”Vi vill ha gratis busskort!”

Nyligen utgjorde Migrationsverkets väntrum i Söderhamn skådeplatsen för en demonstration arrangerad av – och för -asylsökande. Anledningen till demonstrationen var att Migrationsverket nyligen nekat de asylsökande deras mänskliga rättighet om gratis busskort. 

Fram till den 1 augusti i år har de asylsökande i Söderhamn fått gratis busskort av Migrationsverket, de har då fått 30-dagarskort på vilka de kunnat resa ett obegränsat antal gånger. Nu är dock de fria bussresorna ett minne blott. Sedan den 1 augusti betalar nämligen Migrationsverket, och därmed svenska skattebetalare, ”endast” för tio bussresor per invandrarfamilj och månad.

Tidningen Hela Hälsingland beskriver i en artikel från förra veckan de asylsökandes hopplösa situation och deras enorma frustration över de indragna busskorten. ”Många som bor i Ljusne är upprörda för att de inte kan åka till Söderhamn och handla mat” och ”det är svårt nog att få dagarna att gå i väntan på beslut från Migrationsverket om att få stanna eller inte”, står det att läsa i tidningen. Att såväl matvaruaffär som bank, bensinmack, bibliotek, utomhusbad och en mycket vacker naturnära miljö står att finna i Ljusne råkar man visst glömma bort.

Anledningen till att Migrationsverket i Söderhamn dragit in 30-dagarskorten är enligt verket själv att man vill lägga resurserna på den egna personalen, för att kunna ge de asylsökande en bättre och snabbare service. De asylsökandes oförståelse inför beslutet är ändå total. ”Vi är arga och upprörda och vill ha våra busskort!”, sade en kvinna till Hela Hälsingland.

Som kuriosa kan nämnas att en resa från Ljusne till Söderhamn kostar 50 kronor för en vuxen, medan ett månadskort kostar 640 kronor per person.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

29 Kommentarer till "”Vi vill ha gratis busskort!”"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Stormtrooper
Gäst
Nybörjare

”‘Många som bor i Ljusne är upprörda för att de inte kan åka till Söderhamn och handla mat’ och ‘det är svårt nog att få dagarna att gå i väntan på beslut från Migrationsverket om att få stanna eller inte’, står det att läsa i tidningen.”

Men ÅK HEM då!

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

JA! För vi vill inte ha denna skit här, varken i Söderhamn eller någon annanstans i Sverige. De är persona non grata här!

Död Åt Mångkulturen
Gäst
Nybörjare
Död Åt Mångkulturen

Om det är busskort de klagar på, då fattar man ju hur Jävla bra de har det med mat, kläder osv…

Gula Rosen
Gäst
Nybörjare
Gula Rosen

”Vi vill ha gratis busskort!”

Jovisst, det ordnar vi. Det finansierar vi genom att helt enkelt ta pengar från äldrevård och skola. Får det vara något mer? Jalla jalla – Sverige åt alla!

A
Gäst
Nybörjare
A

Om busskorten räckt hela vägen hem till Afghanistan hade jag kunnat betala med glädje..

johan
Gäst
Nybörjare
johan

Men skicka hem skitfolket! Vadå gratis busskort? Svenska pensionärer förtjänar gratis busskort! Inte importerade svartingar från ungabungaland!

Adde33
Gäst
Nybörjare
Adde33

Har dom ingen skam i kroppen? skäms dom inte?!

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

NEJ! Dessa parasiter har INGEN skam i kroppen, och de skäms INTE. Så enkelt är det, varken mer eller mindre!

Taipan
Gäst
Nybörjare
Taipan

Nej skamligare varelser finns tydligen inte.

AndreasÅ
Gäst
Nybörjare
AndreasÅ

Jag tycker vi kan bjuda dessa stackars flyktingar på en enkel flygresa hem istället. :)

Borlänge
Gäst
Nybörjare
Borlänge

Dessa jävla pormaskar får allting gratis!
Jag spyr tamejfan snart..
Gnäll krav och hot, gnäll gnäll gnäll.
Ni ska få se på hårda tider framöver.
Inte allt gnäll i världen kommer stoppa hemresan eran. Det blir sista gången ni reser gratis på vår bekostnad er jävlar!

Ernst
Gäst
Nybörjare
Ernst

Deras hemresa kommer inte kosta oss mer än att de drivs över gränsen av de Nordiska militära styrkorna. Om sedan tyskarna och ryssarna väljer att öppna eld mot dem när de väller över gränsen är inte våra problem ;)

Ernst
Gäst
Nybörjare
Ernst

Tänkte just skriva något som garanterat var både grov häst mot folktupp och uppvigling…

Jag undrar hur det har gått för Mustafa förresten.
http://www.nordfront.se/mustafa-bekymrad.smr Får väl ringa Emmaboda kommun och fråga om de köpt ett hus till honom och hans kackerlackor… jag menar familj, ännu.

David Stenbom
Gäst
Nybörjare
David Stenbom

Eftersom att jag känner mig generös så kan jag sträcka mig till att det vore rimligt att de får en gratis hemresa… Till fots!

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Ja, och gärna drivas på med piskan vinande efter dem.

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Åka till Söderhamn och handla mat? Snarare snatta eller stjäla.

NN
Gäst
Nybörjare
NN

Jag fullkomligt älskar att åsiksfrihet råder på nordfront och att kommentarerna släppts fria!

Izabelle
Gäst
Nybörjare
Izabelle

”Vi är arga och upprörda och vill ha våra busskort” Hahaha… ja, jävlar, vill och vill. Komma och kräva efter mera, fast de fan inte gör rätt för sig.Jävla ohängda pack!!! Jag är oxå arg och upprörd och vill att alla blattar kastas ut från Sverige..NUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Tourni
Gäst
Nybörjare
Tourni

Javisst, en trehjuling och en karta per skalle borde väl utdelas till dessa kravmaskiner. När detta är gjort så kan de cykla över gränsen och mot det land de kom ifrån.

AndreasÅ
Gäst
Nybörjare
AndreasÅ

Dom har säkert redan fått gratis cyklar också… Såg du inte reportaget när någon skola tillsammans med polisen lärde massor flyktingar att cykla? Haha

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Märkligt att de är så modesta och enbart nöjer sig med busskort för den lokala kollektivtrafiken.

Numera kan man ju söka återvändarbidrag och få med sidg ett startkapital för att t.ex. bygga ett hus, starta en näringsverksamhet i sitt forna hemland osv. Besynnerligt att de inte sin vana trogen utnyttjat detta till bristningsgränsen!!

Men det ligger väl inte i deras intresse att återvända hem för gott eftersom de ju kommit hit för att, när de blivit tillräckligt många, ta över detta land och utropa det till en fundamentalistisk av sharialagar styrd nation.

Anders
Gäst
Nybörjare
Anders

Om några förtjänar dessa gratis busskort så är det SVENSKA pensionärer, ty DE är i alla fall en del av nationen, folket och har byggt upp landet åt oss yngre. DÄR skulle dessa gratisbusskort verkligen komma till nytta och även varit till stor glädje för pensionärerna.

jag
Gäst
Nybörjare
jag

Konstigt Svenskar får då inga busskort, nej inte ens Svenskar som får bidrag.

Håkan
Gäst
Nybörjare
Håkan

Dom där djävla parasiterna kommer hit och kräver att allt ska vara gratis dom bara sitter och skriker.Ge dom en enkel biljett och den ska gå till deras hemland.

Robban
Gäst
Nybörjare
Robban

Det finns bara 2 grupper i Sverige som ska ha gratis busskort.
Svenska pensionärer och svenska barn.

johan
Gäst
Nybörjare
johan

dra åt helvete era äckliga parasiter ,dom avslöjar sig själva vilka tärande lycksökare dom är när dom bara kräver o kräver ,hur fan har dom mage , säger allt

Micke Dehlin
Gäst
Nybörjare
Micke Dehlin
”Måste ta sig till söderhamn för att handla”?!, det finns affär i Ljusne,Det finns hälsocentral i Ljusne, det finns skola, dagis mm. Att de får ”gå och vänta” på beslut om de får stanna eller inte blir väl inte lättare för att man tar sig in till centrala söderhamn?, jag har inget körkort, jag är beroende av att åka kollektivt för att ta mig till jobbet, den första månaden fick jag låna pengar av min svärfar för att kunna köpa mig ett busskort då jag har en månad innestående lön, då AMS, samt SOC(dvs, kommunen) ansåg att det låg inte… Läs mer »
Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Gratis busskort skulle ju inte va helt fel… En enkel lösning skulle ju kunna vara att börja använda cykel… (Säkerligen är det så att många inte kan cykla men då får de la lära sig..) Antar att det skulle vara billigare..

Stormtrooper
Gäst
Nybörjare

Inte alls säkert att det blir billigare, det kanske blir polisen som får lära invandrarna att cykla :D

http://www.nordfront.se/video-ar-det-polisens-uppgift-att-lara-invandrarkvinnor-cykla.smr

wpDiscuz