Video: En ärlig amerikans åsikter om ras

Nyligen utsattes ett hus i Buffalo för mordbrand. Huset tillhörde en flykting som kommit till USA i jakten på ”den amerikanska drömmen” och polisen misstänker nu att det begåtts ett så kallat hatbrott.

När News 4 intervjuade en vit person bosatt i området om ras, fick man så raka och ärliga svar att den filmade intervjun på deras hemsida försågs med en varningstext som förklarade att vissa kan finna åsikterna ”stötande”.

Mannen som intervjuades och varit bosatt i området i över 30 år sa:
”Jag tror att om folk bara håller sig i sin del av staden, i sina grannskap, så skulle sånt här inte hända.” Journalisten frågade vad mannen menade. Mannen svarade då att varje ras och hudfärg har sin egen sektion av Buffalo och att raserna bör hålla sig i sin egen del av staden.

Mannen menar också att minoriteter och negrer förstör staden och att det är därför han och många andra inte vill ha dem i sitt grannskap. ”De har redan förstört den östra sidan, varför ska de komma hit till den södra sidan och förstöra det här området?”, frågar mannen.

När journalisten frågar om han tror att folk tar illa upp av det han säger, så svarar han: ”Många människor känner så här men vågar inte säga det.”

Mannen förklarar att han ställer upp på intervjun eftersom han själv är husägare och vet att när vissa folkslag flyttar in i ett grannskap så går huspriserna ner och brottsligheten upp.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om