Veckans låt: Yngwie J Malmsteen – Far Beyond the Sun

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront den svenska gitarristen Yngwie J Malmsteen med låten Far Beyond the Sun.

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen@nordfront.se

Låten Far Beyond the Sun kommer Yngwie J Malmsteens första soloskiva Rising force (1981), den enda skivan av den svenske gitarristen som i det närmaste är helt instrumentuell.

Malmsteen flyttar vid den här tiden till Los Angeles och har redan hunnit avverka banden Steeler och Alcatrazz och nästan blivit gitarrist i Kiss, blott 21 år gammal.

Han inleder så sin solokarriär med att låta sina inspirationskällor få fritt spelrum och vi kan tydligt höra vilket stort inflytande Bach, Beethoven och hans största inspirationskälla Niccolo Paganini haft på honom och hans musikaliska utveckling.

I den instrumentella låten Far Beyond the Sun briljerar Malmsteen med sin fantastiska känsla för melodier.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om