Video: Israels premiärminister höll skenheligt tal

UTRIKES. Förbrytarstaten Israel anklagar Iran för att skapa konflikter i Mellanöstern.

Under måndagen släppte Israels premiärminister Benjamin Netanyahu ett tal där han ämnade förneka anklagelser om att landet ligger bakom den pågående demonstrationsvågen i Iran. Talet inleddes med att Netanyahu avfärdade anklagelserna som skrattretande vartefter han fortsatte med att håna Irans president Hassan Rouhani.

Enligt Netanyahu ”respekterar han till skillnad från Rouhani det iranska folket”. Han anser sig även bättre förstå vad iranierna vill än landets egna ledning. Folket förtjänar enligt Netanyahu ”frihet och demokrati” och därför önskade han orosmakarna i Iran ”all lycka”.

Varför Netanyahu förnekar israelisk involvering är aningen oklart. Speciellt med tanke på Israels underrättelseminister tidigare också givit sitt öppna stöd för orosmakarna i Iran.  Att två toppolitiker från Israel ger sitt öppna stöd samtidigt som de förnekar landets involvering i det hela är aningen motsägelsefullt.

Avslutningsvis valde Netanyahu att kritisera Iran för att ha spenderat miljoner på att skapa konflikter i regionen och för att landet stängt ner sociala medier istället för att exempelvis bygga skolor. Att Israel själv arbetat med Facebook för att tysta palestinska röster och att landet besinningslöst bombat palestinska områden nämnde Netanyahu dock inget om.

Källa: 
Netanyahu wishes Iranians ‘success in their noble quest for freedom’ 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
EllenRandalfKlausAndersKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Stryk ”skenheligt” i rubriken. Juden höll ett av sina vanliga tal.

Anders Jonsson
Medlem

Israels regering och ledare är inget annat än kriminella mördare och gangsters.

Uppbackade av den globala JUDE-makten.

Klaus
Medlem

Här dyker upp likheter (inte att svenska flickor knuffar poliser, inte än). Men hade inte Fredrik Reinfeldt sagt att Sverige inte tillhör svenskarna? Judinna Angela Merkel sagde Tyskland tillhör inte tyskarna. Polisen och militär är på inkräktarnas sida.

Randalf
Medlem

Que bono? Vem tjänar? Ja frågan är ju vem som tjänar på att Netanyahu stödjer demonstranterna? Knappast demonstranterna i varjefall. Har under lång tid noterat att Netanyahu agerar på ett sätt som inte helt uppenbart gynnar ”den djupa staten”. I ljuset av Erdogans svängning mot Ryssland och Saudiarabiens utrensningar av toppskiktet bland prinsar och höga tjänstemän samt en Trump som drar tillbaka trupperna från Mellanöstern och gör allt för att skrota NATO genom att ge Turkiet bra ursäkt att lämna NATO (ambassadflytten till Jerusalem) så har garanterat Netanyahu insett vad klockan är slagen. Lägg till detta Syriens nyligen inköpta ryska… Läs mer »

Ellen
Medlem

Hatar deras skylla ifrån sig-taktik. Det är det enda de har, förutom att hålla ihop och hålla varandra bakom ryggen, har de ingenting att ge världen. Vårt folk har kommit på massor, urfolk världen över har skapat sin egen skräddarsydda drömtillvaro där de hör hemma, övriga ”migranter” kan fara och flyga.