Veckans låt: Munknörr – Heimdallr

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront Munknörr och deras låt Heimdallr.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Munknörr är ett projekt som själva beskriver sin musik som ”nordisk och keltisk musik med shamanska inslag”. Bakom projektet står musikern och kompositören Damián Schneider. Medverkar på en del låtar gör också en grekisk sångerska som kallar sig Aethelwyne.

Veckans låt heter Heimdallr och handlar om den nordiske guden som på svenska kallas för Heimdall och är väktaren av alla de nio världarna som beskrivs i den fornnordiska mytologin. Heimdall besitter det mytomspunna Gjallarhornet som han kommer att blåsa i när den slutgiltiga striden ”Ragnarök” stundar. Väktaren har också begåvats med en enastående syn och hörsel som gör att han kan se allt som sker i Midgård, och som han till och med kan använda för att höra fårens ull växa och gräset gro ur marken.

Heimdall bor i Himinbjörg och håller till i utkanten av de andra asagudarnas värld Asgård, vid regnbågsbron Bifrost som går mellan Midgård och Asgård, där det sägs att valkyriorna tar med sig alla de tappra krigarna som stupat i strid till Valhall för att sparras och öva inför Ragnarök. Under Ragnarök går Heimdall och den sluge jätten Loke en holmgång som slutar med att de båda kämparna dräper varandra med varsitt spjut.

Trots att Heimdall är känd som ”Den vite asen” har Marvel låtit afrikanen Idrissa Akuna Elba spela honom i deras skräpkulturs-anpassade version av den fornnordiska mytologin där den integrerats in i deras moderna superhjälteuniversum.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Klaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Det är som rituell musik, som ackompanjemang.