Venezuela: ”Anfaller USA får de ett nytt Vietnam”

UTRIKES. Venezuelas president Nicolas Maduro hotar USA med att en invasion av landet kommer att leda till ett nytt Vietnam.

Venezuelas demokratiskt valde president Nicolas Maduro, som utmanas av EU- och USA-stödde oppositionsfiguren Juan Guaidó, hotar USA med att en invasion av landet kommer att leda till ett nytt Vietnam.

–Du begår misstag som kommer att bloda ner dina händer och du kommer att lämna presidentposten med blodiga händer, sa socialisten Maduro riktat mot USA:s president Donald Trump.

Förutom att jämföra en möjlig invasion av Venezuela med ett nytt amerikanskt debacle i Vietnam-klass använde Maduro sig av bibliska referenser i form av David och Goliat.

— Ifall det nordamerikanska imperiet attackerar oss kommer vi att försvara oss själva. […] Vi kommer inte att skänka bort Venezuela. Vi har våra hemligheter – och vi har vår stenslunga. Davids stenslunga är i våra händer, sa presidenten.

Maduro menade också att USA är ute efter landets rika oljetillgångar, något som öppet erkänts av Trumps nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton. Samme Bolton har öppet hotat med att skicka 5 000 amerikanska soldater till Venezuelas grannland Colombia.

Förutom hot om militär intervention utsätts Venezuela för hårda sanktioner mot bland annat oljeindustrin samt diplomatiska påtryckningar.

Källa:
Maduro: ‘David v Goliath’ conflict between Venezuela & US will leave Trump ‘stained with blood’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments