Veckans låt: Richard Wagner – In Fernem Land

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront stycket ”In fernem Land” från Wagners opera Lohengrin, framförd av den svenske tenoren Nicolai Gedda.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Wilhelm Richard Wagner föddes 1813 i Leipzig och var det nionde barnet till makarna Carl Friedrich Wilhelm och Johanna Wagner.

Förutom att han var en av historiens största och mest omtyckta kompositörer var han väldigt politiskt intresserad. Wagner var uttalat nationalist och hade väldigt starka åsikter om judefrågan och hans verk fick stor betydelse för tyskarnas kulturella uppvaknande under Tredje riket.

Läs mer om Wagner i den Dagens datum-artikel om honom som tidigare publicerats på Nordfront.

Veckans låt In fernem Land (i fjärran land) är ett känt stycke ur Wagners opera Lohengrin. Vi har valt en version där den framförs av den världskända svenska tenoren Nicolai Gedda, då det under veckan blev känt att han avlidit under januari.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments