Veckans låt: Bo Kaspers Orkester – Vackert land

Av ,
Kulturskribent
3

MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront låten Vackert land med den svenska popgruppen Bo Kaspers Orkester.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta kulturskribenten Daniel Olofsson på daniel.olofsson@nordfront.se.

Bo Kaspers Orkester bildades 1991 och gjorde sig ett namn, iallafall för mig, med sin medverkan som det coola husbandet i den svenska komediserien Ni bad om det från 1994.

Jag måste erkänna att jag inte vet speciellt mycket om bandet så jag vill återigen passa på att tacka alla våra trogna läsare för alla tips ni skickar in till Veckans låt, ni börjar bli väldigt duktiga på detta!

Det kan vara lätt att fastna i samma hjulspår och enbart välja musik man själv lyssnar på därför välkomnar vi på Nordfronts kulturdel alla tips ni läsare skickar in även om kanske inte alla hamnar just i en Veckans låt-artikel.

Denna vecka har vi valt en mer otippad låt till veckans bidrag. Bo Kaspers Orkester kanske inte är något vidare politiskt band men just denna låt känns väldigt passande för årstiden.

Bo Kaspers Orkester 1994.

Bo Kaspers Orkester har spelat in tio skivor och är ett populärt liveband. De har vunnit många priser och legat på topplistor över hela Norden. Musiken bandet spelar är jazzinspirerad popmusik och temat i låtarna handlar ofta om storstadslivet med en stänk av vemod, kan man gissa att de egentligen längtar till livet på landet? Låten vi presenterar denna vecka kanske skvallrar om hur det egentligen ligger till med bandets ”storstadsromantik”.

Låttext:

Min morfar han hojtade ständigt i bilen
Vackert land vi bor i
På väg ut till stugan minst två gånger milen
Vackert land vi bor i
Nu har jag tagit över det ingick i dealen
Vackert land vackert land
Vackert land vi bor i

När dikena fylls utav sippor och droppar
Vackert land vi bor i
När vispgrädden smälter i varmchokladkoppar
Vackert land vi bor i
När klipporna värmer upp kvinnornas kroppar
Vackert land vackert land
Vackert land vi bor i

I tur och retur hörs från flyttfågelstrecken
Vackert land vi bor i
Det hålls som predikan och tal till avecen
Vackert land vi bor i
Och vrålas i fyllan från Västerbrons räcken
Vackert land vackert land
Vackert land vi bor i

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments