Venezuela: ”Anfaller USA får de ett nytt Vietnam”

UTRIKES. Venezuelas president Nicolas Maduro hotar USA med att en invasion av landet kommer att leda till ett nytt Vietnam.

Venezuelas demokratiskt valde president Nicolas Maduro, som utmanas av EU- och USA-stödde oppositionsfiguren Juan Guaidó, hotar USA med att en invasion av landet kommer att leda till ett nytt Vietnam.

–Du begår misstag som kommer att bloda ner dina händer och du kommer att lämna presidentposten med blodiga händer, sa socialisten Maduro riktat mot USA:s president Donald Trump.

Förutom att jämföra en möjlig invasion av Venezuela med ett nytt amerikanskt debacle i Vietnam-klass använde Maduro sig av bibliska referenser i form av David och Goliat.

— Ifall det nordamerikanska imperiet attackerar oss kommer vi att försvara oss själva. […] Vi kommer inte att skänka bort Venezuela. Vi har våra hemligheter – och vi har vår stenslunga. Davids stenslunga är i våra händer, sa presidenten.

Maduro menade också att USA är ute efter landets rika oljetillgångar, något som öppet erkänts av Trumps nationelle säkerhetsrådgivare John Bolton. Samme Bolton har öppet hotat med att skicka 5 000 amerikanska soldater till Venezuelas grannland Colombia.

Förutom hot om militär intervention utsätts Venezuela för hårda sanktioner mot bland annat oljeindustrin samt diplomatiska påtryckningar.

Källa:
Maduro: ‘David v Goliath’ conflict between Venezuela & US will leave Trump ‘stained with blood’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GrottbjörnenVictor Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Victor
Medlem

Blir det ett anfall mot Venezuela av Usa så lär Ryssland etc inte bli så glada. Det skulle nog inte bli ett så lätt krig som knähunden Trump och hans psyopatiska Cohenrådgivare tror? Usa lär åka på riktigt med stryk den här gången. Eller vad tror ni andra? Undrar om man är beredd att offra det.

Grottbjörnen
Medlem

nä, tror varken Ryssland eller usa vill, fast backar ingen av dom så kan det ju bli intressant.
men skulle tro att de löser det som med kubakrisen isåfall, Ryssland drar sig ur konflikten mot att USA drar sig ur tex. konflikten i Ukraina

Victor
Medlem

Okej. Jahap.Ja.Vi får väl se. Med tanke på hur intensivt man jobbar från Usas sida mot Venezuela just nu så känns inte ett krig långt borta i alla fall för mig. Men vem vet.