Veckans låt: Sonata Arctica – Kingdom For A Heart

MUSIK. Denna vecka väljer vi på Nordfront att presentera det finska bandet Sonata Arctica. Veckans låt heter Kingdom For A Heart.

Sonata Arctica är ett finländskt power metal-band från Kemi. Bandet bildades 1996 men då under namnet Tricky Beans, vilket senare ändrades till Tricky Means och de spelade mer hårdrock än den sorts power metal de senare blev kända för. 1999 bytte bandet namn till Sonata Arctica. Namnändringen innebar också en förändring i musiken. Stor vikt las på keyboard-melodin, taktfast ackompanjerad av gitarr och bas. Sångaren Tony Kakko utvecklade en ren sångstil som vilade både på falsett och tenor.

Sonata Arctica har släppt ett tiotal allbum och en lång rad singlar.

Låten Kingdom For A Heart finns med på Sonata Arcticas första allbum, Ecliptica. Låten kan bäst beskrivas som en ”kärlekslåt”, då den handlar om en man som skulle byta allt guld i världen mot en dag med sin älskade.

Låttext:
Kingdom For A Heart

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om