Veckans låt: Enhärjarna – Oden

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront vikingarockbandet Enhärjarna och deras låt Oden från deras senaste album The Great Heathen Army .

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Enhärjarna bildades runt 1992 av sångaren och gitarristen Tomas ”Bisson” Ek. Innan bandet grundades spelade bandets medlemmar under namnet S.H Bootboys rak och enkel oi!-musik.

Bandets första liveframträdande var på nyårsafton 1993 då de spelade för Stockholm Skins. Efter spelningen gled medlemmarna isär men startade upp bandet igen efter ett par år.

Bisson spelar även mer traditionell oi!-punk med bandet Steelcapped Strength och har i en intervju med Midgård uttryckt sympatier för Nordiska motståndsrörelsen:

Den mer politiska delen här har ju blivit enormt mycket bättre nu än förut tycker jag. Förut var det mycket slåss på fyllan i armbindlar och skrikande medan idag har vi faktiskt två kanonbra organisationer som verkligen är seriösa. Jag tänker på SvP och SMR. Seriöst trevligt folk med en järnvilja och tro som kan flytta berg!

Enhärjarna består idag av:
Bisson – sång och gitarr.
Barny – bakgrundssång och gitarr.
Piero – bakgrundssång, gitarr och bas.
Läderlappen –  bakgrundssång och trummor.

Bisson har nyligen hängts ut av sin före detta flickvän Anna-Lena Joners Larsson i boken ”Nazibruden”, som fått stor uppmärksamhet i svensk gammelmedia. Enligt Bisson innehåller boken flera faktafel och grova vinklingar om hans person. Han kommer inom en snar framtid att ge ut en egen bok, ”Nazihunken”, som kommer beskriva hans version av händelserna. Boken kommer att ges ut av Motgift förlag.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments