Viktig omröstning i Schweiz – vill ta hem sitt guld

SCHWEIZ. I ett klipp på Youtube talar en schweizisk politiker klarspråk om hur det moderna ekonomiska systemet består av luftpengar och hur det påverkar världens befolkning. 

I ett så kallat folkinitiativ kommer det att hållas en omröstning den 30 november då man kommer att besluta hurvida Schweiz kommer att ta hem sitt guld från den amerikanska Federal Reserve Bank i New York. Tilltaget är ett försök att stabilisera den schweiziska valutan genom att backa upp den med en metall av verkligt och stabilt värde.

Förslaget har mött stort motstånd från landets regering och riksbank, anledningen uppges vara att ifall förslaget realiseras kommer det att göra det svårare för riksbanken att trycka nya pengar.

I schweiz kan man få till stånd omröstningar i olika frågor ifall man samlar in 100 000 namnunderskrifter från schweiziska medborgare.

Källa:
Swiss referendums, 2014

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments