Veckans låt: Squadron – Defend Europe

Av ,
Kulturskribent
3

MUSIK. Den här veckan presenterar Nordfront låten Defend Europe med det nationella bandet Squadron.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta kulturskribenten Daniel Olofsson på daniel.olofsson@nordfront.se.

Squadron är ett engelsk nationellt rockband. Deras stil är kanske lite svår att definiera men vi kan säga att de har ena foten i hårdrock och den andra foten i RAC-musik (Rock Against Communism).

Bandet bildades i mitten av åttiotalet i Catford, England och genom åren har många medlemmar kommit och gått men två av originalmedlemmarna är fortfarande kvar, Brad på bas och Flubs på gitarr och Lem på trummor.

En av de enda bilderna som finns på bandet.

Bandets första skiva, Our Time Will Come, spelades in under två veckor och gavs ut 1990 på skivbolaget White Power Records. Den nationella musikscenen var väldigt annorlunda för trettio år sedan och just i England blommade denna musikscen ut under slutet av 80 talet och större delen av 90 talet. Band som Skrewdriver, No Remorse, Skullhead och Squadron är kanske okända för den yngre generationen av nationella men för oss lite äldre var dessa band väldigt populära. Under denna period bildades även den världsomspännande musikorganisationen Blood & Honour som fortfarande finns och verkar för att knyta kontakter mellan nationella världen över.

När man hör nationell musik från den här tiden slås man av hur långt gränserna har flyttats under dessa dryga 30 år. Squadron skrev bland annat en låt om en äldre man som rånades och mördades av rasfrämlingar, ett dåd som då var nästan otänkbart och väldigt ovanligt men som idag är mer eller mindre vardagsmat i Europa. När de sjunger om medias makt och hur dessa ständigt ljuger får man också en påminnelse om hur fräcka de mediala krafterna har blivit i sina allt grövre lögner. Att band på den tiden även kunde trycka symboler på omslag som idag ger fängelsestraff är ytterligare ett bevis på hur mycket vår frihet har strypts de sista åren.

Men allt handlar givetvis inte bara om elände då det gäller Squadron. Deras enkla melodier och hårdare musikaliska framtoning blir väldigt medryckande och kraftfullt. Texterna är även de enkla, ofta med rim och framförs med en typisk brittisk accent, något som passar väldigt bra. Inte sällan handlar texterna om kampen i sig och om ära och stolthet, vi skulle kunna kalla detta för ett slags kamp-romantiska texter. Exempelvis refrängen i låten White Law:

There’s no way we’ll ever give in
Keep on fighting ’til we win
British Whites will have their day
National Socialism it’s the only way

När bandet firade 10 års jubileum slog de på stort och gjorde en turné över Europa med bland annat tre spelningar i Sverige. Den populära nationella musiktidningen Nordland gjorde en intervju när detta var aktuellt. Där berättar bandet om sin syn på världen och vikten av vit enighet, något som fortfarande är väldigt viktigt. Vidare får vi veta att några av bandets favoriter faktiskt var de svenska dödsmetallbanden Unleashed och Hypocrisy.

Men kampen var inte bara en dans på rosor på 90 talet. Bandet ansågs faktiskt vara ”livsfarliga för demokratin” av våra fiender på den tiden och motarbetades från olika håll. Det är kanske detta långsamma malande som format Squadron till det lite mer välvårdade bandet de är just idag.

Squadron som vi lyfter fram denna vecka släppte en ny skiva förra veckan den 15 mars. Bandet gör här en storslagen återkomst efter sin singel 30 Years of Blood & Honour som kanske inte var deras bästa stund. Låten handlar om kampen för Europa och hur viktig den är för vårt folks överlevnad.

Låttext:

You’d better listen ´cos this ain’t a game
They say if nothing changes
It just stays the same
Well, things are changing
It’s getting worse
It seems that our people are under a curse

The next few years are our last chance
To live or die in this devil’s dance
To make a change and have our say
To unite together or simply fade away

Unity! Loyalty! Defend Europe!
Heritage! Identity! Defend Europe!

We’ve seen the truth
We know the score
We know what’s what
We won’t take it anymore

Too many years of the tyrant’s rule
Brainwashing kids since they were at school
Infiltrators and treacherous scum
Spread their lies and then off they run
But we’re still here
The flame still burns
The wheel of resistance will always turn!

Unity! Loyalty! Defend Europe!
Heritage! Identity! Defend Europe!
Unity! Loyalty! Defend Europe!
Heritage! Identity! Defend Europe!

So this is it
The time to be brave
Or condemn our children to be enslaved
The truth is out there
You’ve just gotta look
Open your mind and read a decent book

Get involved
Help spread the word
Never let the truth remain unheard
It’s a sick world
This ain’t a joke
Seek the truth or be the last of our folk!

Unity! Loyalty! Defend Europe!
Heritage! Identity! Defend Europe!

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KimKlausSlipsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

En bra låt av ett bra band!
Jag har deras skiva Decade of Defiance och några Nordlandtidningar…
Det blir att kolla in deras senaste alster och kanske i framtiden gå på en spelning med bandet.

Klaus
Medlem

Budskapet är klart och antalet européer ökar som igen vill ha nationell suveränitet.

Kim
Medlem

Litet faktafel i texten. Jim som spelade gitarr och sedermera stod för sång har sedan länge lämnat den nationella musikrörelsen.

Kvar sedan förr är:
Brad – bas.
Flubs – gitarr.
Lem – trummor.

På sång har de hittat en ny förmåga.
Jims frånfälle märks tydligt.

Jag kan varmt rekommendera banden Eye of odin samt Woden där medlemmar från Squadron var involverade.