Vinterhjälps-aktion i centrala Oslo

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Aktivister och medlemmar från norska Näste 1 delade inför julafton ut paket med mat och kläder till hemlösa norrmän i Oslo.

Traditionsenligt har norska Näste 1 delat ut paket till hemlösa och andra behövande i centrala Oslo under den kalla vintern. Aktionen var en del av Vinterhjälpen, Nordiska motståndsrörelsens initiativ för att hjälpa missgynnade och behövande nordbor som svikits av systemet.

De populära paketen som delades ut innehöll revben, kaffe, glögg, rena underkläder, varma kläder och hygienartiklar. Produkterna hade donerats av frivilliga, men också sponsrats av norska Näste 1.

Frihetskamp.net ställde några frågor om aktionen till Tommy Nyberg från det norska riksrådet.

Hej Tommy! Eftersom du deltog under årets vinterhjälps-aktion i Oslo, har du något säga om den?
Vinterhjälpen har blivit lite av en tradition. Vi samlar in och köper sådana saker som kan vara till nytta för en man eller kvinna som av olika anledningar har hamnat på gatan. Varma kläder, rena underkläder, mössor, ullsockor och vantar samt en uppsättning hygienartiklar. Varma drycker, glögg, kaffe och hemlagade revben uppskattas också i vinterkylan.

Utmärkte sig årets aktion något jämfört med tidigare år?
Vi kan se en gradvis förändring i gatubilden från år till år. De norska uteliggarna verkar hamna allt längre ut i periferin. Där det tidigare satt norrmän sitter nu zigenska tiggare.

Rasfrämlingar som säljer droger på Brugata och i Vaterlandsparken helt öppet och framför ögonen på polisen utan att dessa ingriper, blir en allt vanligare syn. Försäljningstaktiken är aggressiv. De visslar efter potentiella kunder och ropar högt om vad de har att erbjuda: hasch, kokain, heroin och alla slags piller. Oslo centrum är inte en bra miljö för barn och ungdomar att befinna sig i, milt talat.

Hur reagerade folk på initiativet? Blev de glada, eller fanns det folk som var negativt inställda?
Konsekvent positiv, men i olika grader. En man blev rörd till tårar, andra skämdes över att ha hamnat i denna utsatta situation.

Då Vinterhjälpen uteslutande handlar om att hjälpa utsatta nordbor, så blev det sura miner när en knarksäljande rasfrämling vägrades att ta del av de produkter som skulle kunna gjort hans arbete med att förstöra vårt folk mer bekvämt. Han försökte uppvigla sina kollegor genom att påpeka att vi var ”rasister”, dock utan större framgång. De med något högre IQ förstod att det skulle vara dåligt för verksamheten att slåss på ”arbetsplatsen”. Jag behöver väl knappast påpeka att de inte var särskilt intresserade av våra delikata revben.

Hur kan man bidra till Vinterhjälpen om man vill hjälpa till?
Man kan donera pengar och annat. Bäst nytta gör man dock om man ansöker om medlemskap i Nordiska motståndsrörelsen och själv deltar i kampen.

Har du några sista ord till Frihetskamps läsare?
God jul och gott nytt kampår!

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Aryan1488crusaderAnders JonssonTobiasRickard Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rickard
Medlem

Bra jobbat

Tobias
Medlem

Fantastiskt insats kamrater.HS

Anders Jonsson
Medlem

Jättefint!

Sådana aktiviteter som Nordiska motståndsrörelsen gjorde i Oslo är suveränt bra..på ALLA sätt.

Herr Shekel
Medlem

Bra aktion! Om jag var hemlös hade jag blivit glad om jag fick sätta tänderna i några saftige revben, samt njuta av en kopp varm glögg.