Vildmarksvistelse med Näste 5

Den 15/2 begav sig aktivister, medlemmar och familjer ut i Dalaskogarna för en samkväms dag. Deltagarna samlades för att sedan åka vidare mot destinationen, följt av en kortare promenad genom skogen för att nå dagens mål.

Väl på plats upprättade några kamrater dagens eld, när den var i full gång, fick deltagarna samla bränsle för att kunna göra upp eld med tändstål, vilket är ett återkommande moment inom Näste 5 och deras vildmarks aktiviteter. Under denna dagen var det svårt att hitta något torrt material då det hade regnat och snöat om vart annat under några dagar, de ansvariga för aktiviteten visade vilka material de hade samlat och hur man byggde upp en bra grund för att få igång en eld, deltagarna fick efter det en stund till på sig att samla material till elden. Därefter fick de prova på själva, och de ansvariga var med och hjälpte till, efter lite kämpande fick deltagarna igång sina eldar och kunde börja tillreda sina medtagna matsäckar. Dagen avslutades när den stora elden brunnit ut.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om