Viktor Orbán: ”Ungern ska inte vara ett land av invandrare”

UTRIKES. Trots påtryckningar från EU så ger inte Ungerns premiärminister Viktor Orbán vika. I ett tal i Europaparlamentet förra veckan förklarade han att det ungerska folket har bestämt sig för att Ungern inte ska bli ett land dominerat av invandrare.

Victor Orbán.

Europaparlamentet har inlett en process för att försöka frånta Ungern dess rösträtt med förklaringen att Ungen bryter mot EU:s grundprinciper om demokrati.

448 röstade för förslaget, 197 emot och 48 personer lade blanka röster. Detta kräver dock enhällighet och man förväntar sig att Polen ska blockera ett sådant beslut.

I ett tal i EU-parlamentet förra veckan förklarade Ungerns premiärminister Viktor Orbán att Bryssels angrepp mot landet bryter mot EU-fördraget och är helt oacceptabla.

— Jag står här framför er och jag försvarar mitt land eftersom frihet, demokrati, självständighet och Europa är frågor om ära för mitt folk. Vad ni vill göra är ett slag i ansiktet på unionen och konstruktiv dialog, sade Orbán.

Vidare sa han:

— Vi är det mest lyckade partiet i Europaparlamentet. 2014 röstade 52 procent på oss. Våra motståndare, socialister och liberaler, är inte glada över våra framgångar. Detta är förståeligt. Men att ta ur er hämnd på det ungerska folket är inte rättvist eller värdigt européer.

Premiärministern sa även att Ungern har en annan bild av kristendomens i Europa och även av vilken roll som nationen, familjen och kulturen ska spela.

— Vi kommer försvara våra gränser och bara vi kommer bestämma vilka människor vi ska leva med. Vi har stoppat hundratusentals illegala invandrare. Vi har försvarat Ungern, och vi har försvarat Europa. Detta är första gången i historien som Europa fördömer sin egen beskyddare, sa han och fortsatte:

— Det ungerska folket har bestämt att Ungern inte ska vara ett land av invandrare. Oavsett vad ni beslutar, så kommer vi inte vika oss för er utpressning. Vi kommer skydda våra gränser, stoppa illegal invandring, försvara våra rättigheter och om så behövs även stå upp för andra länders rättigheter.

Källa:
Hungary’s Viktor Orban accuses EU of ’abuse of power’

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenPeterKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Ibland undrar man om Sverige och Ungern befinner sig i olika galaxer. Sveriges fd statsminister: I min släkt har jag en väldigt brokig bakgrund. Min farfars farfar var svart. Min släkt kommer inte från Sverige. Det här försöket att mentalt få oss att acceptera att vi svenskar, i vårt lilla land, har bott här för oss själva – och sen finns det ett ”dom” som kommer utifrån – det stämmer helt enkelt inte. Sverige präglas av att människor kommit hit och blandats. Det tycker jag är det vackra med Sverige. Jag är själv en produkt av det. Jag är en… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Denna politruk är klippt och skuren för den maffia som önskar förgöra oss. Vi är angripna för att vi är VITA, inget annat.

Peter
Medlem

Heder åt Viktor Orban, men jag tror ändå, att han är för vek mot judarna.