Veckans låt: Sabaton – Soldier of 3 Armies

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Soldier of 3 Armies av Sabaton som handlar om den finske soldaten Lauri Törni.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Sabaton är ett svenskt metalband som framför allt gör musik med krigstema. Bandet är väldigt populärt både i Sverige och utomlands och har bland annat spelat in en skiva om den svenske krigarkungen Karl XII.

Då svensk historia och krig är två teman som är kontroversiella hos det politiskt korrekta etablissemanget i Sverige har bandet ibland kritiserats eller ifrågasatts i media. I samband med att Sabaton spelade nationalsången på Sveriges nationaldag fick bandet frågan om de var nationalister, vilket sångaren Joakim Brodén besvarade på följande sätt:

— Nej, jag bryr mig inte var folk kommer ifrån eller vilken hudfärg de har över huvud taget. Politik och religion är två saker som folk som är smartare än jag ska syssla med. Jag gillar att spela hårdrock.

Bandet har tyvärr också gjort låtar som kritiserar Tredje riket, hyllar den israeliska armén med mera. Men trots detta har bandet gjort låtar som lyfter fram positiva historiska personer också.

En sådan positiv låt är Soldier of 3 Armies som är Veckans låt denna vecka. Låten handlar om den legendariske finske officeraren Lauri Törni som stred mot kommunismen i över 20 års tid. Törni uppnådde graden kapten i tre armeér och tilldelades ett stort antal medaljer för tapperhet innan han dog i strid den 18 oktober 1965.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments