Viktig insamling till en kamrat

INSAMLING. I tisdags brann Freddy Nermans hus ner. Vi uppmanar nu alla kamrater som har möjlighet att stötta Nerman ekonomiskt.

Uppdatering:

Sparbanken Syd har stängt ner Nermans Swish. Så det går för tillfället inte att skänka pengar till honom. De som vill ifrågasätta beslutet hittar bankens kontaktuppgifter här.

Det var under natten mot tisdag denna vecka som Freddy Nermans hus utanför Hallabro brann upp. Detta bara dagar efter att två lokalmedier rutinmässigt men uppenbart oansvarigt rapporterat om att Nerman blivit ny ägare av villan. Polisen utreder nu händelsen som mordbrand, men varken Nerman eller hans sambo var hemma natten då huset brann ner.

— Jag hade precis beställt internet men fick det inte att fungera och hade räkningar och kamparbete som skulle fixas, så jag körde till Ystad där jag hade tillgång till fungerade internet och efter arbetet sov jag över där, förklarar Nerman för Nordfront.

Då händelsen fortfarande utreds går det inte att säga något med 100% säkerhet, men det mesta tyder på att det var ett politiskt motiverat dåd och det har även varit fokuset i lokalmedias vedervärdiga rapportering om det inträffade.

Skärmdump från Blekinge Läns Tidning.

I artiklarna har Nerman systematiskt kallats ”nazistledaren” och en tidning, Blekinge Läns Tidning, gick så långt som att låta Morgan Finnsiö från Expo ljuga om att husbranden kunde vara ett dåd utfört mot Nerman av hans egen organisation. Samma tidning lät ”forskaren” Christer Mattsson måla upp Nermans privata husköp som ett införskaffande av en ”nazistisk” möteslokal.

BLT har också utan några som helst bevis i sin rapportering om branden försökt koppla Nerman till en aktion i Skåne där okända personer hängde upp dockor i hängsnaror utanför olika kommunhus. Uppenbarligen gjorde tidningen kopplingen till Nerman för att i efterhand rättfärdiga den misstänkta mordbranden som en sorts ”hämndaktion”. Detta samtidigt som BLT – om vi utgår från hypotesen att det var ett politiskt motiverat dåd – själva kan anses ha skuld i det inträffade, då tidningen bara två dagar innan branden avslöjade för gärningsmännen att Nerman hade köpt huset.

— Medias rapportering är en katastrof som vanligt. Tidningarna försöker skapa en bild av att det var en organisationslokal fast det var mitt hus med alla mina privata saker och möbler. För det andra så spekulerar de helt vansinnigt i att vår egen organisation skulle kunna ligga bakom det hela. Sen hängs jag ut som en brottsling efter något sånt här vilket är pricken över i:et, säger Nerman om medias rapportering.

De som känner Nerman vet att han är en hårdhudad idealist som inte stoppas av händelser som denna. Men trots Nermans inställning och att huset lyckligtvis var försäkrat, så är det ändå ett faktum att Nerman nu tillfälligt står utan bostad och att ersättningen han kan få ut längre fram inte kommer täcka upp för allt som han förlorade i branden.

Problemet med att stå utan bostad har självklart lösts genom tillfälligt boende hos organisationskamrater. Således kvarstår endast det ekonomiska bakslag som förlusten av hus, egendom och en hel del kontanter utgör.

— Jag lever väldigt simpelt och kampen går vidare. Men det är klart att det skapar en del problem nu när nästan allt man äger är borta, berättar Nerman.

Nordiska motståndsrörelsens riksledning har mot Nermans ursprungliga vilja lyckats övertala honom att gå med på att också ta emot ekonomisk hjälp. Motståndsrörelsen och Nordfront vill därför nu rikta en uppmaning till alla goda nationella krafter i Sverige om att stötta Nerman!

De som likt Nerman går i täten för vår sak ska inte ensamma behöva bära bördan av motgångar likt denna. Egentligen borde den nationella solidariteten vara så stark att de som våra fiender på olika sätt försöker krossa istället går stärkta ur varje situation. Repressionen fungerar bara när solidariteten brister.

För att stötta Nerman – donera pengar direkt till honom via Swish: 070-981 23 36. Ange ”Gåva” som meddelande.

Freddy Nerman är nästeschef i Näste 3 och har varit aktiv i Motståndsrörelsen sedan 2008. Den här bilden är från valrörelsen 2018 där han var en av Nordiska motståndsrörelsens riksdagskandidater.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
12 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lingonet
Lingonet
4 månader sedan

Ska självklart bidraga med en slant när mina pengar kommer runt den 25e.
Bedrövligt att jugemedia uppmanar till brott, det borde polisen utreda som anstiftan till mordbrand, vilket de säkerligen gjort om förhållanderna varit de omvända, och straffas därefter.

Anders Jonsson
Anders Jonsson
4 månader sedan

Rödingarna och deras JUDE-medier har gått jävligt mycket över gränsen nu!

Lingonet
Lingonet
4 månader sedan

Mailade nyss SVT med frågan vadan tystnaden i ärendet, samtidigt som jag pekade på att om situationen varit den omvända, dvs. vänsterpolitiker som drabbats.
Dessutom tog jag upp och länkade till stoppandet av svenskar i tyskland på väg till bulgarien, med hänvisning till deras fördömmanden av andra regimer som gjort liknande grepp.
Får se vad responsen blir i inboxen.
Uppdaterar denna kommentar om så sker.

Lingonet
Lingonet
4 månader sedan
Reply to  Lingonet

Hänvisade dessutom hela tiden till att SVT är VÅRAN mediakanal, så vi förväntar oss opartighet i rapporteringarna.

Jan Hjelm
Jan Hjelm
4 månader sedan

Jag har fått otroligt fint stöd av familjen Nerman. En helig plikt att stötta dem för mig.

Caesar-Aurelius
Caesar-Aurelius
4 månader sedan

Detta är ännu ett bevis på att vi måste vara förberedda innan det händer.

Redan för flera år sedan satte jag upp detektorer och övervakningskameror som har fungerat utmärkt. Bara att beställa på internet, så kommer paket inom en vecka.

Martin
Martin
4 månader sedan

Hold motet kvar, vi skal segra och slå tilbaka pakket! Hoppa vi klara av at ge Nerman nog stöd i dessa svåra tider!

Hell seger kamerater

Rokviken
Rokviken
4 månader sedan

Önska donera. Finns det andra alternativ till Swish?

nordbo
nordbo
4 månader sedan
Reply to  Rokviken

Lägg en 500-hundring på din drönare .. jösses vad menas.?

nordbo
nordbo
4 månader sedan
Reply to  nordbo

plumpt skrivet av mig Rokviken,jag ursäktar.!

Även en ursäkt till Nerman
också för inlägget passade inte alls in i sammanhanget.

nordbo
nordbo
4 månader sedan

Den lokala pressen idag har till utseendet gjort sig av med län/kommun emblem och håller en identitetlös layout överallt med små bokstäver endast som initialer.

Det är sjuka människor som arbetar på dessa redaktioner idag,speciellt de som driver dom.

En del fingeravtryck leder säkert dit.

nordbo
nordbo
4 månader sedan
Reply to  nordbo

Hoppas verkligen att utredningen kan ge något spår.