”Vi vill ha gratis busskort!”

Nyligen utgjorde Migrationsverkets väntrum i Söderhamn skådeplatsen för en demonstration arrangerad av – och för -asylsökande. Anledningen till demonstrationen var att Migrationsverket nyligen nekat de asylsökande deras mänskliga rättighet om gratis busskort. 

Fram till den 1 augusti i år har de asylsökande i Söderhamn fått gratis busskort av Migrationsverket, de har då fått 30-dagarskort på vilka de kunnat resa ett obegränsat antal gånger. Nu är dock de fria bussresorna ett minne blott. Sedan den 1 augusti betalar nämligen Migrationsverket, och därmed svenska skattebetalare, ”endast” för tio bussresor per invandrarfamilj och månad.

Tidningen Hela Hälsingland beskriver i en artikel från förra veckan de asylsökandes hopplösa situation och deras enorma frustration över de indragna busskorten. ”Många som bor i Ljusne är upprörda för att de inte kan åka till Söderhamn och handla mat” och ”det är svårt nog att få dagarna att gå i väntan på beslut från Migrationsverket om att få stanna eller inte”, står det att läsa i tidningen. Att såväl matvaruaffär som bank, bensinmack, bibliotek, utomhusbad och en mycket vacker naturnära miljö står att finna i Ljusne råkar man visst glömma bort.

Anledningen till att Migrationsverket i Söderhamn dragit in 30-dagarskorten är enligt verket själv att man vill lägga resurserna på den egna personalen, för att kunna ge de asylsökande en bättre och snabbare service. De asylsökandes oförståelse inför beslutet är ändå total. ”Vi är arga och upprörda och vill ha våra busskort!”, sade en kvinna till Hela Hälsingland.

Som kuriosa kan nämnas att en resa från Ljusne till Söderhamn kostar 50 kronor för en vuxen, medan ett månadskort kostar 640 kronor per person.

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • ”‘Många som bor i Ljusne är upprörda för att de inte kan åka till Söderhamn och handla mat’ och ‘det är svårt nog att få dagarna att gå i väntan på beslut från Migrationsverket om att få stanna eller inte’, står det att läsa i tidningen.”

  Men ÅK HEM då!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +13 (av 13 röster)
  • Anders says:

   JA! För vi vill inte ha denna skit här, varken i Söderhamn eller någon annanstans i Sverige. De är persona non grata här!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +13 (av 13 röster)
 • Död Åt Mångkulturen says:

  Om det är busskort de klagar på, då fattar man ju hur Jävla bra de har det med mat, kläder osv…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +25 (av 25 röster)
 • Gula Rosen says:

  ”Vi vill ha gratis busskort!”

  Jovisst, det ordnar vi. Det finansierar vi genom att helt enkelt ta pengar från äldrevård och skola. Får det vara något mer? Jalla jalla – Sverige åt alla!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +27 (av 27 röster)
 • Om busskorten räckt hela vägen hem till Afghanistan hade jag kunnat betala med glädje..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +21 (av 21 röster)
 • johan says:

  Men skicka hem skitfolket! Vadå gratis busskort? Svenska pensionärer förtjänar gratis busskort! Inte importerade svartingar från ungabungaland!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +24 (av 24 röster)
 • Adde33 says:

  Har dom ingen skam i kroppen? skäms dom inte?!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +13 (av 13 röster)
 • AndreasÅ says:

  Jag tycker vi kan bjuda dessa stackars flyktingar på en enkel flygresa hem istället. :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +10 (av 10 röster)
 • Borlänge says:

  Dessa jävla pormaskar får allting gratis!
  Jag spyr tamejfan snart..
  Gnäll krav och hot, gnäll gnäll gnäll.
  Ni ska få se på hårda tider framöver.
  Inte allt gnäll i världen kommer stoppa hemresan eran. Det blir sista gången ni reser gratis på vår bekostnad er jävlar!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +14 (av 14 röster)
  • Ernst says:

   Deras hemresa kommer inte kosta oss mer än att de drivs över gränsen av de Nordiska militära styrkorna. Om sedan tyskarna och ryssarna väljer att öppna eld mot dem när de väller över gränsen är inte våra problem ;)

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +13 (av 13 röster)
 • Ernst says:

  Tänkte just skriva något som garanterat var både grov häst mot folktupp och uppvigling…

  Jag undrar hur det har gått för Mustafa förresten.
  http://www.nordfront.se/mustafa-bekymrad.smr Får väl ringa Emmaboda kommun och fråga om de köpt ett hus till honom och hans kackerlackor… jag menar familj, ännu.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +6 (av 6 röster)
 • David Stenbom says:

  Eftersom att jag känner mig generös så kan jag sträcka mig till att det vore rimligt att de får en gratis hemresa… Till fots!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +7 (av 7 röster)
 • Anders says:

  Åka till Söderhamn och handla mat? Snarare snatta eller stjäla.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +5 (av 5 röster)
 • Jag fullkomligt älskar att åsiksfrihet råder på nordfront och att kommentarerna släppts fria!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +3 (av 3 röster)
 • Izabelle says:

  ”Vi är arga och upprörda och vill ha våra busskort” Hahaha… ja, jävlar, vill och vill. Komma och kräva efter mera, fast de fan inte gör rätt för sig.Jävla ohängda pack!!! Jag är oxå arg och upprörd och vill att alla blattar kastas ut från Sverige..NUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +4 (av 6 röster)
 • Tourni says:

  Javisst, en trehjuling och en karta per skalle borde väl utdelas till dessa kravmaskiner. När detta är gjort så kan de cykla över gränsen och mot det land de kom ifrån.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 1 röst)
  • AndreasÅ says:

   Dom har säkert redan fått gratis cyklar också… Såg du inte reportaget när någon skola tillsammans med polisen lärde massor flyktingar att cykla? Haha

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +1 (av 1 röst)
 • Anders says:

  Märkligt att de är så modesta och enbart nöjer sig med busskort för den lokala kollektivtrafiken.

  Numera kan man ju söka återvändarbidrag och få med sidg ett startkapital för att t.ex. bygga ett hus, starta en näringsverksamhet i sitt forna hemland osv. Besynnerligt att de inte sin vana trogen utnyttjat detta till bristningsgränsen!!

  Men det ligger väl inte i deras intresse att återvända hem för gott eftersom de ju kommit hit för att, när de blivit tillräckligt många, ta över detta land och utropa det till en fundamentalistisk av sharialagar styrd nation.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 1 röst)
 • Anders says:

  Om några förtjänar dessa gratis busskort så är det SVENSKA pensionärer, ty DE är i alla fall en del av nationen, folket och har byggt upp landet åt oss yngre. DÄR skulle dessa gratisbusskort verkligen komma till nytta och även varit till stor glädje för pensionärerna.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +4 (av 4 röster)
 • Konstigt Svenskar får då inga busskort, nej inte ens Svenskar som får bidrag.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +2 (av 2 röster)
 • Håkan says:

  Dom där djävla parasiterna kommer hit och kräver att allt ska vara gratis dom bara sitter och skriker.Ge dom en enkel biljett och den ska gå till deras hemland.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +5 (av 5 röster)
 • Robban says:

  Det finns bara 2 grupper i Sverige som ska ha gratis busskort.
  Svenska pensionärer och svenska barn.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +2 (av 2 röster)
 • johan says:

  dra åt helvete era äckliga parasiter ,dom avslöjar sig själva vilka tärande lycksökare dom är när dom bara kräver o kräver ,hur fan har dom mage , säger allt

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +2 (av 2 röster)
 • Micke Dehlin says:

  ”Måste ta sig till söderhamn för att handla”?!, det finns affär i Ljusne,Det finns hälsocentral i Ljusne, det finns skola, dagis mm.
  Att de får ”gå och vänta” på beslut om de får stanna eller inte blir väl inte lättare för att man tar sig in till centrala söderhamn?, jag har inget körkort, jag är beroende av att åka kollektivt för att ta mig till jobbet, den första månaden fick jag låna pengar av min svärfar för att kunna köpa mig ett busskort då jag har en månad innestående lön, då AMS, samt SOC(dvs, kommunen) ansåg att det låg inte på deras bord hur jag skulle ta mig till och från jobbet(och självklart är det inte deras skyldighet att ge mig ett busskort, men det är då fan inte rätt heller att mina skattepengar ska gå till att dessa jävla låg liv ska få allt serverat på silverfat och kunna nöjes trippa runt i kommunen heller), jag frågade till och med om det gick att de lade ut för mitt kort och att jag betalade igen pengarna vid första lönen, även där gick jag bet då soc tyckte att jag tjänade såpass mkt ifjol så jag skulle självklart ha satt undan pengar så att jag skulle ha till oförutsedda utgifter. vi är en familj på fyra, med tre hundar, bil,hus en sambo som jobbar i stan,jag jobbar i sandarne och vi bor i bergvik. en tur och retur för min del blir sex mil dagligen,det blir 120 kr dagen, så nej det finns inte så mkt att sätta undan då jag inte tjänar lika mkt som er jävla utsugande kontorsråttor.

  De personer som skall hållas ansvariga för allt som händer i söderhamn är inga andra än förbrytarbandet i rådhuset, dvs Lindestam,pudas,staffas mfl, för det är dom som fullständigt skiter i hur samhället ser ut, de går inte ut på stan en lördags kväll(utan polis eskort) så de riskerar inte att få en kniv stucken i sig, de enda dom bryr sig om är siffror och visa ett fint yttre gentemot stockholm och rosenbads hororna, att de inre, dvs bygden,folket, både ruttnar,kokar,och succesivt byts ut mot att bli en smältdegel av diverse patrask från alla världens hörn bekommer dom inte så länge plånboken öppnas…för att få till en förändring i söderhamn så måste toppskiktet bort.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 1 röst)
 • Anonym says:

  Gratis busskort skulle ju inte va helt fel… En enkel lösning skulle ju kunna vara att börja använda cykel… (Säkerligen är det så att många inte kan cykla men då får de la lära sig..) Antar att det skulle vara billigare..

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *