig i ryskt blåsväder efter en oetisk björnjakt.

En video som visar upp den självbelåten borgmästaren för Irkutskregionen, Sergej Levchenko, när han under en jakt vintern 2016 skjuter en sovande björn i huvudet har blivit viral i Ryssland.

Björnen låg i ide när borgmästaren sköt den på ett fegt sätt som av ryska RT kallas ”osportsligt”. Videon visar Levchenko och en grupp andra leende män gratulera varandra medan de släpar ut den blodiga björnen ur sitt gryt.

Många ryssar har tagit illa vid sig av att se en ledare bete sig på detta osmakliga sätt och har överöst Levchenko med kraftiga verbala tillmälen.

Ett formellt klagomål och åtalsframställan har riktats mot Irkutskregionens borgmästare till inrikesdepartementet. Nikolaj Nikolajev som är ordförande för Dumans kommitté för naturresurser, egendom och landegendomar kallar Levchenkos beteende ”ovärdigt en borgmästare och sibirier”.

En talesman för Levchenko säger att jakten var helt laglig och att jaktlaget hade erhållit de nödvändiga tillstånd som erfordras för att döda björnen. Den uppmärksammade videon går att se här:

Källa:
Outrage after Russian governor filmed shooting hibernating bear in the head

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments