Veckans låt: C Y B E R N Δ Z I – Galactic Lebensraum

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront det elektroniska fashwave-projektet C Y B E R N Δ Z I med låten ”Galactic Lebensraum”.

C Y B E R N Δ Z I är en av de ledande artisterna inom genren ”fashwave”. Musikstilen, som inom Nordiska motståndsrörelsen även är känd som ”blip blop”, är klart nationalistisk och pro-europeisk och har tydliga kopplingar till den nationalistiska Alt right-rörelsen. Ursprungligen började artister som Xurious och C Y B E R N Δ Z I att sprida sin musik i Alt right-kretsar i samband med det amerikanska presidentvalet 2016.

Musiken i sig är ofta instrumental och ger uttryck för en slags futuristisk 80-talsnostalgi och en längtan efter en utlovad framtid för den västerländska civilisationen som aldrig blev av. Både musikaliskt och estetiskt blandas futurismen med en parodisering av  den judiskt skapade ”Hollywoodnazismen”. Precis som inom annan Alt right-kultur är också gränsen mellan seriositet och parodi hårfin, med baktanken att fienden ska förvillas och provoceras, samtidigt som endast den fullt ut insatte ska kunna förstå.

Veckans låt Galactic Lebensraum kan tolkas som en hyllning till det förlorade – men också kommande – vita rymdimperiet.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
vörtis.dB.Sverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sverker
Medlem

Eftersom jag gillar både sån här ”blipp-blopp-musik” som Per Öberg kallar det :-), och klassiskt som t.ex Wagner, så tycker jag ni har en en bättre och bättre spännvidd på vad ni gör, typ; nyheter,politik,historia,musik,hälsa, kommentarfält med ofta kunniga inlägg.
Man behöver snart ingen annan mediaportal för information & nöjen!

b¤d
Medlem

Wagner. Mozart. Front 242. Nitzer ebb. Rammstein. Burzum. Morbid angel. Deicide. Jovars. Blandad kompott.
Men de alla gör trallvänliga låtar.

10 färska lingon.

vörtis
Medlem

Bra. Lägg därtill lite energisk ”må bra”-metal som Thunderstone och Masterplan, så är listan ganska så komplett! Visst, Masterplan gjorde en låt mot ”nazism”, bara för att de köpt Hollywood-versionen av vår världsbild – men annars är bandet ok.