Victoria Kawesa döms för tunnelbanemisshandel

BROTT. Feministiskt initiativs för detta partiledare Victoria Kawesa döms till dagsböter efter att ha misshandlat en man i en tunnelbanestation.

Den 11 januari i år var Feministiskt initiativs tidigare partiledare Victoria Kawesa inblandad i ett bråk i en tunnelbanestation. I ett Facebookinlägg beskrev hon händelsen som att en man hade gått till angrepp, knuffat och knäat henne, samt kallat henne ”smutsig n-ord hora”. ”Angreppet” påstods ha varit motiverat av ”rasism”.

Egentligen var det Kawesa själv som startade bråket, enligt en färsk dom från Södertörns tingsrätt. I och med att tumultet inleddes av att Kawesa försökte tränga sig förbi spärrarna, när mannen gick igenom med giltig biljett, anser tingsrätten inte att mannen begick något brott när han knuffade tillbaka Kawesa till spärrarnas utsida. Därmed var det Kawesa som gjorde sig skyldig till misshandel då hon återigen trängde förbi spärrarna och började sparka och slå mannen. Denna version får stöd av mannens uppgifter och filmmaterial från övervakningskameror.

Kawesa menar själv att hennes angrepp omfattas av nödvärnsrätten, då mannen hindrade henne från att ”planka” på tunnelbanan, något rätten inte går med på. Vidare påstår hon att mannen sagt ”häll käften din smutsiga negerhora”, något som inte finner stöd i några vittnesuppgifter.

Feministen döms nu för misshandel av normalgraden. Södertörns tingsrätt har satt straffet till villkorlig dom och 120 dagsböter á 300 kronor, alltså 36 000 kronor. Dessutom ska hon betala 2 395 kronor för att hon förstörde mannens glasögon under angreppet och 800 kronor till brottsofferfonden.

Källa:
FI-partiledare döms för mansmisshandel: ”Har erkänt att hon slog”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl-Путин ACaesar-Aurelius_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Så rasistiskt och sexistiskt, att hålla en negerhona ansvarig för dess våldsamma angrepp på en vit man som försökte upprätthålla de rasförtryckande och patriarkala strukturerna i samhället genom att hindra honan från att planka. Antar att vänstern kommer gnälla bra länge över denna dom. Jag menar, hade inte domstolen fått tillräckligt mycket utbildning i intersektionalistisk genusteori för att förstå att negerhonan hade rätt att göra det den gjorde?

Domstolar i dagens Sverige är ju bara avsedda för att döma oliktänkande till fängelse – inte för att fälla tappra afrikanska människorättskämpar som denna.

Karl-Путин A
Medlem

A*** blir tydligen inte svenskar av att åka tunnelbana.

Caesar-Aurelius
Medlem

”din smutsiga negerhora”

a) Om hon duschade oftare skulle folk kanske inte anmärka på att hon var smutsig.

b) hora är ett annat namn för prostituerad. Och mer prostituerad än en Fi-politiker finns knappt.

c) sist jag såg en bild på Kawesa så var det en neger jag såg.

Så, jag fattar inte, vad är det som hon tycker inte stämmer?

Karl-Путин A
Medlem

Att den inte blev en vacker svensk prinsessa av att åka på tunnelbananen?