Viktigt meddelande angående demonstrationen i Fredrikstad!

PRESSMEDDELANDE. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen i Norge, Haakon Forwald, uttalar sig om den planerade demonstrationen i Fredrikstad.

Det har varit många turer angående vår demonstration i Fredrikstad den 29 juli. Ansökan om demonstrationstillstånd lämnades in ca en vecka innan 1 maj-demonstrationen i Falun och polisen gav sen ganska snabbt organisationen tillstånd för dagen. Planeringen av demonstrationen var i full gång och det hade lagts ner en hel del arbete när polisen plötsligt vände i ärendet och förbjöd demonstrationen.

Vi tog naturligtvis omedelbart kontakt med vår advokat och överklagade beslutet kring att förbjuda demonstrationen. Advokaten klargjorde dock för oss redan från början att en överklagan mest sannolikt inte skulle förändra något eftersom att polisen hade meddelat organisationen ”i sista sekund” i samband med att semestern inleddes. Det råder inga tvivel om att detta skedde avsiktligt från polisens sida.

Efter påtryckningar från vår advokat, offentlig kritik från välkända yttrandefrihetsexperter och för polisen negativ publicitet i internationell media har polisen lagt fram ett förslag om att vi ska ansöka om demonstrationstillstånd på ett nytt datum längre fram i år. Eftersom vi anser att det rent principiellt är fel att låta polisen diktera när vi ska demonstrera eller inte ser vi inte detta som ett alternativ. Om det ens kommer att sökas ett tillstånd nästa gång är något som kommer diskuteras internt. Vi anser oss i vilket fall, med eller utan polisens tillåtelse, ha stöd i grundlagen att få sprida vårt budskap.

Sympatisörer och andra som hade planerat att delta i demonstrationen avråder vi från att resa till Fredrikstad den 29 juli då de med all säkerhet kommer att bli gripna av polis. Istället uppmuntrar vi er alla att denna helg vara extra aktiva i de orter där ni bor och visa systemet att deras försök att tysta oss istället leder till att motståndet blir starkare!

Framtiden
Vi har flertalet spännande aktiviteter planerade i sommar och lovar därför våra medlemmar, aktivister och sympatisörer att det trots allt kommer bli en fortsatt innehållsrik sommar i kampens tecken.

Eftersom vårt val av paroll har utlöst ett sådant raseri bland våra fiender och att hela etablissemanget samlat sig i försvar för homolobbyn har det med all tydlighet visat sig att vi träffat en öm punkt och att vårt val därför var helt rätt. På grund av detta väljer vi därför att göra parollen – ”Krossa homolobbyn!” till tema för hela sommaren.

Angående demonstrationer kommer det garanterat fler tillfällen. Håll utkik på Nordiska motståndsrörelsens sidor Frihetskamp.net, Nordfront.se och Vastarinta.com.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

58 Kommentarer till "Viktigt meddelande angående demonstrationen i Fredrikstad!"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Krossa homolobbyn!
Gäst
Nybörjare
Krossa homolobbyn!

BRA, NMR! STÅ PÅ ER!

KROSSA DEN AVSKYVÄRDA HOMOLOBBYN!!!! :) :) :)

REDICE nya klipp
Gäst
Nybörjare
REDICE nya klipp
jag
Gäst
Nybörjare

skit sida

🖕död åt ZOG
Gäst
Nybörjare
🖕död åt ZOG

haha ZOG är homolobbyn ni träffa en öm punkt JA.Dom försöker tysta oppositionen så nu ökar vi tempot hela jävla väst ser ut som BERLIN innan våran FUHRER rensade upp,Vi måste ta lärdomar utav NS-tyskland o göra samma.

Karlsson Borås
Gäst
Nybörjare
Karlsson Borås

När invandringen nu börjat väcka allt för stort motstånd så gäller det att göra om befolkningen till 5könade dragqueens. Givetvis blir det stort motstånd när män och kvinnor angriper detta. Hell seger och krossa homolobbyn!

Sten
Gäst
Nybörjare
Sten

Hade varit ett ypperligt tillfälle att kraftsamla och demonstrera ändå. Men jag litar på er bedömning. Jag står med er!

Oscar
Gäst
Nybörjare
Oscar

Trodde inte heller man skulle vika sig såhär!

Micke norsk
Gäst
Nybörjare
Micke norsk

Det är Inte som i Sverige här…man vill Inte at medlemmar ska få 10-20 tusen kronor i böter..

Pepe
Gäst
Nybörjare
Pepe

Det här är en smart anpassning. Det handlar även om att utnyttja resurser och arbeta strategiskt vilket det låter som man gör nu.

Oscar
Gäst
Nybörjare
Oscar

Ja du. Såhär brukar den fege resonera. Men det är nog ett vettigt beslut. Men namnet Nordiska Motståndsrörelsen förpliktigar!

Gorgon
Gäst
Nybörjare
Gorgon

det är bara att åka…eller är du för feg för att göra det ensam?

Oscar
Gäst
Nybörjare
Oscar

Detta handlar väl om en organisation som kallar motståndsrörelse. Inte enskilda personer. Jag förstår beslutet men man får ju en lite olustigt känsla.

Morningstar
Gäst
Nybörjare
Morningstar

Kommer samma dag som beskedet från dom liberala luffarna om legalisering för ytterligare vidriga perversioner. Vi får väl hoppas att dom inte drar med sig lik till sin perversa bögparad i Fredrikstad.

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-
Jag hoppas att det visar sig att jag har fel men jag tror det var fel beslut: Vad händer om de nu bara vägrar demonstrationstillstånd även nästa gång? Inga fler demos? Så ifall folk hade dykt upp… och då de hade gripit alla.. utifrån vad för anklagelse? Och hur bra propaganda hade inte det varit sen? ”Förbjudet att demonstrera mot homolobbyn i Norge”.. det hade troligen blivit internationella nyheter. Systemet lever i stor mån på en inbillad legitimitet från lika inbillade rättigheter, folkligt inflytande osv.. det är viktigt att kunna visa på hur detta faktiskt inte finns, hur det är… Läs mer »
Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Vad fan, hoppade Almedalen för att åka till Norge istället.
Boka bussar och åka över i grupper? Kommer vi många får dem problem.

Jan Hjelm
Gäst
Nybörjare
Jan Hjelm

För svenska förhållanden och demonstrationstillstånd enligt Ordningslag (1993:1617) – Hur fan kan man få tillstånd till en Pride-parad? I lagens 14 § står det skrivet: Offentlig tillställning som utgör pornografisk föreställning får inte anordnas. För att vara en svensk lagtext är den paragrafen ovanligt klar, tydlig och lätt att tillämpa. Ändå tillåts dessa Pride-parader, helt utan polismyndigheternas veto, att anordnas i varenda kommun i Sverige. Varje Prideparad är därmed ett lagbrott sanktionerat av svensk polis.

Därför måste Homolobbyn krossas vid varje tillfälle som gives. Som vanligt är orsaken enkel: För våra barns skull!

Rikard
Gäst
Nybörjare
Rikard

bara du är en hjälte trots att du sitter i rullstol är du med på demos. du är en förebild jan//icke medlem

Jan Hjelm
Gäst
Nybörjare
Jan Hjelm
Jag menar inte att dissa dig Rikard, men strunt samma vilka funktionshinder jag har. Jag är ingen hjälte och ingen förebild. Jag vill bara göra vad jag kan för vårt folks överlevnad. Motståndsrörelsen och Nationalsocialismen hade svaren på mina frågor så jag har ansökt om passivt partimedlemskap. Det är en hierarkisk organisation och jag är blott en kugge i den. Om Haakon Forwald avråder oss som läser artikeln från att åka till Fredrikstad och att istället göra aktioner mot homolobbyn i våra respektive närområden så lyder jag denna uppmaning. Detta är ett bra förslag. Bättre att satsa budgeten för en… Läs mer »
Birger Jarl
Gäst
Nybörjare
Birger Jarl

Jag dömer denna seger till norska staten och deras herrar. Det här slaget vann de på tok för lätt.

🖕död åt ZOG
Gäst
Nybörjare
🖕död åt ZOG

instämmer dåligt drag ifrån NMR

Z.
Gäst
Nybörjare
Z.

”och visa systemet att deras försök att tysta oss istället leder till att motståndet blir starkare!”

Systemet och bögarna lyckades för enkelt (misstänkt enkelt). Det här känns inte bra…

Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Var det en svensk eller norsk advokat? Kommer förhoppningsvis delta, och samtidigt hälsa på en god vän. :)

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Då blir vi minst två – ska bli intressant att se hur Fredrikstad förvandlas till ett enda stort ”kärleksnäste” utan ”hat, hot och nazism”. Kommer att bli rena julafton för klåfingriga taharushadeln och eu-migranterna.

Vespen
Gäst
Nybörjare
Vespen

Komsi komsi……..:)

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Jag är bakom dig.

Namnet123
Gäst
Nybörjare
Namnet123
Den här kommentaren kommer kanske att bli raderad, och jag räknar nästan med det, men som före detta Motståndsman så ber jag Saxlind och de andra i gruppen som arbetar hårt för hemsidans uppdatering och stigande besöksstatistik. Jag undrar om den historiska upprorsmannen Engelbrekt bad sina krigare att fortsätta sätta upp klibbor och affischer medan folket svalt och led. Undrar om motståndsrörelserna IRA och Hamas bad Israel och de brittiska myndigheterna om tillstånd för att begå attacke-….demonstrationer? Tror knappast det va? Det här säger väl allt man behöver veta om den så kallade ”Nordiska Motståndsrörelsen” av idag. Vad gick allt… Läs mer »
Jonny99
Gäst
Nybörjare
Jonny99

Det är bättre att gå i Hitlers fotspår och vinna folkets förtroende! Och det är inte realistiskt möjligt idag för Saxlind Hagberg och Öberg att storma Rosenbad.

ktkwo
Gäst
Nybörjare
ktkwo

Red alert red alert.

anonym
Gäst
Nybörjare
anonym

Vad var det som fick dig att byta sida?

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Jag tror inte det handla om att byta sida, utan mer frustration till att skynda på kampen.Men tyvärr går det inte!

Kerstin
Gäst
Nybörjare
Kerstin

Hur motiverar polisen byte av datum? Vad anser de att det är för fel på det datum som satts? Och menar de att det skulle bli färre motdemonstranter ett annat datum?

Jan Hjelm
Gäst
Nybörjare

Det kan vara så enkelt att demon hamnade mitt i polisens semesterperiod och att de inte kan trumma ihop tillräckligt med folk förrän i höst.

Anders Jonsson
Gäst
Nybörjare
Anders Jonsson

Känslomässigt vill självfallet alla motståndsmän och kvinnor demonstrera.
Om priset i detta fallet skulle bli massarresteringar så kan ju ett beslut att ställa in just denna demo vara rätt. Det man måste göra är ju att analysera vad som är bäst på sikt. Då får vi som medlemmar lita på att detta är ett riktigt beslut just nu. Även om vi med hela vårt hjärta vill demonstrera mot bög/lebb-svineriet.

Sowilo
Gäst
Nybörjare
Sowilo

Ni måste ordna en annan aktivitet istället. Kanske vanlig flygbladsutdelning där borta.
Det där med att bara uppmana folk att vara aktiva är ingen bra grej. Det är en seger för dem. varför inte dra till Oslo?

-VK-
Gäst
Nybörjare
-VK-

Ett alternativ som ändå skulle visa på trots vore att ”splittra demonstrationen” och istället ha många små grupper som håller offentliga flygbladsutdelning osv över hela stan. Dylikt kräver ju inte tillstånd heller.

Fast då kan man nog inte räkna med deltagande från allt för många sympatisörer, blir mer en sak för aktivister.

Nåväl.. vi får se vad som händer.

Rolle
Gäst
Nybörjare
Rolle

Norge , den sista Sovjetstaten !!! Jag vet inte vad det är för fel på norrmännen eller hur dom tänker ! Sverige skulle inte släppt Norge 1905 ! Ett stort misstag !

ANDERϟϟON
Gäst
Nybörjare

Är Sverige mindre ”sovjetiskt” menar du?

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Sovjetstat? Du tänker inte på Finland!

Susanne Stenberg
Gäst
Nybörjare
Susanne Stenberg

Än större anledningen att krossa HBTQrörelsen och polisstaten.

Norge är för fint för att låta dessa förrädare ta över landet.

Dessa förbud kommer fortsätta,upp till kamp och visa att vi icke tolerarar deras patetiska försök att tysta oss.

jag
Gäst
Nybörjare

käften jävla hora du sprider hat

André Devecseri
Gäst
Nybörjare
André Devecseri

Ironin! xD

fastloaded
Gäst
Nybörjare
fastloaded

Ja minsann! XD

Susanne Stenberg
Gäst
Nybörjare
Susanne Stenberg

Grova ord.
Men jag tar icke åt mig .
Jag sprider icke hat, jag vill stoppa hatet ni föder.

Nordseegermane
Gäst
Nybörjare
Nordseegermane

Bara bevaepnade demonstrationer naer och var oenskar folket aer effektiva.

Till kamp!
Gäst
Nybörjare
Till kamp!

Lite svagt av er att bara skit i det.

wpDiscuz