Veckans låt: SS-Wiking – På vikingtokt

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront den norska inspelningen av Waffen SS-marschen SS marschiert in Feindesland.

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då Julius Blombergjulius.blomberg@nordfront.se

SS marschiert in Feindesland är en av de mer välkända marsch/kampsångerna från det nationalsocialistiska riket. Då SS så småningom blev en så pass stor samling militära förband, med frivilliga från en hel uppsjö av länder, föll det sig naturligt att många av de utländska divisionerna som t.ex. SS-Wiking översatte och sjöng sina egna varianter av SS marschiert.

Ett exempel på detta är La Legion marche vers le front som är en av den franska främlingslegionens sånger som sjungs än idag och är en modifierad variant av SS marschiert.

Veckans låt På vikingtokt är ett annat exempel på en av de många varianter som framförts. Den framfördes ofta av Den Norske Legion som var ett helnorskt förband med norska frivilliga bildat av SS.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments