Veckans låt: Raubtier – Världsherravälde

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det norrländska bandet Raubtier med låten Världsherravälde, som är en protest mot den moderna kultur som närmast kan beskrivas som en antikultur.

Raubtier är ett svenskt industrimetalband från Haparanda. Namnet fick de från filmen Rovdjuret, som översatt till tyska blir ”Das Raubtier”.

Bandet gav ut sitt debutalbum Det finns bara krig den 25 mars 2009. Den första singeln, Kamphund, hade redan då släppts och gjort succe. Bandet har sedan dess gett ut ytterligare två singlar från debutalbumet: Achtung Panzer och Legoknekt. Den förstnämnda, liksom Kamphund, har det också producerats en musikvideo till, vilken hade premiär i samband med albumets utgivning.

Den 9 april 2010 premiärspelades låten Världsherravälde, från albumet Skriet från vildmarken, på radio. Singeln gavs ut den 19 april samma år.

Majoriteten av Raubtiers låtar har olika teman som rör krig, makt och på många låtar hyllar man styrkan. Naturromantiken präglar även den en del låtar.

Bandets frontfigur Pär Hulkoff har tidigare sagt till media att musiken de spelar handlar mer om någon form av sinnesstämning: ”Man behöver inte ta det bokstavligt. Vi försöker inte pådyvla några våldshandlingar.”

Raubtier har släppt tre stycken studioalbum och ett antal singlar:

2009 – Det Finns Bara Krig
2010 – Skriet Från Vildmarken
2012 – Från Norrland till Helvetets Port

Låten Världsherravälde handlar om korrumperad media och är ett slag i ansiktet på den skräpkultur som importeras från USA.

Låttext:
Världsherravälde

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om