Venezuelas opposition önskar knyta landet till Israel

VENEZUELA. Venezuelas självutnämnde president Juan Guaidó har annonserat en normalisering av de diplomatiska förbindelserna med Israel, som varit brutna sedan 2009.

Efter att Hugo Chavez bröt alla diplomatiska förbindelser med Israel, efter landets angrepp mot Gaza år 2008-2009, signalerar den självutnämnde presidenten i Venezuela, Juan Guaidó, en normalisering av förbindelserna.

Situationen är fortfarande högst oklar i Venezuela efter att USA, Israel, Storbritannien och flera andra europeiska nationer erkänt Juan Guaidó som landets president. Den demokratiskt valde presidenten Nicolas Maduro har fortsatt stöd från Kina och Ryssland.

I en intervju med den israeliska tidningen Israel Hayom deklarerar Guaidó att banden till Israel är på väg att normaliseras, bland annat genom att kretsen kring Guaidó avser sända en ambassadör till Israel med förhoppningen att Israel ska besvara gesten.

Oppositionen överväger också att flytta ambassaden till Jerusalem. Detta är en av de första utrikespolitiska programförklaringarna från Guaidó, som kommer innan det överhuvudtaget är säkert att han får makten och medan landet lider av akuta inrikespolitiska problem.

Det är inte känt varför Guaidó prioriterar att ställa upp i en intervju med en israelisk tidning, som för tidningen handlar uteslutande om Guaidós syn på Israel. Hugo Chavez uttalade för övrigt före sin död år 2013 att Mossad önskat mörda honom samtidigt som Israel stod bakom oppositionen.

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
1 år sedan

Jaha, nu har Gidde idioten och landsförrädaren trampat i klaveret på riktigt genom att peka ut Israel som han gör, aja baja man får inte tala om vem som har makt lite här och var. Sions armar är långa som på en bläckfisk.