Veckans låt: :Of The Wand & The Moon: – Gal Anda

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det danska neofolkbandet :Of The Wand & The Moon: med låten ”Gal Anda”.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

:Of The Wand & The Moon: är ett danskt neofolkprojekt bestående av Kim Larsen och diverse gästartister. Musiken är oftast akustisk, mörk, nedtonad och med starka influenser av nordisk folkmusik. Texterna har teman såsom kärlek, död, sorg och förlust blandat med germansk kultur och hedendom, varav det senare har blivit mer dominerande under de senaste albumen.

Larsen, som själv beskriver att hans största inspirationskällor för musiken är ”alkohol, runor och misantropi”, grundade :Of The Wand & The Moon: i samband med att han lämnade doom metalbandet Saturnus. 1999 släpptes första albumet Nighttime Nightrhymes, som följts av ytterligare tretton album och EP:n. Det senaste albumet som Larsen gett ut med :Of The Wand & The Moon: släpptes under 2013 och heter Shall Love Fall From View?.

Veckans låt Gal Anda kommer från :Of The Wand & The Moon:s andra album Emptiness:Emptiness:Emptiness:, som släpptes 2001.

Låttext:

Gal anda vldr gangla
Vldr rithanda vldr rinnanda
Vldr sitianda vldr signanda
Vldr faranda vldr fliughandaSkal alt fyrna ok um doia

And so the dreams lies shattered once again
And I can hear the ravens call at night
And the path… abandoned… leading nowhere
An omen fulfilled
And I loathe the dark
And I curse the gods

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Rokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Speciellt.”Kim Uden Kone”.