Veckans låt: :Of The Wand & The Moon: – Summer Solstice

MUSIK. Denna vecka vill Nordfront önska våra läsare en glad midsommar och sommarsolstånd med låten ”Summer soltice” av det danska neofolkbandet :Of The Wand & The Moon:.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

:Of The Wand & The Moon: är ett danskt neofolkprojekt bestående av Kim Larsen och diverse gästartister. Musiken är oftast akustisk, mörk och nedtonad med filosofiska texter om kärlek, död, sorg och förlust blandat med teman som germansk kultur och hedendom.

Låten Summer Solstice kommer från albumet Sonnenheim som släpptes 2005. Den handlar om sommarsolståndet, dess firande och magiska betydelse. Midsommar, eller sommarsolstånd, är en av de absolut äldsta högtiderna vi har i Norden och har firats på olika sätt i hela Europa sedan förhistoriska tider.

Summer solstice your hand in mine
Summer solstice so divine
A pledge to keep to sun above
A pledge to you my love

Summer solstice glorious and golden
Summer solstice fertile and gilden
A homage to life in all it’s bloom
Circle of the sun rekindle the fire

Summer solstice your hand in mine
Summer solstice here in Sonnenheim
A pledge to keep to sun above
A pledge to you my love

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om